Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah says the Modi Government’s 12 years have been a golden era of the confluence of development and heritage
Over the last 12 years, India has witnessed progress through world-class connectivity, infrastructure, PM Awas Yojana, Ayushman Bharat and initiatives like Make in India
Prime Minister Modi has demonstrated that development and heritage are complementary to each other
18 JUN 2026 12:13PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah today highlighted the achievements of the Modi Government in promoting both development and cultural heritage over the past 12 years.
In a post on X, Shri Amit Shah said, “The 12 years of the Modi Government have been a golden era marked by the confluence of development and heritage. In these 12 years, on one hand, the construction of Shri Ram Temple, Kashi Vishwanath Corridor, and Ujjain Mahakal Lok took place, while on the other, schemes like PM Awas Yojana, Ayushman Bharat, Ann Bhandar, world-class connectivity, infrastructure, and initiatives like 'Make in India' have given unprecedented momentum to the country's development journey.
By digitising one crore archival records, bringing back 668 ancient artefacts, establishing 11 Tribal Freedom Fighters Museums and granting Classical Language status to 11 Indian languages, Prime Minister Modi has demonstrated that development and heritage are complementary to each other.”

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা মোদী সরকারগী চহি ১২ অসি চাউখৎপা অমসুং হেরিতেজগী মরীগী গোলদন এরা অমা ওইখি হায়না হায়খ্রে
হৌখিবা চহি ১২ অসিদা, ভারতনা মালেমগী থাক্কী কনেক্তিবিতী, ইনফ্রাস্ত্রকচর, PM অৱাস য়োজনা, আয়ুশ্মান ভারত অমসুং মেক ইন ইন্দিয়াগুম্বা অনৌবা থৌরাংশিংগী খুত্থাংদা চাউখৎপা উবা ফংলে
প্রধান মন্ত্রী, মোদীনা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং হেরিতেজ অসি অমগা অমগা মরী লৈনৈ হায়বা উৎখ্রে
18 JUN 2026 12:13PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি হৌখিবা চহি ১২দা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং কলচরেল হেরিতেজ অনিমক প্রমোৎ তৌবদা মোদী সরকারনা ফংলিবা মাইপাকপশিং অদু ফোংদোকখ্রে।
Xকী পোস্ত অমদা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, “মোদী সরকারগী চহি ১২ অসি চাউখৎপা অমসুং হেরিতেজগী মরীনা মশক তাকপা গোলদন এরা অমা ওইখি। চহি ১২ অসিদা, নাকল অমরোমদা, শ্রী রাম মন্দির, কাশী বিশ্বনাথ কোরিদোর, অমসুং উজেন মহাকল লোক শাখি, অদুগা অতোপ্পা নাকল অমরোমদা, PM আৱাস য়োজনা, আয়ুশ্মান ভারত, অন্ন ভন্দার, মালেমগী থাক্কী কনেক্তিবিতী, ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং 'মেক ইন ইন্দিয়া'গুম্বা থৌরাংশিংনা লৈবাক অসিগী চাউখৎপগী খোঙচৎ অসিদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা খুমাং চাউশিলহনখি।
আর্কাইব রেকোর্দ করোর অমা দিজিতাইজ তৌদুনা, অরিবা পোৎলম ৬৬৮ অমুক হন্না পুশিল্লকপা, ত্রাইবেল ফ্রিদম ফাইতরশিংগী ম্যুজিয়ম ১১ লিংখত্তুনা অমসুং ভারতকী লোন ১১দা ক্লাসিকেল লেঙ্গুৱেজগী থাক পীদুনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা চাউখৎপা অমসুং হেরিতেজ অসি অমগা অমগা কুপ্না চৎমিন্নবা য়াবা মওং অমা উৎখ্রে।”