Ministry of Petroleum & Natural Gas
CLARIFICATION REGARDING MEDIA REPORTS ON A PROPOSED MIDDLE EAST-INDIA DEEPWATER PIPELINE (MEIDP)
16 JUN 2026 11:44AM by PIB Delhi
The Ministry of Petroleum and Natural Gas has noticed a series of media reports suggesting that the Government of India is actively pursuing a deep-sea energy pipeline, sometimes referred to as the Middle East-India Deepwater Pipeline (MEIDP), connecting Gujarat to Oman and other Gulf countries.
The Ministry of Petroleum and Natural Gas wishes to categorically clarify that no such proposal is currently under consideration by this Ministry. There are no active discussions or negotiations with Oman or any other Gulf countries on this project at any level in this Ministry.
This clarification is issued to put all speculation in this regard to rest.

পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়
প্ৰস্তাৱিত মধ্য প্ৰাচ্য-ভাৰত গভীৰ পানীৰ পাইপলাইন (এম ই আই ডি পি) সম্পৰ্কে সংবাদ মাধ্যমৰ প্ৰতিবেদনৰ স্পষ্টীকৰণ
16 JUN 2026 11:44AM by PIB Guwahati
গুজৰাটক ওমান আৰু অন্যান্য উপসাগৰীয় দেশসমূহৰ সৈতে সংযোগ কৰা, কেতিয়াবা মধ্য প্ৰাচ্য-ভাৰত গভীৰ জল পাইপলাইন (এম ই আই ডি পি) বুলি উল্লেখ পোৱা এক গভীৰ সাগৰীয় শক্তি পাইপলাইন সন্দৰ্ভত ভাৰত চৰকাৰে সক্ৰিয়ভাৱে কাম-কাজ অব্যাহত ৰাখি থকাৰ বিষয়ে বিভিন্ন সংবাদ মাধ্যমৰ এলানি প্ৰতিবেদনত প্ৰকাশ পোৱা পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়ে লক্ষ্য কৰিছে।
পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়ে স্পষ্ট কৰিব বিচাৰিছে যে এনে কোনো প্ৰস্তাৱ বৰ্তমান মন্ত্ৰালয়ৰ বিবেচনাৰ অধীনত নাই। মন্ত্ৰালয়ে কোনো পৰ্যায়তে এই প্ৰকল্প সন্দৰ্ভত ওমান বা আন কোনো উপসাগৰীয় দেশৰ সৈতে কোনো সক্ৰিয় আলোচনা বা বুজাবুজিত উপনীত হোৱা নাই।
এই সন্দৰ্ভত সকলো অনুমান নস্যাৎ কৰিবলৈ এই স্পষ্টীকৰণত উল্লেখ কৰা হৈছে।