Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi disburses incentives worth around ₹2,400 crore under the Pradhan Mantri Viksit Bharat Rozgar Yojana
PM Viksit Bharat Rozgar Yojana is about empowering first-time employees and building a bridge between youth and industry: PM
The aspirations, skills and potential of our youth shape the path to a Viksit Bharat: PM
India's youth will be at the forefront of driving global growth, innovation and entrepreneurship in the years to come: PM
India is set to lead from the front: PM
In the 21st century, opportunities will belong to nations that nurture skilled talent, foster innovation and uphold the highest standards of quality: PM
To compete globally, we must meet the highest quality standards: PM
19 JUN 2026 7:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, today addressed beneficiaries, industry representatives, and stakeholders associated with the Prime Minister Viksit Bharat Rozgar Yojana, reaffirming the Government’s commitment to empowering India’s youth and accelerating employment generation across the country. Shri Modi disbursed incentives worth around ₹2,400 crore under the Pradhan Mantri Viksit Bharat Rozgar Yojana (PM-VBRY), marking a significant milestone in the implementation of PM-VBRY, the Government of India’s flagship employment-linked incentive scheme, and expanding social security coverage across sectors. This incentive has supported the creation of 15 lakh employment opportunities across the country.
Addressing the gathering shortly after returning from his visit to France and Slovakia, where he participated in the G-7 Summit and engaged with world leaders, the Prime Minister noted that India’s youth are receiving unprecedented recognition globally for their talent, skills, and potential. He remarked that the world increasingly acknowledges the capabilities of young Indians and emphasized that the Government is committed to ensuring that every young person has the opportunity to transform their potential into success.
“Prime Minister Viksit Bharat Rozgar Yojana is much more than an employment scheme. It is an initiative designed to strengthen the aspirations of young people entering their first jobs while creating a robust bridge between industry and the workforce”, Shri Modi remarked. He observed that while many schemes are typically focused either on employees or employers, this programme simultaneously supports both. The Government stands with young people beginning their professional journeys and encourages institutions that create new employment opportunities.
Sharing the achievements of the scheme, Shri Modi said that nearly 70 lakh new jobs have been created so far and an equal number of first-time employees have been brought under the ambit of social security. He further noted that close to 20 lakh young people have completed six months in their first jobs, while around 10 lakh beneficiaries have already received incentives under the scheme upon completing this milestone. More than ₹2,000 crore has been directly transferred to beneficiaries’ bank accounts. Describing this support as more than financial assistance, Shri Modi said it reflects the nation’s recognition of the hard work of its youth and its confidence in their future.
The Prime Minister also expressed satisfaction over the participation of institutions and enterprises that have generated employment opportunities under the scheme. “Employment generation gains momentum when the Government, industry, and youth work together. The initiative is a reflection of a new India where young people receive opportunities, industries receive encouragement, and employment generation becomes a national mission”, Shri Modi noted.
Highlighting India’s demographic strength, Shri Modi observed that India is among the youngest nations in the world and that the journey towards becoming a developed nation is intrinsically linked to the aspirations, skills, and capabilities of its youth. He reiterated the Government’s commitment to ensuring that every young Indian is able to advance according to his or her talent and ambition. Shri Modi emphasized that over the past twelve years, the Government has worked to strengthen every pathway to employment. “Significant efforts have been made across sectors ranging from infrastructure and innovation to manufacturing, the digital economy, space technology, and startups. Initiatives such as Make in India, Vocal for Local, efforts to take local products to global markets, and Mission Manufacturing have expanded avenues for both employment and self-employment”, Shri Modi noted.
Shri Modi highlighted that Government investment of more than ₹12 lakh crore in infrastructure is creating a strong foundation for employment generation. He also noted that assistance exceeding ₹33 lakh crore under the Pradhan Mantri Mudra Yojana has enabled millions of young people to establish their own enterprises. Referring to women’s empowerment, he stated that more than 10 crore women are associated with Self-Help Groups, while over 3 crore women have emerged as Lakhpati Didis. He added that initiatives such as PM SVANidhi and PM Vishwakarma have strengthened the livelihoods of small entrepreneurs, street vendors, and traditional artisans.
