Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Minister Shri J.P. Nadda Launches Aarogya Setu 2.0 and Other Digital Initiatives for Health Sector
Launch of these digital health initiatives marks another important step towards making healthcare more integrated, accessible and citizen-centric: Shri J P Nadda
“With over 90 crore ABHA accounts created and more than 100 crore health records linked, India today has one of the world's largest digital health ecosystems”
“Revamped Aarogya Setu application will enable people of all age groups – from mothers and children to youth, the elderly and those living with chronic illnesses – to seamlessly access a wide range of health services”
Digital Health initiative would enhance the reach of AYUSH services through critical digital layers while fostering innovation across the sector: Shri Prataprao Jadhav
Women often shoulder the responsibility of safeguarding their family's health while neglecting their own, digital health initiatives can empower them to take charge of their healthcare: Smt. Anupriya Patel
29 JUN 2026 4:57PM by PIB Delhi
Union Minister for Health and Family Welfare & Chemicals and Fertilizers, Shri Jagat Prakash Nadda today launched a series of digital health initiatives aimed at strengthening India's Digital Public Infrastructure for Health and accelerating the adoption of interoperable digital health solutions across the country.
Dignitaries who attended the event included Shri Prataprao Jadhav, Union Minister of State for Health and Family Welfare and Union Minister of State (Independent Charge) for the Ministry of AYUSH; Smt. Anupriya Patel, Union Minister of State for Health & Family Welfare; Dr. M. Srinivas, Member (Health), NITI Aayog; Dr. Manik Saha, Chief Minister, Tripura; Shri Rajendra Shukla, Deputy Chief Minister, Madhya Pradesh; Shri Brajesh Pathak, Deputy Chief Minister, Uttar Pradesh; Smt. Punya Salila Srivastava, Union Health Secretary; Dr Rajiv Bahl, Secretary, Department of Health Research and DG, ICMR and Dr. Sunil Kumar Barnwal, CEO, National Health Authority.
The digital initiatives launched today include Aarogya Setu 2.0, Ayushman App, Ayushman Sarathi WhatsApp Chatbot, National Health Claims Exchange (NHCX), Insurance Plan FHIR Object Creator, e-Sushrut Clinic, Unified Health Interface (UHI), Drug Registry, Common LOINC Codes for India (CLCI) and Bharat Health Terminology Service (BHTS). Developed under the aegis of the National Health Authority (NHA) and National Resource Centre for EHR Standards (NRCeS), these initiatives aim to improve accessibility, efficiency and continuity of care while enabling seamless exchange of health information across the healthcare ecosystem.
Addressing the gathering, the Union Health Minister described the occasion as “a significant milestone in India's journey towards building a healthier nation through digital innovation.” He stated that “under the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Government has continuously expanded the scope of healthcare through transformative initiatives such as Ayushman Bharat, while strengthening linkages across primary, secondary and tertiary levels of care”. He remarked that the launch of these digital health initiatives marks another important step towards making healthcare more integrated, accessible and citizen-centric.
Highlighting the remarkable progress of the Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM), Shri Nadda noted that with over 90 crore ABHA accounts created and more than 100 crore health records linked, India today has one of the world's largest digital health ecosystems. He also underlined the growing role of Artificial Intelligence in healthcare, citing the launch of AI-enabled initiatives such as SAHI and BODHI to support better healthcare delivery. Emphasizing that digitalization is no longer an option but a necessity, he said that the newly launched citizen-centric, connected and proactive digital platforms bring previously fragmented health services onto a single integrated platform. He further noted that the revamped Aarogya Setu application will enable people of all age groups – from mothers and children to youth, the elderly and those living with chronic illnesses – to seamlessly access a wide range of health services.
Calling upon States and Union Territories to actively implement these initiatives, Shri Nadda emphasized that while health is a State subject and the Union Government provides policy direction and digital infrastructure, their success ultimately depends on effective implementation at the State level. He thanked the States and Union Territories for their continued support in advancing the digital health agenda and urged them to further strengthen these efforts to realise the vision of a healthier and digitally empowered India, contributing towards the goal of Viksit Bharat@2047.
Addressing the gathering, Shri Prataprao Jadhav described the initiative as a significant step towards strengthening India's digital health ecosystem. He highlighted that, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Government has adopted a whole-of-government approach to integrate the AYUSH system with modern healthcare, creating a more holistic and patient-centric healthcare framework. Emphasizing that digitalization is not merely about building digital infrastructure but about making healthcare more accessible to every citizen, he noted that the initiative would enhance the reach of AYUSH services through critical digital layers while fostering innovation across the sector. He further reiterated the Government's commitment to creating a seamless amalgamation of traditional knowledge systems and modern medicine to deliver accessible, inclusive and integrated healthcare for all.
