Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on water management and public participation
18 JUN 2026 2:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister Shri C. R. Patil.
The article explains how government initiatives have tackled challenges related to drinking water, sanitation, river conservation, irrigation efficiency, groundwater recharge and wastewater reuse through a holistic and interconnected approach. It further elaborates on the achievements of the past decade, driven by responsive governance and active public participation in pursuit of a shared national vision.
The Prime Minister’s Office wrote on X;
“In this article, Union Minister Shri @CRPaatil explains how government initiatives have tackled challenges related to drinking water, sanitation, river conservation, irrigation efficiency, groundwater recharge and wastewater reuse through a holistic and interconnected approach.
He elaborates on the achievements of the past decade, driven by responsive governance and active public participation in pursuit of a shared national vision.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜଳ ପରିଚାଳନା ଓ ଜନସହଭାଗିତା ସମ୍ପର୍କିତ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
18 JUN 2026 2:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସି. ଆର୍. ପାଟିଲଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ପ୍ରବନ୍ଧରେ ସରକାରଙ୍କ ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପ କିପରି ପାନୀୟ ଜଳ, ପରିମଳ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ନଦୀ ସଂରକ୍ଷଣ, ଜଳସେଚନ ଦକ୍ଷତା, ଭୂତଳ ଜଳ ପୁନଃଭରଣ ଏବଂ ବର୍ଜ୍ୟଜଳର ପୁନଃବ୍ୟବହାର ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆହ୍ୱାନଗୁଡ଼ିକୁ ଏକ ସମନ୍ୱିତ ଓ ପରସ୍ପର ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରେ ମୁକାବିଲା କରିଛି, ତାହା ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି।
ଏଥିରେ ଗତ ଏକ ଦଶନ୍ଧିରେ ସକ୍ରିୟ ଓ ଉତ୍ତରଦାୟୀ ଶାସନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଏବଂ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ସକ୍ରିୟ ସହଭାଗିତା ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ସାମୂହିକ ଜାତୀୟ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସାକାର କରିବା ଦିଗରେ ହାସଲ ହୋଇଥିବା ସଫଳତା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ବିସ୍ତୃତ ଆଲୋଚନା କରାଯାଇଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ‘ଏକ୍ସ’ରେ ପୋଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି:
“ଏହି ପ୍ରବନ୍ଧରେ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ @CRPaatil ପାନୀୟ ଜଳ, ପରିମଳ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ନଦୀ ସଂରକ୍ଷଣ, ଜଳସେଚନ ଦକ୍ଷତା, ଭୂତଳ ଜଳ ପୁନଃଭରଣ ଏବଂ ବର୍ଜ୍ୟଜଳର ପୁନଃବ୍ୟବହାର ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆହ୍ୱାନଗୁଡ଼ିକୁ ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ କିପରି ଏକ ସମନ୍ୱିତ ଓ ପରସ୍ପର ସଂଯୁକ୍ତ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରେ ସମାଧାନ କରିଛି, ତାହା ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରିଛନ୍ତି।
ସେ ଗତ ଏକ ଦଶନ୍ଧିର ସଫଳତା ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଉତ୍ତରଦାୟୀ ଶାସନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଓ ସକ୍ରିୟ ଜନସହଭାଗିତା ଦ୍ୱାରା ଏକ ସାମୂହିକ ଜାତୀୟ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସାକାର କରିବାର ପ୍ରୟାସର ଫଳ।”
— PMO India (@PMOIndia) ଜୁନ୍ 18, 2026