The Prime Minister cited the rapidly expanding drone sector as an example of how emerging technologies are creating new employment opportunities. From the delivery of medicines and agricultural applications to land mapping under the SVAMITVA Scheme and defence operations, the increasing adoption of drone technology is opening new avenues of employment for young Indians. Speaking about the transformative impact of the digital economy, Shri Modi highlighted the emergence of the gig economy, platform-based services, content creation, and technology-driven enterprises as important sources of employment and income. “Once unimaginable opportunities have now become viable livelihoods for millions of young Indians. The same transformation is evident in India’s vibrant startup ecosystem, which continues to foster innovation, create jobs, and contribute to the country’s economic growth”, Shri Modi underscored.
The Prime Minister highlighted the remarkable growth of India’s startup ecosystem over the past decade. He noted that while the country once had only around 500 startups, today more than 200,000 registered startups are operating across nearly every district of the nation. “The global community is increasingly optimistic about India’s future and has immense confidence in the capabilities of its young population”, Shri Modi said. Referring to his recent visit to France, he recalled the successful organisation of the “India Innovates” event, which brought together Indian startups and global investors in emerging sectors such as Artificial Intelligence, space technology, green energy, and biotechnology. He remarked that such engagements demonstrate the growing international interest in India’s innovation ecosystem and its expanding role in shaping the technologies of the future.
Shri Modi further stated that India is actively entering into new trade agreements with countries around the world. These agreements, he noted, are opening new markets for Indian industries and creating fresh opportunities for Indian professionals. “While the world is preparing for the economy of the future, India is preparing to lead it. As nations increasingly move towards future technologies, India is focused on equipping its youth with the skills and capabilities required to thrive in a rapidly evolving world”, he emphasised.
The Prime Minister also drew attention to a significant transformation in India’s employment ecosystem over the past twelve years, one that often receives less attention but remains critical to the journey towards a developed India. “The Government’s focus has been on linking employment with security, dignity, and social protection. Technology is being leveraged to modernize the Employees’ Provident Fund Organisation (EPFO), simplify pension systems, and expand access to health insurance and affordable healthcare for millions of workers. The same philosophy guides labour reforms undertaken by the Government”, Shri Modi noted.
The Prime Minister also highlighted the growing contribution of women to India’s economic and social development. “Reforms relating to night-shift employment, the promotion of work-from-home opportunities, and the strengthening of workplace safety mechanisms are intended to enhance women’s participation in the workforce further”, Shri Modi underscored.
Addressing representatives from industry, Shri Modi emphasized the importance of skilled talent, innovation, and quality in determining economic success in the twenty-first century. He observed that countries possessing these strengths will attract the greatest opportunities, and asserted that India has unprecedented potential in all three areas. “The world is increasingly opening its doors to India and free trade agreements are concluded with nearly forty countries. These agreements are creating new markets, expanding access to global consumers, and generating fresh opportunities for brands built under the Make in India initiative”, Shri Modi remarked.
Shri Modi emphasised that when a nation adopts a global outlook, the boundaries of success naturally expand. He stated that in the twenty-first century, training, mentorship, and internships are no longer optional but essential components of a future-ready workforce. “The journey towards a developed India will not be driven by investment alone. Rather, it will be powered by the strength of talent, skills, and innovation. Quality must remain the defining benchmark across every sphere of national development. To compete and succeed on the global stage, India must consistently meet and surpass the highest international standards”, Shri Modi highlighted.
Shri Modi observed that the world today places great expectations on India. Expressing confidence in the country’s youth, he stated that young Indians will not only meet these expectations but exceed them through their determination, creativity, and capabilities. He described this confidence as the true strength of a Viksit Bharat and a reflection of the immense potential of India’s youth power. The Prime Minister also encouraged young people not to be discouraged by setbacks or failures. “Every failure carries valuable lessons and contributes to personal growth and future success. The true measure of a youthful mind lies in its ability to continuously learn from challenges, transform dreams into achievements, and create new aspirations after every accomplishment”, Shri Modi emphasised.
