Prime Minister's Office
PM to visit Odisha on 20 June
President of India along with PM to visit Pahadpur village in Mayurbhanj
President and PM to participate in programme marking completion of two years of the Government of Odisha at Rairangpur in Mayurbhanj
Inauguration and foundation stone of various development projects worth over ₹47,600 crore to take place
Projects span key sectors including energy, industrial infrastructure, road connectivity, drinking water, health, education, tourism and irrigation
19 JUN 2026 11:53AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Odisha on 20 June 2026. President of India, Smt. Droupadi Murmu will join the Prime Minister during the visit, making it a rare and significant occasion for the State.
At around 11:15 AM, the President and the Prime Minister will visit Pahadpur village in Mayurbhanj district. The President and the Prime Minister will offer prayers at sacred groves Santhali Jahera and Ho Jahera, Skill Centre and Pahadpur School. The visit will highlight ongoing efforts to strengthen educational opportunities, skill development and socio-economic empowerment in tribal and rural regions.
At around 1 PM, the President and Prime Minister will participate in a programme at Rairangpur in Mayurbhanj district, marking the completion of two years of the Government of Odisha. The theme of the programme is “Vikas ra Dhara, Odisha Sara”. Inauguration and foundation stone of various development projects worth over ₹47,600 crore will take place during the programme. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
During the programme, inauguration and foundation stone will be done for projects across key sectors including energy, industrial infrastructure, road connectivity, drinking water, health, education, tourism and irrigation. The projects are expected to strengthen infrastructure, improve connectivity, enhance energy security and generate employment opportunities across Odisha. Reflecting the Prime Minister's vision of inclusive and holistic development, these initiatives will further accelerate growth in tribal and rural regions and extend the benefits of development to every corner of the State.
Among the major projects for which foundation stones will be laid are the 600 MW Upper Indravati Pumped Storage Project and the Stage-II Expansion Project of the IB Thermal Power Station comprising two units of 660 MW each. These projects will enhance energy security and support economic growth in Odisha. Foundation stone of the Bharat Coal Gasification and Chemicals Limited (BCGCL) Project at Lakhanpur, Jharsuguda district will also be laid. It will promote cleaner utilisation of domestic coal resources, reduce import dependence and create new industrial and employment opportunities in the region.
Other projects for which foundation stones will be laid include a 300 TPD source-segregated Municipal Solid Waste-based Compressed Biogas Plant at Bhubaneswar, a Bridge over the river Kathajodi providing a direct link between Cuttack and Bhubaneswar, the widening and strengthening of the Dhalpur-Harbhanga Road in Boudh district and the four-laning of a section of NH-353 from Nuapada to Ghatipada, Kusumdihi Megalift Irrigation Project, IGNOU Regional Centre and Indoor Badminton Complex at Rairangpur among others.
The 300-bedded District Headquarters Hospital building at Boudh, along with 24 Atal Bus Stands and nine Automated Testing Stations across various districts of Odisha, will be inaugurated. These projects are expected to strengthen healthcare and public transport infrastructure in the State. Other important projects to be inaugurated include the Nayagarh Town Bypass on NH-57, the Underground Pipeline component of the Kusumi Smart Irrigation Project, the Jakhapura-Jajpur Keonjhar Road-Baitarani Road Multi-Tracking Project, Hindol Road-Meramandali Multi-Tracking Project, Sports Complex and Tribal Research Centre at Rairangpur among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুন ২০দা ওরিশাদা চৎকদৌরি
ভারতকি রা‌স্ত্রপতিগা লোয়ননা পি.এম.গা লোয়ননা ময়ুরভঞ্জগী পহারপুর খুঙ্গংদা চৎকদৌরি
