Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India seeking to place the Global South at the centre of global energy future
27 JUN 2026 1:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister Shri Manohar Lal Khattar, on India seeking to place the Global South at the centre of a secure, resilient, equitable and sustainable global energy future. "He highlights India's belief that resilient energy systems are built not only through strong domestic policies but also through stronger international partnerships", Shri Modi remarked.
The Prime Minister posted on X:
As India takes up the BRICS Chairship in 2026, Union Minister Shri @mlkhattar writes that India seeks to place the Global South at the centre of a secure, resilient, equitable and sustainable global energy future.
He highlights India's belief that resilient energy systems are built not only through strong domestic policies but also through stronger international partnerships.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লাক্লিবা চহিশিংদা মালেমগী ইনর্জিগী ময়োলদা গ্লোবেল সাউথ থম্নবা ভারতনা হোৎনরিবা অসিগী আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
27 JUN 2026 1:27PM by PIB Imphal
অশোই-অঙাম য়াওদবা, অৱাবা মায়োক্নবা ঙম্বা, লৈবাক খুদিংমক কান্নবা ফংবা অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়ারবা তুংগী চহিশিংগী মালেমগী ইনর্জিগী ময়োলদা গ্লোবেল সাউথ থম্নবা ভারতনা হোৎনরিবা অসিগী য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী মনোহর লাল খাত্তরনা ইবা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অফবা লৈবাক্কী মনুংগী থৌশিলশিং খক্ত নত্তনা মালেমগী লৈবাকশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নবসু য়াওনা অৱাবা মায়োক্নবা ঙম্বা ইনর্জি ফংহন্নবা থবকশিং পায়খৎপনি হায়না ভারতনা থাজৈ।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
২০২৬ দা ভারতনা ব্রিক্সকী সভাপতি ওইবগা লোয়ননা, অশোই-অঙাম য়াওদবা, অৱাবা মায়োক্নবা ঙম্বা, লৈবাক খুদিংমক কান্নবা ফংবা অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়ারবা তুংগী চহিশিংগী মালেমগী ইনর্জিগী ময়োলদা গ্লোবেল সাউথ থম্নবা ভারতনা হোৎনরিবা অসিগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী @mlkhattar না ইখ্রে।
অফবা লৈবাক্কী মনুংগী থৌশিলশিং খক্ত নত্তনা মালেমগী লৈবাকশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নবসু য়াওনা অৱাবা মায়োক্নবা ঙম্বা ইনর্জি ফংহন্নবা থবকশিং পায়খৎপনি হায়না ভারতনা থাজৈ হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।