The Prime Minister Shri Narendra Modi expressed unwavering faith in India’s youth and entrepreneurial spirit, and concluded by extending his heartfelt best wishes to all participants and reaffirmed the Government’s commitment to supporting the aspirations, innovation, and ambitions of the nation’s young citizens as India advances towards the goal of becoming a developed nation.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত রোজগার য়োজনাগী মখাদা লুপা করোর ২,৪০০ রোমগী কান্নবশিং য়েন্থোকখ্রে
অহানবা থবক ফংলবশিং খুদোংচাবা পীনবা অমসুং নহারোলশিং অমসুং উদ্যোগকী মরক্ত থোঙ অমা ওইনবা প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত রোজগার য়োজনা পায়খৎপনি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী নহারোলশিংগী অনিংবশিং, হৈথোই-শিংথোইবশিংই অমসুং তৌবা ঙম্বনা বিকসিত ভারত অমগী লম্বী শেম্লে: প্রধান মন্ত্রী
লাক্লিবা চহিশিংদা মালেমগী চাউখৎপা, ইন্নোবেসন অমসুং ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিপ ফগৎনবা ভারতকী নহারোলশিংনা মাংজিল থাগনি: প্রধান মন্ত্রী
মাঙজিল থানবা ভারতনা শেম-শারে: প্রধান মন্ত্রী
১২শুবা চহিচাদা, হৈথোই-শিংথোইবা মীওই মশিং হেনগৎহনবা, অনৌবা থবক পায়খৎপা হেনগৎহনবা অমসুং খ্বাইদগী মগুন লৈহনবা লৈবাকশিংনা খুদোংচাবশিং ফংগনি: প্রধান মন্ত্রী
মালেমগী ওইনা চাংদম্না ঙম্নবা, ঐখোয়না খ্বাইদগী ফবা মগুন লৈবা পোৎথোকশিং পুথোক্কদবনি: প্রধান মন্ত্রী
19 JUN 2026 7:49PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত রোজগার য়োজনাগা মরী লৈনবা বেনিফিসরিশিং, উদ্যোগকী মীহুৎশিং অমসুং মরী লৈনবশিংদা ৱা ঙাংখ্রে, ভারতকী নহারোলশিংগী ফিবম ফগৎহন্নবা অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা থবক ফংবা য়াংখৎহন্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত রোজগার য়োজনাগী মখাদা লুপা করোর ২,৪০০ রোমগী কান্নবশিং য়েন্থোকখ্রে, ভারত সরকারগী মরুওইবা ইমপ্লোইমেন্ত-লিঙ্ক ইন্সেন্তিপ স্কিম অমসুং হিরম খুদিংমক্ত খুন্নাইগী ঙাক্লৌ পীবা হেনগৎহল্লিবা, প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত রোজগার য়োজনা থবক ওইনা পায়খৎপগী মরুওইবা খুমাঙচাউশিনবা অমনি হায়না শিংথাখি। পীরিবা কান্নবা অসিনা লৈবাক শীনবা থুংনা থবক লাখ ১৫ ফংহনবদা মতেং পাংলে।
