Prime Minister's Office
Prime Minister exchanges views with Mistral AI CEO Arthur Mensch on trusted AI, innovation and international cooperation
18 JUN 2026 6:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, held an insightful discussion with Mr. Arthur Mensch of Mistral AI on the evolving global AI landscape.
The Prime Minister said that views were exchanged on trusted AI, innovation and the need to ensure that AI remains human-centric and inclusive.
Shri Modi noted that the discussion also covered prospects for partnerships in India in diverse aspects relating to AI.
The Prime Minister reiterated that India remains committed to developing AI solutions that empower humanity while promoting innovation, trust and international cooperation.
Shri Modi said in a X post;
“Held an insightful discussion with Mr. Arthur Mensch of Mistral AI on the evolving global AI landscape. Exchanged views on trusted AI, innovation and the need to ensure that AI remains human-centric and inclusive.
Talked about prospects for partnerships in India in diverse aspects relating to AI. India remains committed to developing AI solutions that empower humanity while promoting innovation, trust and international cooperation.
@arthurmensch
@MistralAI”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଏଆଇ, ନବସୃଜନ ଓ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହଯୋଗ ଉପରେ ମିଷ୍ଟ୍ରାଲ ଏଆଇର ସିଇଓ ଆର୍ଥର୍ ମେନ୍ସଙ୍କ ସହ ମତ ବିନିମୟ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
18 JUN 2026 6:44PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମିଷ୍ଟ୍ରାଲ ଏଆଇ (Mistral AI)ର ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ଆର୍ଥର୍ ମେନ୍ସଙ୍କ ସହ ବିକଶିତ ହେଉଥିବା ବୈଶ୍ୱିକ କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତା (ଏଆଇ) ପରିଦୃଶ୍ୟ ଉପରେ ଏକ ଗଭୀର ଓ ଫଳପ୍ରଦ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ଆଲୋଚନା ସମୟରେ ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଏଆଇ, ନବସୃଜନ ଏବଂ ଏଆଇକୁ ମାନବ-କୈନ୍ଦ୍ରିକ ଓ ସମାବେଶୀ ରଖିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ମତ ବିନିମୟ କରାଯାଇଥିଲା।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ, ଭାରତରେ ଏଆଇ ସହ ଜଡ଼ିତ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାଗିଦାରିର ସମ୍ଭାବନା ନେଇ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୁନର୍ବାର ଦୋହରାଇଥିଲେ ଯେ, ନବସୃଜନ, ବିଶ୍ୱାସ ଓ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହଯୋଗକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ସହିତ ମାନବଜାତିର ସଶକ୍ତୀକରଣ ପାଇଁ ଏଆଇ ସମାଧାନ ବିକଶିତ କରିବାକୁ ଭାରତ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ।
ଏକ୍ସ (X)ରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
“ମିଷ୍ଟ୍ରାଲ ଏଆଇର ଶ୍ରୀ ଆର୍ଥର୍ ମେନ୍ସଙ୍କ ସହ ବିକଶିତ ହେଉଥିବା ବୈଶ୍ୱିକ ଏଆଇ ପରିଦୃଶ୍ୟ ଉପରେ ଏକ ଫଳପ୍ରଦ ଆଲୋଚନା କରିଲି। ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଏଆଇ, ନବସୃଜନ ଏବଂ ଏଆଇକୁ ମାନବ-କୈନ୍ଦ୍ରିକ ଓ ସମାବେଶୀ ରଖିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ମତ ବିନିମୟ କଲୁ।
ଭାରତରେ ଏଆଇ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାଗିଦାରିର ସମ୍ଭାବନା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା ହେଲା। ନବସୃଜନ, ବିଶ୍ୱାସ ଓ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହଯୋଗକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ସହ ମାନବଜାତିର ସଶକ୍ତୀକରଣ ପାଇଁ ଏଆଇ ସମାଧାନ ବିକଶିତ କରିବାକୁ ଭାରତ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ।”
@arthurmensch
@MistralAI