রা‌স্ত্রপতি অমসুং পি.এম.না ময়ুরভঞ্জগী রাইরঙ্গপুরদা ওরিশা সরকারগী চহি অনি মপূঙ ফাবগী থৌরম পাংথোকপদা শরুক য়াগনি
লুপা কোতি ৪৭,৬০০ হেনবগী চাওরাক্না পায়খৎকদবা তোঙান তোঙানবা চাওখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগদৌরি অমদি উরেপ-উয়ুং তমগদৌরি
প্রোজেক্তশিং অসিদা ইনর্জি, ইন্দ‌স্ত্রিয়েল ইনফ্রা‌স্ত্রকচর, লম্বিগী কনেক্তিবিতি, থক্নবা ইশিং, হকশেল, এজুকেসন, তুরিজম অমসুং ইরিগেসন য়াওনা মরুওইবা শেক্তরশিংদা য়াওরি
19 JUN 2026 11:53AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রি শ্রী নরেন্দ্র মোদী ২০২৬কি জুন ২০দা ‌ওরিশাদা চৎকদৌরি, ভারতকি রা‌স্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদি মুর্মু খোঙচৎ অসিদা প্রধান মন্ত্রিগা লোয়ননা চৎমীন্নগনি, মসিনা রাজ্য অসিগীদমক্তা য়াম্না অতাংবা অমসুং মরুওইবা থৌরম অমা ওইরগনি।
চাওরাক্না পূং ১১:১৫দা রা‌স্ত্রপতি অমসুং প্রধান মন্ত্রিনা ময়ুরভঞ্জ জিলাগী পহাদপুর খুঙ্গংদা চৎকনি। রা‌স্ত্রপতি অমসুং প্রধান মন্ত্রিনা শেংলবা উকোল শন্থালি জহেরা অমসুং হো জাহেরা, স্কীল সেন্তর অমসুং পহাদপুর স্কুলদা থৌনিজগনি। খোঙচৎ অসিনা ত্রাইবেল অমসুং খুঙ্গংগী লমদমশিংদা মহৈ-মশিংগী খুদোংচাবশিং, স্কীল দিবলপমেন্ত অমসুং সোসিও-ইকোনোমিক এম্পাৱরমেন্ত হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হৌজিক চত্থরিবা হোৎনরিবশিং অদু ফোঙদোক্কনি।
চাওরাক্না নুংথিল পূং ১দা রা‌স্ত্রপতি অমসুং প্রধান মন্ত্রিনা ময়ুরভঞ্জ জিলাগী রাইরঙ্গপুরদা থৌরম অমদা শরুক য়াগনি, মসিদা ‌ ওরিশা সরকারগী চহি অনি মপূঙ ফাবগী থৌরম পাঙথোক্কনি। থৌরম অসিগী থিমদি “বিকাস রা ধারা, ‌ ওরিশা শারা” হায়বনি। থৌরম অসিগী মনুংদা লুপা করোর ৪৭,৬০০ হেনবগী মমল ওইবা তোঙান তোঙানবা চাওখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিংগী শঙ্গাগনি অমদি উরেপ-উয়ুং তমগনি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রিনা মীফম অদুদা ৱা ঙাংগনি।
থৌরম অসিগী মনুংদা ইনর্জি, ইন্দ‌স্ত্রিয়েল ইনফ্রা‌স্ত্রকচর, লম্বি কনেক্তিবিতি, থক্নবা ইশিং, হকশেল, এজুকেসন, তুরিজম অমসুং ইরিগেসন য়াওনা মরুওইবা শেক্তরশিংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমদি উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা ইনফ্রা‌স্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনগনি, কনেক্তিবিতি ফগৎহনগনি, ইনর্জি সেক্যুরিতি হেঙ্গৎহনগনি অমসুং ‌ ওরিশা শিনবা থুংনা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং পিগনি হায়না থাজরি। প্রধান মন্ত্রিনা ইনক্লুশিব অমসুং হোলিস্তিক দিবলপমেন্তকি মীৎয়েং অদু উৎলদুনা হায়রিবা খোঙথাংশিং অসিনা ত্রাইবেল অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিং চাউখৎপদা হেন্না খোঙজেল য়াংশিনহল্লগনি অমসুং দিবেলপমেন্তকি কান্নবা রাজ্য অসিগী কাচিন খুদিং য়ৌহনগনি।
উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা অচৌবা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা মেগাৱাৎ ৬০০কী অপ্পর ইন্দ্রবতি পম্প স্তোরেজ প্রোজেক্ত অমসুং মেগাৱাৎ ৬০০কী য়ুনিৎ অনিগী আই.বি. থর্মেল পাৱর স্তেসন প্রোজেক্তকী স্তেজ- II এক্সপান্সন প্রোজেক্তনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা ইনর্জি সেক্যুরিতি হেঙ্গৎহল্লগনি অমসুং ‌ ওরিশাদা ইকোনোমিক গ্রোথতা মতেং পাংলগনি। ঝারসুগুদা জিলাগী লখনপুরদা ভারত কোয়ল গ্যাসিফিকেসন এন্দ কেমিকেল্স লিমিতেদ (বি.সি.জি.সি.এল.) প্রোজেক্তকি উরেপ-উয়ুংসু তম্লগনি। মসিনা দোমেস্তিক কোয়লাগী রিশোরশশিং হেন্না শেঙনাা শিজিন্নবা হেনগৎহনগনি, মপান্দগী পুশিল্লকপদা মখা পোনবা হন্থহনগনি অমসুং লমদম অসিদা অনৌবা ইন্দ‌স্ত্রি অমসুং থবক পিবগী খুদোংচাবশিং শেমগৎকনি।
য়ুমথোঙ খুদিংদা য়ুম্ফম ওইবা অতোপ্পা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা ভুবনেস্বরদা তি.পি.দি নুৱাপারাদগী ঘাতিপাদা ফাওবা এন.ঐচ.-৩৫৩, কুসুমদিহি মেগালিফ ইরিগেসন প্রোজেক্ত, ইগনৌ রিজনেল সেন্তর অমসুং রাইরঙ্গপুরদা লৈবা ইন্দোর বেদমিন্তন কমপ্লেক্সনচিংবা য়াওরি।
ওরিশাগী তোঙান তোঙানবা জিলাশিংদা অতল বস স্তেনদা ২৪ অমসুং ওতোমেতেদ তেস্তিং স্তেসন অনিগা লোয়ননা বৌধদা লৈবা ফমুং ৩০০ লৈবা দি‌স্ত্রিক্ত হেদক্বাতর হোসপিতাল বিল্দিং অসি শঙ্গাগনি। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা রাজ্য অসিদা হেল্থকেয়র অমসুং পব্লিক ত্রান্শপোরতকি ইনফ্রা‌স্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনগনি হায়না থাজরি। শঙ্গাগদৌরিবা অতোপ্পা মরুওইবা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা এন.ঐচ.-৫৭তা নয়াগর তাওন বাইপাস, কুসুমী শ্মার্ত ইরিগেসন প্রোজেক্তকি অন্দরগ্রাওন্দ পায়পলাইন কম্পোনেন্ত, জখাপুরা-জাজপুর কেওনঝার রোদ-বৈতরনি রোদ মল্তি-ত্রেকিং প্রোজেক্ত, হিন্দোল রোদ-মেরামন্দলি মল্তি-ত্রেকিং প্রোজেক্ত, স্পোর্তস কমপ্লেক্স অমসুং রাইরঙ্গপুরদা লৈবা ত্রাইবেল রিসর্চ সেন্তরনচিংবা য়াওরি।