মহাক্না জি-৭ মীফম শরুক য়াখিবা অমসুং মালেমগী লুচিংবশিংগা উনখিবা, মহাক্কী ফ্রান্স অমসুং স্লোভাকিয়া খোঙচৎ হল্লক্লবা মতুংদা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মখোয়গী হৈথোই-শিংথোইবা, খুৎশা-হৈবা অমসুং তৌবা ঙম্বগীদমক মমাঙদা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা মওংদা মালেম শীনবা থুংনা ভারতকী নহারোলশিং মশক খঙলে। মালেম অসিদা নহা ওইরিবা ভারতমচাশিংগী তৌবা মশক খঙবা হেনগৎলক্লি অমসুং মখোয়গী তৌবা ঙম্ব অদু মাইপাকপা ওন্থোক্নবা নহারোল খুদিংমক খুদোংচাবা ফংনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত রোজগার য়োজনা অসি ইমপ্লোইমেন্ত স্কিম অমদগী হেল্লে। অহানবা থবক ফংলবশিং খুদোংচাবা পীনবা অমসুং নহারোলশিং অমসুং উদ্যোগকী মরক্ত থোঙ অমা ওইনবা প্রধান মন্ত্রী বিকসিত ভারত রোজগার য়োজনা পায়খৎপনি। স্কিম অয়াম্না মহৌশানা থবক তৌরিবশিং নত্ত্রগা থবক পীরিবশিংনা মীৎয়েং থম্বনি, থৌরম অসিনা মতম অমতদা অনিমক মতেং পাংলি। মখোয়গী শীনফমগী খোঙচৎ হৌররবা নহারোলশিংগীদমক সরকারনা লেপ্লি অমসুং অনৌবা থবক ফংনবা খুদোংচাবা পীরিবা ইন্সিতিতুৎশিং পুক্নিং থৌগৎলি।
স্কিম অসিগী মাইপাকপশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌজিক ফাওবদা অনৌবা থবক লাখ ৭০ রোম ফংহনখ্রে অমসুং অহানবা ওইনা থবক ফংলবা চপ মান্নবা মশিং খুন্নাইগী ঙাক্লৌ ফংলে। নহারোল লাখ ২০ রোম মখোয়গী অহানবা থবক্কী থা ৬ মপুংফারে, লোয়ননা মাইপাক্লবা স্কিম অসিগী মখাদা বেনিফিসরি লাখ ১০ কান্নবশিং ফংখ্রে। বেনিফিসরিশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা লুপা করোর ২,০০০ হেন্না হকথেংননা ফংহনখ্রে। শেনগী মতেং পীবগী মথক্ত, লৈবাক অসিগী নহরোলশিংগী থবক শুবা-নোম্বা কনবা অমসুং মখোয়গী তুংলমচত্ত লৈবাক অসিনা ইকায়খুম্নবগী মমি স্কিম অসিদা তারে।
স্কিম অসিগী মখাদা থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীরিবা ইন্সিতিতুসনশিং অমসুং ইন্তরপ্রাইজশিং শরুক য়াবদা অপেনবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকার, উদ্যোগ অমসুং নহারোল পুন্না থবক তৌমিন্নবা মতমদা থবক ফংনবগী খোঙজেল য়াংখৎলি। থবক অসি নহারোলশিং খুদোংচাবশিং ফংবা, উদ্যোগশিং পুক্নিং থৌগৎপা ফংবা অমসুং থবক ফংহনবনা লৈবাক্কী পান্দম অমা ওইবা অনৌবা ভারত অমগী মমি অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেমদা নহা ওইরিবা মীওই মশিং য়াম্না লৈবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত য়াওরি অমসুং চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইনবা মাইকৈদা চঙশিল্লিবা খোঙচৎকা লৈবাক অদুগী নহারোলশিংগী অনিংবশিং, হৈথোই-শিংথোইবশিং অমসুং তৌবা ঙম্বশিংগা অচেৎপা মরী লৈনৈ। মহাক্কী লৈজবা হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং পান্দমগী মতুংইন্না ভারতকী নহারোল খুদিংমক চাউখৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। হৌখিবা চহি ১২ দা, সরকারনা