Prime Minister's Office
Prime Minister attends Civil Investiture Ceremony-II at Rashtrapati Bhavan
23 JUN 2026 9:29PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today attended the Civil Investiture Ceremony-II at Rashtrapati Bhavan, where the Padma Awards were presented.
The Prime Minister said that the awards celebrate exceptional service and dedication across diverse fields.
Shri Modi noted that each awardee represents the best of the nation’s commitment to society.
The Prime Minister said that the life journeys of the awardees inspire countless citizens and remind everyone of the power of hard work and service.
In a post on X, Shri Modi said;
“Attended the Civil Investiture Ceremony-II at Rashtrapati Bhavan, where the Padma Awards were presented. They celebrate exceptional service and dedication across diverse fields. Each awardee represents the best of our commitment to society. Their life journeys inspire countless citizens and remind everyone of the power of hard work and service.
@PadmaAwards”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନରେ ଆୟୋଜିତ ବେସାମରିକ ପଦକ ପ୍ରଦାନ ସମାରୋହ-୨ରେ ଯୋଗଦେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 JUN 2026 9:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନରେ ଆୟୋଜିତ ବେସାମରିକ ପଦକ ପ୍ରଦାନ ସମାରୋହ-୨ରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ପଦ୍ମ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ପୁରସ୍କାର ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅସାଧାରଣ ସେବା ଏବଂ ସମର୍ପଣକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିଥାଏ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ସମାଜ ପ୍ରତି ରାଷ୍ଟ୍ରର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ସର୍ବୋତ୍ତମ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତାମାନଙ୍କ ଜୀବନଯାତ୍ରା ଅସଂଖ୍ୟ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିଥାଏ ଏବଂ ସମସ୍ତଙ୍କୁ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ଏବଂ ସେବାର ଶକ୍ତି ବିଷୟରେ ସ୍ମରଣ କରାଇଥାଏ।
ଏକ୍ସ ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
"ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନରେ ଆୟୋଜିତ ବେସାମରିକ ପଦକ ପ୍ରଦାନ ସମାରୋହ-୨ରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ପଦ୍ମ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା। ସେମାନେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅସାଧାରଣ ସେବା ଏବଂ ସମର୍ପଣର ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିଥାନ୍ତି। ପ୍ରତ୍ୟେକ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ସମାଜ ପ୍ରତି ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ସର୍ବୋତ୍ତମ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରନ୍ତି। ସେମାନଙ୍କର ଜୀବନ ଯାତ୍ରା ଅସଂଖ୍ୟ ନାଗରିକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଥାଏ ଏବଂ ସମସ୍ତଙ୍କୁ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ଏବଂ ସେବାର ଶକ୍ତି ବିଷୟରେ ମନେ ପକାଇଥାଏ।’’
@PadmaAwards”