Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India seeking to place the Global South at the centre of global energy future
27 JUN 2026 1:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister Shri Manohar Lal Khattar, on India seeking to place the Global South at the centre of a secure, resilient, equitable and sustainable global energy future. "He highlights India's belief that resilient energy systems are built not only through strong domestic policies but also through stronger international partnerships", Shri Modi remarked.
The Prime Minister posted on X:
As India takes up the BRICS Chairship in 2026, Union Minister Shri @mlkhattar writes that India seeks to place the Global South at the centre of a secure, resilient, equitable and sustainable global energy future.
He highlights India's belief that resilient energy systems are built not only through strong domestic policies but also through stronger international partnerships.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭବିଷ୍ୟତର ବୈଶ୍ୱିକ ଶକ୍ତି କେନ୍ଦ୍ରରେ ଦକ୍ଷିଣ ବିଶ୍ୱକୁ ସ୍ଥାନ ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଥିବା ଭାରତ ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 JUN 2026 1:27PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମନୋହର ଲାଲ ଖଟ୍ଟରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ଭାରତ ଦକ୍ଷିଣ ବିଶ୍ୱକୁ ଏକ ସୁରକ୍ଷିତ, ନମନୀୟ, ନ୍ୟାୟସଙ୍ଗତ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ଭବିଷ୍ୟତର କେନ୍ଦ୍ରରେ ରଖିବାକୁ ଚାହୁଁଛି। "ସେ ଭାରତର ବିଶ୍ୱାସ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ଯେ ସହନଶୀଳ ଶକ୍ତି ବ୍ୟବସ୍ଥା କେବଳ ଦୃଢ଼ ଘରୋଇ ନୀତି ମାଧ୍ୟମରେ ନୁହେଁ ବରଂ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଭାଗିଦାରୀ ମାଧ୍ୟମରେ ମଧ୍ୟ ନିର୍ମିତ ହୁଏ", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
୨୦୨୬ ମସିହାରେ ଭାରତ ଯେତେବେଳେ ବ୍ରିକ୍ସର ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଗ୍ରହଣ କରିବ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମନୋହର ଲାଲ ଖଟ୍ଟର ଲେଖିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ ଦକ୍ଷିଣ ବିଶ୍ୱକୁ ଏକ ସୁରକ୍ଷିତ, ସହନଶୀଳ, ନ୍ୟାୟସଙ୍ଗତ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ଭବିଷ୍ୟତର ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି କେନ୍ଦ୍ରରେ ରଖିବାକୁ ଚାହୁଁଛି।
ସେ ଭାରତର ବିଶ୍ୱାସ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଯେ ସହନଶୀଳ ଶକ୍ତି ବ୍ୟବସ୍ଥା କେବଳ ଦୃଢ଼ ଘରୋଇ ନୀତି ଦ୍ୱାରା ନୁହେଁ ବରଂ ଦୃଢ଼ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଭାଗିଦାରୀ ଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ ନିର୍ମିତ ହୋଇଥାଏ।