থবক ফংনবা লম্বী ফগৎহল্লে। ইনফ্রাষ্ট্রকচর, ইন্নোবেসন, মেনুফেকচরিং, দিজিতেল ইকোনোমি, স্পেস, তেক্নোলোজি অমসুং ষ্টার্দঅপশিং য়াওনা হিরম কয়াদা শিংথানিঙাই ওইরবা থবকশিং পায়খৎলে। মেক ইন ইন্দিয়া, ভোকেল ফোর লোকেলগুম্বা থবকশিং, লমদম অসিগী পোৎথোকশিং মালেমদা য়ৌহন্নবা থবকশিং অমসুং মিসন মেনুফেকচরিংনা থবক ফংনবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা খুদোংচাবশিং হেনগৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকারনা ইনফ্রাষ্ট্রকচরদা লুপা করোর লাখ ১২ হেন্না থাদবা অসিনা থবক ফংনবা অকনবা য়ুম্ফম অমা শেম্লি। প্রধান মন্ত্রী মুদ্রা য়োজনাগী মখাদা লুপা করোর লাখ ৩৩ হেনবগী মতেং পাংখিবা অসিনা নহারোল করোর কয়া মখোয় মশাগী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং হৌবা ঙমহল্লে। নুপী করোর ১০ হেন্না সেল্ফ-হেল্প গ্রুপশিংদা থবক তৌরি, লোয়ননা নুপী করোর ৩ হেন্না লাখপতি দিদিশিং ওইরে। পি.এম শ্বানিধি অমসুং পি.এম বিশ্বকর্মগুম্বা থবকশিংনা অপীকপা ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিং, লম্বী নাকলদা পোৎ-চৈ য়োল্লিবশিং অমসুং খুৎহৈবশিংদা হিংনবগী লম্বী ফংহন্নবা হেনগৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কমদৌনা নৌনা থোক্লকপা তেক্নোলোজিশিংনা অনৌবা থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীবগে হায়বগী খুদম অমা য়াংনা চাউখৎলক্লিবা দ্রোন সেক্তরনা ওইরে। হিদাক-লাংথকশিং ফংহনবা, লৌউ-শিংউগী থবকশিংদা শীজিন্নবা, শ্বামিতভা স্কিমগী মখাদা লমগী মেপ য়েকপা অমসুং ঙাক-শেনগী থবকশিংদা দ্রোন তেক্নোলোজি শীজিন্নবা হেনগৎলকপা অসিনা ভারতকী নহারোলশিং থবক ফংনবা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরে। দিজিতেল ইকোনোমিনা কান্নবা অওনবা কয়া পুরক্লে। গিগ ইকোনোমি, প্লেতফোর্ম-বেজ সর্বিসশিং, কন্তেন্ত শেম্বা অমসুং তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইবা ললোন-ইতিকশিংনা থবক ফংনবা অমসুং শেন ফংনবা মরুওইবা লম্বীশিং ওইরে। মতম অমদা ৱাখলদা ফাওবা খল্লমদবা খুদোংচাবশিং হৌজিক ভারতমচা নহারোল লাখ কয়া থবক ফংনবা মরুওইবা লম্বীশিং ওইরে। মসিগা চপ মান্নবা অওনবা ভারতকী ষ্টার্দঅপ ইকোসিষ্টেম্না খুদম ওইরে অমসুং মসিনা মখা তানা অনৌবা থবক পায়খৎপা অমসুং থবক ফংবা অমসুং লৈবাক অসিগী শেন-থুম চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১০ দা শিংথানিঙাই ওইনা ভারতকী ষ্টার্দঅপকী থবকশিং চাউখৎলক্লে। মতম অমদা লৈবাক অসিদা ষ্টার্দঅপ ৫০০ রোম লৈরম্বা অদু হৌজিক লৈবাক অসিগী জিলা শীনবা থুংনা থবক তৌরবা রেজিষ্টার তৌরবা ষ্টার্দঅপ ২০০,০০০ হেন্না লৈরে। ভারতকী তুংলমচত্ত মালেমগী মীয়াম্না