Speaking on the occasion, Smt. Anupriya Patel underscored that healthcare is ultimately about people and ensuring that quality health services are accessible to every individual, particularly women. She noted that women often shoulder the responsibility of safeguarding their family's health while neglecting their own, and emphasized that digital health initiatives can empower them to take charge of their healthcare. She highlighted that digital health records will enable women to seamlessly access their medical information wherever they go, ensuring continuity of care. She further stated that the initiative would also ease the administrative burden on frontline health workers, including ASHA and Anganwadi workers, thereby improving service delivery.
Dr M. Srinivas highlighted that ABDM is bringing together fragmented digital health solutions into a unified national health ecosystem, paving the way for a more integrated, efficient and citizen-centric healthcare system. He noted that the Mission will reduce paperwork and duplication, strengthen clinical decision-making, and enhance the efficiency of primary healthcare delivery across the country. Emphasizing the transformative potential of digital health, he stated that these initiatives will improve access, equity and continuity of care for all citizens. He further observed that, as the Mission continues to evolve, ABDM has the potential to emerge as a global model for leveraging digital technology to build a connected and inclusive healthcare ecosystem.
Dr. Sunil Kumar Barnwal stated that India's Digital Public Infrastructure has already transformed key sectors such as payments, identity and public service delivery, and that healthcare is now undergoing a similar digital transformation through an expanding ecosystem of interoperable platforms and citizen-centric services. He noted that the initiatives launched today will strengthen healthcare accessibility, improve efficiency, enhance patient experience and equip healthcare providers with better digital tools. He added that these initiatives mark another significant step towards building a connected, inclusive and digitally empowered health ecosystem for every Indian.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী শ্ৰী জে পি নাড্ডাৰ স্বাস্থ্য খণ্ডৰ বাবে আৰোগ্য সেতু ২.০ আৰু অন্যান্য ডিজিটেল পদক্ষেপৰ শুভাৰম্ভ
এই ডিজিটেল স্বাস্থ্য পদক্ষেপসমূহৰ শুভাৰম্ভই স্বাস্থ্যসেৱাক অধিক সংহত, সুলভ আৰু নাগৰিককেন্দ্ৰিক কৰি তোলাৰ দিশত আন এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ চিহ্নিত কৰিছেঃ শ্ৰী জে পি নাড্ডা
’৯০ কোটিতকৈও অধিক আভা (ABHA) একাউণ্ট সৃষ্টি আৰু ১০০ কোটিতকৈও অধিক স্বাস্থ্য ৰেকৰ্ড সংযুক্ত কৰাৰ সৈতে, ভাৰতত আজি বিশ্বৰ অন্যতম বৃহৎ ডিজিটেল স্বাস্থ্য পৰিৱেশতন্ত্ৰ আছে’
‘পুনৰ নিৰ্মাণ কৰা আৰোগ্য সেতু এপ্লিকেচনে সকলো বয়সৰ লোকক-মাতৃ আৰু শিশুৰ পৰা যুৱক-যুৱতী, বৃদ্ধ আৰু দীৰ্ঘদিনীয়া ৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলক-নিৰবিচ্ছিন্নভাৱে বিভিন্ন স্বাস্থ্য সেৱা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম কৰিব’।
