Prime Minister's Office
List of Outcomes during the visit of Hon’ble Prime Minister to Slovakia
15 JUN 2026 5:17PM by PIB Delhi
Memorandum of Understanding/Letter of Intent
S.No. Title
1.
MoU on cooperation in the field of Labour Migration
2.
Letter of Intent promoting cooperation in the Defence field
3.
MoU on Digital Technologies
4.
MoU on Cooperation in the field of Higher Education and Research
5.
MoU on Audio-visual Creation
6.
Establishment of first ever ICCR Chair in Artificial Intelligence at the Technical University of Kosice
7.
Memorandum of Understanding in the field of Quantum Communication and Critical Infrastructure Protection
8.
MoU between National Institute of Naturopathy, Pune, Ministry of Ayush, and Slovak Health Spa Piestany
9
Agreement between Indian Institute of Technology, Delhi and Slovak Technical University for cooperation in student exchange programs, scholarships and research collaboration
10
Tourism cooperation between Association of Tour Operators
11
Agreement on Scientific Cooperation between the Indian National Science Academy (INSA) and the Slovak Academy of Sciences (SAS)
Announcements
1.
Elevation of bilateral relationship to Comprehensive Partnership
2.
Establishment of Joint Working Group in Counter Terrorism
3.
Establishment of Consular Dialogue

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্লভাকিয়া ভ্ৰমণৰ মূল সাফল্য আৰু ঘোষণাসমূহৰ তালিকা
15 JUN 2026 5:17PM by PIB Guwahati
ক। বুজাবুজিৰ চুক্তি আৰু সন্মতি পত্ৰ
ক্ৰমিক নং
চুক্তি / সন্মতি পত্ৰৰ বিষয়বস্তু
১.
শ্ৰম প্ৰব্ৰজনৰ ক্ষেত্ৰত পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি।
২.
প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সন্মতি পত্ৰ।
৩.
ডিজিটেল প্ৰযুক্তিৰ বিকাশ আৰু প্ৰসাৰ সম্পৰ্কীয় বুজাবুজি চুক্তি।
৪.
উচ্চ শিক্ষা আৰু গৱেষণাৰ ক্ষেত্ৰত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি।
৫.
দৃশ্য-শ্ৰব্য নিৰ্মাণ আৰু আদান-প্ৰদানৰ বুজাবুজি চুক্তি।
৬.
ক’চিচৰ টেকনিকেল ইউনিভাৰ্ছিটীত প্ৰথমবাৰৰ বাবে আইচিচিআৰৰ অধীনত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাবিষয়ক আসন (ইণ্ডিয়া চেয়াৰ) স্থাপন।
৭.
কুৱাণ্টাম কমিউনিকেশ্যন আৰু জটিল আন্তঃগাঁথনি সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত বুজাবুজি চুক্তি।
৮.
পুনেৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰাকৃতিক চিকিৎসা প্ৰতিষ্ঠান (আয়ুষ মন্ত্ৰালয়) আৰু শ্লভাক হেল্থ স্পা পিয়েষ্টানিৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
৯.
ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ আদান-প্ৰদান কাৰ্যসূচী, জলপানী আৰু যৌথ গৱেষণাৰ বাবে আইআইটি দিল্লী আৰু শ্লভাক টেকনিকেল ইউনিভাৰ্ছিটীৰ মাজত চুক্তি স্বাক্ষৰ।
১০.
দুয়োখন দেশৰ ট্যুৰ অপাৰেটৰ সন্থাসমূহৰ মাজত পৰ্যটন সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ চুক্তি।
১১.
ভাৰতীয় ৰাষ্ট্ৰীয় বিজ্ঞান একাডেমী আৰু শ্লভাক বিজ্ঞান একাডেমীৰ মাজত বৈজ্ঞানিক সহযোগিতাৰ চুক্তি।
খ। গুৰুত্বপূৰ্ণ ঘোষণাসমূহ
1.
দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কক 'সামগ্ৰিক অংশীদাৰিত্ব'ৰ পৰ্যায়লৈ উন্নীতকৰণ।
2.
দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কক 'সামগ্ৰিক অংশীদাৰিত্ব'ৰ পৰ্যায়লৈ উন্নীতকৰণ।
3.
দুয়োখন দেশৰ মাজত ৰাষ্ট্ৰদূত পৰ্যায়ৰ বাৰ্তালাপৰ সূচনা