থাজবা হেনগৎলক্লি অমসুং লৈবাক অসিগী নহারোলশিংগী তৌবা ঙম্বশিংদা মপুংফানা থাজবা থম্লি। হন্দক মহাক্কী ফ্রান্স খোঙচৎ অদুদা, মাইপাক্না “ইন্দিয়া ইন্নোবেতস” থৌরম পাংথোকখি, থৌরম অদুদা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, স্পেস তেক্নোলোজি, গ্রিন ইনর্জি অমসুং বাইওতেক্নোলোজিগুম্বা অনৌবা হিরমশিংদা ভারতকী ষ্টার্দঅপশিং অমসুং মালেমগী ইনভেষ্টরশিং পুনখি। ভারতকী ইন্নোবেনগী থবক অমসুং লৈবাক অসিনা তুংগী তেক্নোলোজিশিং শেমগৎপদা থৌদাং লৌবা হেনগৎলক্লিবা অসিদা মালেমনা থৱায় য়াওবা হেনগৎলকপা অদু থৌরম অসিনা উৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি মদুদি মালেম শীনবা থুংবগী লৈবাকশিংগা লোয়ননা ভারতনা অনৌবা ললোন-ইতিক্কী এগ্রিমেন্তশিং লৈনরে। হায়রিবা এগ্রিমেন্তশিং অসিনা ভারতকী উদ্যোগশিংগী অনৌবা কৈথেলশিং হাংদোক্লি অমসুং ভারতকী হৈথোই-শিংথোইবা মীওইশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরে। তুংগী শেন্মিৎলোনগীদমক মালেম্না থৌরাং তৌবগা লোয়ননা, মসিদা মাংজিল থানবা ভারতনা শেম-শারি। তুংগী তেক্নোলোজিশিংগী মাইকৈদা লৈবাকশিং মাঙলোমদা চঙশিল্লকপগা লোয়ননা, য়াংনা অওনবা পুরক্লিবা মালেম অমগী দরকার ওইবা স্কিলশিং অমসুং তৌবা ঙম্বশিং লৈবাক অসিগী নহারোলশিংদা লৈহন্নবা ভারতনা মীৎয়েং চঙলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখীবা চহি ১২ দা ভারতকী থবক ফংহন্নবা থবক্ত শিংথানিঙাই ওইরবা অওনবা অমা লাক্লে, কনাগুম্বা অমনা পুক্নিং চঙদ্রবসু বিকসিত ভারত অমগী মাইকৈদা চঙশিল্লিবা খোচৎকী য়াম্না মরুওইরি। থবক ফংবগা সেকুরিতি, ইকায়খুম্নবা অমসুং খুন্নাইগী ঙাক্লৌগা মরী লৈনহন্নবা সরকারনা মীৎয়েং চঙলি। ইমপ্লোইয়িজ প্রোভিদেন্ত ফন্দ ওর্গনাইজেসন মতমগা চুন্নবা, পেন্সনগী থবকশিং লাইহন্নবা অমসুং শিন্মী লাখ কয়াদা হেল্থ ইন্সুরেন্স অমসুং মমল হোংবা অনা-লাইয়েংগী খুদোংচাবা ফংহন্নবা তেক্নোলোজি শীজিন্নরে। মসিগা চপ মান্নবা ৱাঙুলোন্না লমজিংদুনা সরকারনা শিন্মীশিংগী অওনবশিং পুরক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী শেন-থুম অমসুং খুন্নাই চাউখৎপদা নুপীশিংনা মতেং পাংবা হেনগৎলক্লি। নুমিদাং থবক শুবা, য়ুমদগী থবক শুনবা খুদোংচাবশিংগী মতাংদা অওনবশিং পুরক্লে অমসুং থবক শুবদা নুপীশিং শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা থবক মফমদা অশোই-অঙাম থোক্নবা থবকশিং হেনগৎহল্লে।