ডিজিটেল স্বাস্থ্য উদ্যোগে গুৰুত্বপূৰ্ণ ডিজিটেল স্তৰৰ জৰিয়তে আয়ুষ সেৱাৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ বৃদ্ধি কৰিব আৰু লগতে সমগ্ৰ খণ্ডত উদ্ভাৱন বৃদ্ধি কৰিবঃ শ্ৰী প্ৰতাপৰাও যাদৱ
মহিলাসকলে প্ৰায়ে নিজৰ স্বাস্থ্যক অৱহেলা কৰি নিজৰ পৰিয়ালৰ স্বাস্থ্য সুৰক্ষিত কৰাৰ দায়িত্ব বহন কৰে, ডিজিটেল স্বাস্থ্য প্ৰচেষ্টাই তেওঁলোকক নিজৰ স্বাস্থ্যসেৱাৰ দায়িত্ব ল'বলৈ শক্তিশালী কৰিব পাৰেঃ শ্ৰীমতী অনুপ্ৰিয়া পেটেল
29 JUN 2026 4:57PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ তথা ৰাসায়নিক আৰু সাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী জগত প্ৰকাশ নাড্ডাই আজি স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাৰতৰ ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰা আৰু সমগ্ৰ দেশতে আন্তঃব্যৱহাৰযোগ্য ডিজিটেল স্বাস্থ্য সমাধান গ্ৰহণ ত্বৰান্বিত কৰাৰ লক্ষ্যৰে কেইবাটাও ডিজিটেল স্বাস্থ্য পদক্ষেপৰ শুভাৰম্ভ কৰে।
অনুষ্ঠানত উপস্থিত থকা বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলৰ ভিতৰত আছিল কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্য মন্ত্ৰী তথা আয়ুষ মন্ত্ৰালয়ৰ কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্য মন্ত্ৰী (স্বতন্ত্ৰ দায়িত্ব) শ্ৰী প্ৰতাপৰাও যাদৱ; কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্য মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী অনুপ্ৰিয়া পেটেল; নিটি আয়োগৰ সদস্য (স্বাস্থ্য) ড০ এম শ্ৰীনিবাস; ত্ৰিপুৰাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী ড০ মাণিক সাহা; মধ্য প্ৰদেশৰ উপ-মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাজেন্দ্ৰ শুক্লা; উত্তৰ প্ৰদেশৰ উপ-মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ব্ৰজেশ পাঠক; কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য সচিব শ্ৰীমতী পুণ্য চালিলা শ্ৰীবাস্তৱ; স্বাস্থ্য গৱেষণা বিভাগৰ সচিব তথা আইচিএমআৰৰ সঞ্চালক প্ৰধান ডাঃ ৰাজীৱ বহল আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাস্থ্য কৰ্তৃপক্ষৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া ডাঃ সুনীল কুমাৰ বৰ্ণৱাল।
আজি আৰম্ভ কৰা ডিজিটেল পদক্ষেপসমূহৰ ভিতৰত আছে আৰোগ্য সেতু ২.০, আয়ুষ্মান এপ, আয়ুষ্মান সাৰথী হোৱাট্ছআপ চেটবট, ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাস্থ্য দাবী বিনিময় (এন এইচ চি এক্স), বীমা পৰিকল্পনা এফ এইচ আই আৰ অবজেক্ট ক্ৰিয়েটৰ, ই-সুশ্ৰুত ক্লিনিক, ইউনিফাইড হেল্থ ইণ্টাৰফেচ (ইউ এইচ আই), ড্ৰাগ ৰেজিষ্ট্ৰী, কমন এল অ’ আই এন চি ক’ডছ ফৰ ইণ্ডিয়া (চি এল চি আই) আৰু ভাৰত স্বাস্থ্য পৰিভাষা সেৱা (বি এইচ টি এছ)। ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাস্থ্য কৰ্তৃপক্ষ (এন এইচ এ) আৰু ই এইচ আৰ ষ্টেণ্ডাৰ্ডছৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় সম্পদ কেন্দ্ৰ (এন আৰ চি ই এছ) ৰ তত্ত্বাৱধানত বিকশিত এই পদক্ষেপসমূহৰ লক্ষ্য হৈছে স্বাস্থ্যসেৱা পৰিৱেশতন্ত্ৰত স্বাস্থ্য তথ্যৰ নিৰবিচ্ছিন্ন বিনিময় সক্ষম কৰাৰ লগতে যত্নৰ উপলভ্যতা, দক্ষতা আৰু ধাৰাবাহিকতা উন্নত কৰা।
