Prime Minister's Office
Prime Minister hails India-UK Comprehensive Economic and Trade Agreement as a historic milestone for bilateral relations
17 JUN 2026 10:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has expressed delight that the India-UK Comprehensive Economic and Trade Agreement will enter into force on 15 July 2026.
The Prime Minister said that the agreement will significantly boost bilateral trade and investment.
Shri Modi stated that the agreement will unlock numerous opportunities for Indian farmers, workers, MSMEs, startups and innovators and contribute meaningfully to the realisation of Viksit Bharat 2047.
The Prime Minister noted that both he and UK Prime Minister Keir Starmer, who are in Evian for the G7 Summit, are very happy with the significant momentum being added to India-UK economic ties.
The Prime Minister wrote on X;
“A historic milestone for India-UK relations.
Delighted to note that the India-UK Comprehensive Economic and Trade Agreement will enter into force on 15th July 2026.
This agreement will significantly boost our bilateral trade and investment.
It will also unlock numerous opportunities for Indian farmers, workers, MSMEs, startups and innovators and contribute meaningfully to the realisation of Viksit Bharat 2047.
Both PM Starmer and I, who are in Evian for the G7 Summit, are naturally very happy with the significant momentum being added to our economic ties.
@Keir_Starmer”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত-য়ু.কে. কম্প্রিহেন্সিব ইকোনোমিক অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্তবু লৈবাক অনিগী মরীগী পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমা ওইনা থাগৎখ্রে
17 JUN 2026 10:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত-য়ু.কে. কম্প্রিহেন্সিব ইকোনোমিক অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্ত ২০২৬গী জুলাই ১৫দা চৎনবা হৌরক্লগনি হায়না নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এগ্রীমেন্ত অসিনা নাকল অনিগী ওইবা ললোন-ইতিক অমসুং ইনভেস্তমেন্তদা য়াম্না চাউনা ইনোৎ হাপ্লগনি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি এগ্রীমেন্ত অসিনা ভারতকী লৌমীশিং, শিন্মীশিং, এম.এস.এম.ই.শিং, স্তার্ত-অপশিং অমসুং ইন্নোবেতরশিংগীদমক খুদোংচাবা কয়া অমা ফংহল্লগনি অমসুং বিক্সিত ভারত ২০৪৭ অসি মপুং ফাহন্নবগীদমক য়াম্না চাউনা মতেং পাংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি G7 সমিতকীদমক ইভিয়নদা লৈরিবা, মহাক অমসুং য়ু.কে.গী প্রধান মন্ত্রী কের স্তারমর অনিমক্না, ভারত-য়ু.কে.গী ইকোনোমিক ওইবা মরীশিংদা অহেনবা ইথিল পীরকপদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না ইখি;
“ভারত-য়ু.কে.গী মরীশিংগীদমক পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমা।
ভারত-য়ু.কে. কম্প্রিহেন্সিব ইকোনোমিক অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্ত ২০২৬গী জুলাই ১৫দা চৎনবা হৌরগনি হায়বা খঙবদা নুংঙাইবা ফাওই।
মসিগী এগ্রীমেন্ত অসিনা ঐখোয়গী বাইলেতরেল ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্তদা চাউনা মতেং পাংগনি।
মসিনা ভারতকী লৌমীশিং, শিন্মীশিং, এম.এস.এম.ই.শিং, স্তার্ত-অপশিং অমসুং ইন্নোবেতরশিংগীদমক খুদোংচাবা কয়া অমসু ফংহল্লগনি অমসুং বিক্সিত ভারত ২০৪৭ অসি মপুং ফাহন্নবগীদমক য়াম্না চাউনা মতেং পাংলগনি।
G7 সমিতকীদমক ইভিয়নদা লৈরিবা প্রধান মন্ত্রী স্তারমর অমসুং ঐহাক, এখোয় অনিমক্না ঐখোয়গী শেন্মিৎলোনগী মরীশিংদা চাউনা ইথিল পীরকপদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই।
@Keir_Starmer”