উদ্যোগকী মীহুৎশিংদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ২১শুবা চহিচাদা শেন-থুমগী মাইপাকপা পুরকপদা হৈথোই-শিংথোইবা মীওই, অনৌবা থবক অমসুং মগুন লৈহনবা য়াম্না মরুওই। হায়রিবা গুনশিং অসি লৈবা লৈবাকশিংনা খুদোংচাবশিং হেন্না ফংগনি অমসুং হিরম অহুম অসিদা মমাঙদা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা তৌবা ঙম্বা ভারতকী লৈরে। মালেমগী লৈবাকশিংনা ভারতকী থোঙশিং হাংদোকপা হেনগৎলক্লি অমসুং লৈবাক ৪০ রোমগা ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্তশিং লৈনরে। এগ্রিমেন্তশিং অসিনা অনৌবা কৈথেলশিং ফংহল্লে, মালেমগী কঞ্জুমরশিং য়ৌবা হেনগৎহল্লে অমসুং মেক ইন ইন্দিয়াগী মখাদা ব্রান্দশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অমনা মালেম শীনবা থুংবগী মীৎয়েং অমা লৈবা মতমদা, মাইপাকপগী ঙমখৈশিং মশা মরোমদোম পাকথোকচরকই। ২১শুবা চহিচাদা, ত্রেনিং, মেন্তরশিপ অমসুং ইন্তরশিপ অসি মখা তানা খন্নিংবা খনবা য়াবা অপাম্বা ওইদ্রে, মসি তুংগী শেম-শারবা শিন্মীগী তঙাইফদবা মচাকশিং ওইরে। শেন থাদবা খক্তনা বিকসিত ভারত অমগী মাইকৈদা চঙশিল্লিবা খোঙচৎ লমজিংবা য়ারোই। মদুগী মহুত্ত, মসি হৈথোই-শিংথোইবা, খুৎ-শা হৈবা অমসুং অনৌবা থবক্না মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। লৈবাক অমা চাউখৎপগী হিরম খুদিংমক্ত মগুন লৈহন্নবনা মশক তাক্নবা নাপচৈ ওইগনি। মালেমগী থাক্ত চাংদম্নবা অমসুং মাইপাকপা ঙম্নবা, মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা ষ্টেন্দার্দশিং ঙাকপা ভারতনা ঙমগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসিগী মালেমগী লৈবাকশিংনা ভারত্ত অচৌবা থাজবশিং থম্লে। ভারতকী নহারোলশিংনা থাজবশিং অসি ফংহনবা খক নত্তনা মখোয়গী খাংবা কনবা, অনৌবা থবক পাংথোকপা ঙম্বা অমসুং তৌবা ঙম্বশিংগী খুৎথাংদা হেনতোক্না থবক তৌগদবনি। থাজবা অসি বিকসিত ভারত অমগী অশেংবা মপাঙ্গলনি অমসুং ভারতকী যুব শক্তিগী অকনবা তৌবা ঙম্বগী মমি অমনি। মাইথিবশিং নত্ত্রগা নিংহন্নবশিংনা নহারোলশিং পুক্নিং শোন্থরোইদবনি। মাইথিবা খুদিংমক্না মমল য়াম্লবা পারাশিং তম্বীরি অমসুং লনাই চাউখৎপা অমসুং তুংগী মাইপাকপদা মতেং পাংলি। শিংনবশিংদগী মখা তানা তম্বা, মঙলানশিং মাইপাকপশিংদা ওন্থোকপা অমসুং মাইপাকপা খুদিংমক অনৌবা অপাম্বশিং ওন্থোকপা ঙম্বা নহারোলশিংগী থৌনানা নহা ওইরিবা ৱাখল অমা তশেংনা মশক খঙবা ঙম্মী।
ভারতকী নহারোলশিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিপকী থৌনাদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অচেৎপা থাজবা থমখি অমসুং শরুক য়াখিবা খুদিংমক্ত মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীদুনা লোইশিনখি অমসুং বিকসিত ভারত অমগী পান্দম ফংনবা মাইকৈদা ভারতনা চঙশিনবগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী নহারোলশিংগী অনিংবশিং, অনৌবা থবক অমসুং অপাম্বশিংদা মতেং পাংনবা সরকারনা শৌগৎপা অমুক হন্না ফোঙদোকখি।