সমাৱেশত সম্বোধন কৰি কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এই অনুষ্ঠানটো ‘ডিজিটেল উদ্ভাৱনৰ জৰিয়তে এক স্বাস্থ্যৱান ৰাষ্ট্ৰ গঢ়ি তোলাৰ দিশত ভাৰতৰ যাত্ৰাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি’ বুলি বৰ্ণনা কৰে। তেওঁ কয় যে ‘প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত চৰকাৰে আয়ুষ্মান ভাৰতৰ দৰে পৰিৱৰ্তনশীল পদক্ষেপৰ জৰিয়তে স্বাস্থ্যসেৱাৰ পৰিসৰ নিৰন্তৰ সম্প্ৰসাৰিত কৰি আহিছে, লগতে প্ৰাথমিক, মাধ্যমিক আৰু তৃতীয় পৰ্যায়ৰ যত্নৰ মাজত সংযোগ শক্তিশালী কৰি তুলিছে’। তেওঁ মন্তব্য কৰে যে এই ডিজিটেল স্বাস্থ্য পদক্ষেপৰ শুভাৰম্ভই স্বাস্থ্যসেৱাক অধিক সংহত, সুলভ আৰু নাগৰিককেন্দ্ৰিক কৰি তোলাৰ দিশত আন এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ হিচাপে চিহ্নিত কৰিছে।
আয়ুষ্মান ভাৰত ডিজিটেল মিছন (এ বি ডি এম) ৰ উল্লেখযোগ্য অগ্ৰগতিৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি শ্ৰী নাড্ডাই উল্লেখ কৰে যে ৯০ কোটিতকৈও অধিক আভা একাউণ্ট সৃষ্টি কৰা হৈছে আৰু ১০০ কোটিতকৈও অধিক স্বাস্থ্য অভিলেখ সংযুক্ত কৰা হৈছে, ভাৰতত আজি বিশ্বৰ অন্যতম বৃহৎ ডিজিটেল স্বাস্থ্য পৰিৱেশ তন্ত্ৰ আছে। তেওঁ স্বাস্থ্যসেৱাত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ বৰ্ধিত ভূমিকাৰ ওপৰতো গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, উন্নত স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদানক সমৰ্থন কৰিবলৈ ছাহি আৰু বোধিৰ দৰে এআই-সক্ষম পদক্ষেপৰ শুভাৰম্ভৰ উদ্ধৃতি দিয়ে। ডিজিটেলাইজেচন এতিয়া আৰু এটা বিকল্প নহয় বৰঞ্চ এক প্ৰয়োজনীয়তা বুলি গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ কয় যে নতুনকৈ আৰম্ভ কৰা নাগৰিক-কেন্দ্ৰিক, সংযুক্ত তথা সক্ৰিয় ডিজিটেল প্লেটফৰ্মে পূৰ্বতে খণ্ডিত স্বাস্থ্য সেৱাসমূহক একক সংহত মঞ্চলৈ লৈ আহিছে। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে পুনৰ নিৰ্মাণ কৰা আৰোগ্য সেতু এপ্লিকেচনে সকলো বয়সৰ লোকক-মাতৃ আৰু শিশুৰ পৰা যুৱক-যুৱতী, বৃদ্ধ আৰু দীৰ্ঘদিনীয়া ৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলক-নিৰবিচ্ছিন্নভাৱে বিভিন্ন স্বাস্থ্য সেৱা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম কৰিব।
এই পদক্ষেপসমূহ সক্ৰিয়ভাৱে ৰূপায়ণ কৰিবলৈ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহক আহ্বান জনাই শ্ৰী নাড্ডাই গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে যদিও স্বাস্থ্য হৈছে ৰাজ্যৰ বিষয় আৰু কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে নীতি নিৰ্দেশনা তথা ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনি প্ৰদান কৰে, তেওঁলোকৰ সফলতা অৱশেষত ৰাজ্য পৰ্যায়ত ফলপ্ৰসূ ৰূপায়ণৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। তেওঁ ডিজিটেল স্বাস্থ্য কার্যসূচী আগবঢ়াই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত অব্যাহত সমৰ্থন আগবঢ়োৱাৰ বাবে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে আৰু বিকশিত Bharat@2047 ৰ লক্ষ্যত অৰিহণা যোগাই এক স্বাস্থ্যৱান আৰু ডিজিটেলভাৱে শক্তিশালী ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগী বাস্তৱায়িত কৰাৰ বাবে এই প্ৰচেষ্টাবোৰ অধিক শক্তিশালী কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
