Prime Minister's Office
List of Outcomes during the visit of Hon’ble Prime Minister to Slovakia
15 JUN 2026 5:17PM by PIB Delhi
Memorandum of Understanding/Letter of Intent
S.No. Title
1.
MoU on cooperation in the field of Labour Migration
2.
Letter of Intent promoting cooperation in the Defence field
3.
MoU on Digital Technologies
4.
MoU on Cooperation in the field of Higher Education and Research
5.
MoU on Audio-visual Creation
6.
Establishment of first ever ICCR Chair in Artificial Intelligence at the Technical University of Kosice
7.
Memorandum of Understanding in the field of Quantum Communication and Critical Infrastructure Protection
8.
MoU between National Institute of Naturopathy, Pune, Ministry of Ayush, and Slovak Health Spa Piestany
9
Agreement between Indian Institute of Technology, Delhi and Slovak Technical University for cooperation in student exchange programs, scholarships and research collaboration
10
Tourism cooperation between Association of Tour Operators
11
Agreement on Scientific Cooperation between the Indian National Science Academy (INSA) and the Slovak Academy of Sciences (SAS)
Announcements
1.
Elevation of bilateral relationship to Comprehensive Partnership
2.
Establishment of Joint Working Group in Counter Terrorism
3.
Establishment of Consular Dialogue

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସ୍ଲୋଭାକିଆ ଗସ୍ତର ଫଳାଫଳ ତାଲିକା
15 JUN 2026 5:17PM by PIB Bhubaneswar
ବୁଝାମଣାପତ୍ର / ଆଗ୍ରହପତ୍ର
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ଶୀର୍ଷକ
୧.
ଶ୍ରମ ପ୍ରବାସ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୨.
ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଆଗ୍ରହପତ୍ର
୩.
ଡିଜିଟାଲ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଉପରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୪.
ଉଚ୍ଚଶିକ୍ଷା ଏବଂ ଗବେଷଣା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୫.
ଅଡ଼ିଓ-ଭିଜୁଆଲ ସୃଷ୍ଟି ଉପରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୬.
କୋସିସର ବୈଷୟିକ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରେ କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରଥମ ଆଇସିସିଆର ଚେୟାର ପ୍ରତିଷ୍ଠା
୭.
କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ ଯୋଗାଯୋଗ ଏବଂ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସୁରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୮.
ପୁନେର ଜାତୀୟ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସା ସଂସ୍ଥାନ, ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ସ୍ଲୋଭାକିଆ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସ୍ପା ପିଏଷ୍ଟାନି ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
୯.
ଛାତ୍ର ବିନିମୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ଛାତ୍ରବୃତ୍ତି ଏବଂ ଗବେଷଣା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଦିଲ୍ଲୀର ଭାରତୀୟ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ତଥା ସ୍ଲୋଭାକିଆ ବୈଷୟିକ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ଚୁକ୍ତିନାମା
୧୦.
ଟୁର୍ ଅପରେଟର୍ସ ସଂଘଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ପର୍ଯ୍ୟଟନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ
୧୧.
ଭାରତୀୟ ଜାତୀୟ ବିଜ୍ଞାନ ଏକାଡେମୀ (ଆଇଏନ୍‌ଏସ୍‌ଏ) ଏବଂ ସ୍ଲୋଭାକିଆ ବିଜ୍ଞାନ ଏକାଡେମୀ (ଏସ୍‌ଏଏସ୍‌) ମଧ୍ୟରେ ବୈଜ୍ଞାନିକ ସହଯୋଗ ଉପରେ ଚୁକ୍ତିନାମା
ଘୋଷଣାଗୁଡିକ
୧.
ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ବ୍ୟାପକ ସହଭାଗୀତାକୁ ଉନ୍ନୀତ କରିବା
୨.
ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧୀ ମିଳିତ କାର୍ଯ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ ପ୍ରତିଷ୍ଠା
୩.
କନସୁଲାର ଆଲୋଚନା ପ୍ରତିଷ୍ଠା