Prime Minister's Office
Prime Minister meets Prime Minister Mark Carney of Canada on the sidelines of the G7 Summit
16 JUN 2026 10:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister Mark Carney of Canada met on the sidelines of the G7 Summit in Evian, France, on 16 June 2026.
The two Prime Ministers welcomed the positive momentum in India–Canada relations and noted with satisfaction the progress achieved since Prime Minister Carney’s successful visit to India in March 2026.
Reaffirming their commitment to building a forward-looking strategic partnership, the Leaders underscored the complementarities between the Indian and Canadian economies and highlighted the importance of resilient and reliable supply chains in strengthening global energy and food security.
The Leaders reviewed progress in bilateral economic cooperation, including developments in commercial arrangements relating to LNG, LPG and metallurgical coal.
The Prime Ministers welcomed the ongoing momentum in the exchange of high-level visits between the two countries. They noted the recent visit by the Indian Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal to Canada and looked forward to the forthcoming Canadian trade mission to India, to be led by the Minister of International Trade, later in 2026.
Both sides expressed satisfaction with the progress in negotiations towards a Comprehensive Economic Partnership Agreement (CEPA) and reaffirmed their shared objective of concluding the negotiations in 2026.
The Prime Ministers welcomed the strengthening of institutional engagement between the two governments, including the recent meetings of the Joint Science and Technology Committee and the Consular Dialogue. They also looked forward to forthcoming dialogues in the areas of defence, finance and migration.
To further deepen defence and security cooperation, the Prime Ministers agreed to launch negotiations on a General Security of Information Agreement (GSOIA). They also welcomed recent exchanges between defence institutions, including the visit of the National Defence College of India to Canada.
The Leaders noted ongoing collaboration under the Canada–India Talent and Innovation Strategy, including initiatives to strengthen skill development, innovation partnerships, and educational cooperation between institutions in the two countries.
Prime Minister Modi expressed India’s support for Canada becoming a Dialogue Partner of the Indian Ocean Rim Association (IORA).
The Leaders announced the establishment of Raisina Americas as a platform to further strengthen dialogue, exchanges and cooperation.
Prime Minister Modi thanked Prime Minister Carney for his invitation to visit Canada in 2026. Both sides agreed to remain engaged through diplomatic channels to work towards a mutually convenient date for the visit.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জি.৭ সমিৎকী নাকলদা কেনাদাগী প্রধান মন্ত্রী মার্ক কার্নিগা উনখ্রে
16 JUN 2026 10:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং কেনাদাগী প্রধান মন্ত্রী মার্ক কার্নিনা জুন ১৬, ২০২৬তা ফ্রান্সকী ইভিয়নদা পাংথোকপা জি.৭ সমিৎকী নাকলদা উনখি।
প্রধান মন্ত্রী অনিমক্না ভারত-কেনাদাগী মরীদা অফবা মওংদা খুমাং চাউশিল্লকপবু তরাম্না ওকখি অমসুং ২০২৬গী মার্চ থাদা প্রধান মন্ত্রী কার্নিগী ভারত খোংচৎ মায় পাক্না পাংথোকখিবা অদুদগী হৌজিক ফাওবদা খুমাং চাউশিল্লকপদা অপেনবা ফোংদোকখি।
মাংলোমদা চংশিল্লিবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ অমা শেমগৎনবা মখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ অদু নৌহৌনা ফোংদোক্লদুনা, লুচিংবশিংনা ভারত অমসুং কেনাদাগী শেন্মিৎলোনগী মরক্তা লৈরিবা মরী ফোংদোকখি অমসুং মালেমগী ইনর্জী অমসুং ফুদ সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা রেসিলিয়েন্ত অমসুং থাজবা য়াবা সপ্লাই চেনগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি।
লুচিংবা অনিনা এল.এন.জি., এল.পি.জি. অমসুং মেতলর্জিকেল কোইলগা মরী লৈনবা কম্মর্সিএল এরেঞ্জমেন্তশিংদা চাউখৎপা য়াওনা লৈবাক অনিগী ওইবা ইকোনোমিক কোওপরেসনদা খুমাং চাউশিল্লিবশিং য়েংশিনখি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা অৱাংবা থাক্কী খোংচৎশিং লেপ্তনা চৎথরকপা অসিদা প্রধান মন্ত্রীশিংনা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। ইন্দিয়ন কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা কেনাদাদা হন্দক্তা চৎখিবা অদু মখোয়না পনখি অমসুং ২০২৬কী মতুং তারকপদা ইন্তর্নেস্নেল কম্মর্সকী মন্ত্রীনা লুচিংদুনা ভারত্তা লাক্কদৌরিবা কেনাদাগী ত্রেদ মিসন অদুগীদমক মখোয়না অপেনবা ফোংদোকখি।
কমপ্রেহেন্সিব ইকোনোমিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্ত (সি.ই.পি.এ.) অমগী মায়কৈদা ৱারী শানবদা খুমাং চাউশিল্লকপদা নাকল অনিমক্না নুংঙাইবা ফোংদোকখি অমসুং ৱারী শানবশিং অসি ২০২৬তা লোইশিন্নবা মখোয়না মান্নবা পান্দম থম্লিবা অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী অনিনা হৌখিবা মতমদা জোইন্ত সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী কমিতী অমসুং কন্সুলর দাইলোগকী মীফমশিং য়াওনা সরকার অনিগী মরক্তা ইন্সতিত্যুস্নেল এনগেজমেন্ত মপাঙ্গল কনখৎলকপবু তরাম্না ওকখি। ঙাকশেল, শেল-থুম অমসুং মাইগ্রেসনগী লমশিংদা লাক্কদৌরিবা দাইলোগশিংসু মখোয়না থাজবা থমখি।
দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী কোওপরেসন হেন্না চেৎশিলহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীশিংনা জেনরেল সেক্যুরিতী ওফ ইনফোর্মেসন এগ্রীমেন্ত (জি.এস.ও.আই.এ.) নেস্নেল দিফেন্স কোলেজ ওফ ইন্দিয়াগী কেনাদা খোঙচৎ য়াওনা দিফেন্স ইন্সতিত্যুসনশিংগী মরক্তা হন্দক পাংথোকখিবা এক্সচেঞ্জশিংসু মখোয়না তরাম্না ওকখি।
লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা স্কিল দিবেলপমেন্ত, ইন্নোবেসন পার্তনরশিপ অমসুং এজুকেস্নেল কোওপরেসন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোংথাংশিং য়াওনা কেনাদা-ইন্দিয়া তেলেন্ত অমসুং ইন্নোবেসন স্ত্রেতেজিগী মখাদা হৌজিকমক্কী ওইনা চৎথরিবা কোলাবোরেসন অদু পনখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারত মহাসাগর রিম এসোসিয়েসন (আই.ও.আর.এ.) গী দাইলোগ পার্তনর অমা ওইনবা কেনাদাদা ভারতনা মতেং পাংলি হায়না ফোঙদোকখি।
লুচিংবশিংনা দাইলোগ, একচেঞ্জ অমসুং কোওপরেসন হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা রাইসিনা অমেরিকাস লিংখৎনবা লাউথোকখি।
২০২৬তা কেনাদাদা চৎনবা চেবাউ পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী কার্নিদা থাগৎপা ফোংদোকখি। নাকল অনিমক্না খোংচৎ অসিগীদমক নাকল অনিমক্না চান্নবা তাং অমগীদমক থবক তৌনবা দিপ্লোমেতিক চেনেলশিংগী খুত্থাংদা থবক তৌমিন্ননবা য়ানখি।