Prime Minister's Office
Prime Minister exchanges views with Mistral AI CEO Arthur Mensch on trusted AI, innovation and international cooperation
18 JUN 2026 6:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, held an insightful discussion with Mr. Arthur Mensch of Mistral AI on the evolving global AI landscape.
The Prime Minister said that views were exchanged on trusted AI, innovation and the need to ensure that AI remains human-centric and inclusive.
Shri Modi noted that the discussion also covered prospects for partnerships in India in diverse aspects relating to AI.
The Prime Minister reiterated that India remains committed to developing AI solutions that empower humanity while promoting innovation, trust and international cooperation.
Shri Modi said in a X post;
“Held an insightful discussion with Mr. Arthur Mensch of Mistral AI on the evolving global AI landscape. Exchanged views on trusted AI, innovation and the need to ensure that AI remains human-centric and inclusive.
Talked about prospects for partnerships in India in diverse aspects relating to AI. India remains committed to developing AI solutions that empower humanity while promoting innovation, trust and international cooperation.
@arthurmensch
@MistralAI”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্বাসযোগ্য এআই, উদ্ভাৱন আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহযোগিতাৰ বিষয়ত মিষ্ট্ৰেল এআইৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া আৰ্থাৰ মেনছৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে
18 JUN 2026 6:44PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মিষ্ট্ৰল এআইৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া আৰ্থাৰ মেনছৰ সৈতে বিৱৰ্তনশীল বিশ্ব এআইৰ পৰিৱেশৰ বিষয়ত এক অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন আলোচনাত মিলিত হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই প্ৰসংগত কয় যে বিশ্বাসযোগ্য এআই, উদ্ভাৱন আৰু এআই মানৱকেন্দ্ৰিক আৰু সৰ্বাংগীন হৈ থকাটো নিশ্চিত কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ত মত বিনিময় কৰা হয়।
শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে এই আলোচনাত এআইৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন দিশত ভাৰতত অংশীদাৰিত্বৰ সম্ভাৱনাৰ দিশসমূহো সামৰি লোৱা হয় । প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতে উদ্ভাৱন, বিশ্বাস আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহযোগিতাৰ প্ৰসাৰ ঘটাই মানৱতাক সবল কৰি তোলা এআই সমাধান বিকশিত কৰাৰ বাবে দায়বদ্ধ হৈ আছে।
শ্ৰী মোদীয়ে এক্সৰ এটা পোষ্টত এনেদৰে কৈছে;
'মিষ্ট্ৰেল এআইৰ আৰ্থাৰ মেনছৰ সৈতে বিকশিত বিশ্ব এআই পৰিৱেশৰ বিষয়ত এক অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন আলোচনা অনুষ্ঠিত কৰিলোঁ।বিশ্বাসযোগ্য এআই, উদ্ভাৱন আৰু এআই যাতে মানৱকেন্দ্ৰিক আৰু অন্তৰ্ভুক্ত হৈ থাকে তাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ত মত বিনিময় কৰে।
এআইৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন দিশত ভাৰতত অংশীদাৰিত্বৰ সম্ভাৱনাৰ বিষয়েও আলোচনা কৰা হয়। ভাৰতে উদ্ভাৱন, বিশ্বাস আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহযোগিতাৰ প্ৰসাৰ ঘটাই মানৱতাক শক্তিশালী কৰা এআই সমাধান বিকশিত কৰাৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈ আছে।
@arthurmensch
@MistralAI”