সমাৱেশত সম্বোধন কৰি শ্ৰী প্ৰতাপৰাও যাদৱে এই পদক্ষেপক ভাৰতৰ ডিজিটেল স্বাস্থ্য পৰিৱেশতন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰাৰ দিশত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ বুলি বৰ্ণনা কৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে, প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত চৰকাৰে আয়ুষ প্ৰণালীক আধুনিক স্বাস্থ্যসেৱাৰ সৈতে একত্ৰিত কৰাৰ বাবে এক সম্পূৰ্ণ চৰকাৰী দৃষ্টিভংগী গ্ৰহণ কৰিছে, যাৰ ফলত এক অধিক সামগ্ৰিক আৰু ৰোগী-কেন্দ্ৰিক স্বাস্থ্যসেৱা পৰিকাঠামো সৃষ্টি হৈছে। ডিজিটেলাইজেচন কেৱল ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণৰ বিষয়ে নহয়। প্ৰতিজন নাগৰিকৰ বাবে স্বাস্থ্যসেৱা অধিক সুলভ কৰাৰ বিষয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ উল্লেখ কৰে যে এই পদক্ষেপটোৱে গুৰুত্বপূৰ্ণ ডিজিটেল স্তৰৰ জৰিয়তে আয়ুষ সেৱাৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ বৃদ্ধি কৰিব আৰু লগতে সমগ্ৰ খণ্ডত উদ্ভাৱন বৃদ্ধি কৰিব। তেওঁ লগতে সকলোৰে বাবে সুলভ, সামগ্ৰিক আৰু সংহত স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদানৰ বাবে পৰম্পৰাগত জ্ঞান প্ৰণালী আৰু আধুনিক ঔষধৰ এক নিৰবিচ্ছিন্ন একত্ৰীকৰণ সৃষ্টি কৰাৰ বাবে চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দোহাৰে।
অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰি শ্ৰীমতী অনুপ্ৰিয়া পেটেলে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে স্বাস্থ্যসেৱা জনসাধাৰণৰ বিষয়ে আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তি, বিশেষকৈ মহিলাৰ বাবে মানসম্পন্ন স্বাস্থ্য সেৱা সুলভ হোৱাটো নিশ্চিত কৰা। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে মহিলাসকলে প্ৰায়ে নিজৰ স্বাস্থ্যক অৱহেলা কৰি নিজৰ পৰিয়ালৰ স্বাস্থ্য সুৰক্ষিত কৰাৰ দায়িত্ব বহন কৰে। তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে ডিজিটেল স্বাস্থ্য উদ্যোগে তেওঁলোকক নিজৰ স্বাস্থ্যসেৱাৰ দায়িত্ব ল’বলৈ শক্তিশালী কৰিব পাৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ডিজিটেল স্বাস্থ্য ৰেকৰ্ডে মহিলাসকলক তেওঁলোক য’তেই যায় নিৰবিচ্ছিন্নভাৱে তেওঁলোকৰ চিকিৎসা তথ্য লাভ কৰিবলৈ সক্ষম কৰি তুলিব, যাৰ ফলত যত্নৰ ধাৰাবাহিকতা নিশ্চিত হ’ব। তেওঁ লগতে কয় যে এই উদ্যোগটোৱে আশা আৰু অঙ্গনৱাড়ী কৰ্মীকে ধৰি ফ্ৰণ্টলাইন স্বাস্থ্য কৰ্মীসকলৰ ওপৰত প্ৰশাসনিক বোজা হ্ৰাস কৰিব, যাৰ ফলত সেৱা প্ৰদান উন্নত হ’ব।
ডাঃ এম শ্ৰীনিবাসে উল্লেখ কৰে যে এবিডিএম-এ খণ্ডিত ডিজিটেল স্বাস্থ্য সমাধানসমূহক ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাস্থ্য পৰিৱেশতন্ত্ৰলৈ একত্ৰিত কৰি অধিক সংহত, দক্ষ আৰু নাগৰিক-কেন্দ্ৰিক স্বাস্থ্যসেৱা ব্যৱস্থাৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে এই অভিযানে কাগজ-পত্ৰৰ কাম আৰু প্ৰতিলিপি হ্ৰাস কৰিব, ক্লিনিকেল সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ শক্তিশালী কৰিব আৰু সমগ্ৰ দেশতে প্ৰাথমিক স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদানৰ দক্ষতা বৃদ্ধি কৰিব। ডিজিটেল স্বাস্থ্যৰ পৰিৱৰ্তনশীল সম্ভাৱনাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ কয় যে এই পদক্ষেপসমূহে সকলো নাগৰিকৰ বাবে প্ৰৱেশাধিকাৰ, সমতা আৰু যত্নৰ ধাৰাবাহিকতা উন্নত কৰিব। তেওঁ লগতে লক্ষ্য কৰে যে এই অভিযানৰ বিকাশ অব্যাহত থকাৰ লগে লগে এ বি ডি এম-ৰ এক সংযুক্ত আৰু সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যসেৱা পৰিৱেশতন্ত্ৰ গঢ়ি তুলিবলৈ ডিজিটেল প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে এক বিশ্বব্যাপী আৰ্হি হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে।
ডাঃ সুনীল কুমাৰ বৰ্ণৱালে উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনি ইতিমধ্যে পৰিশোধ, পৰিচয় আৰু ৰাজহুৱা সেৱা প্ৰদানৰ দৰে মূল খণ্ডসমূহক ৰূপান্তৰিত কৰিছে আৰু আন্তঃব্যৱহাৰযোগ্য প্লেটফৰ্ম তথা নাগৰিক-কেন্দ্ৰিক সেৱাৰ এক সম্প্ৰসাৰিত পৰিৱেশতন্ত্ৰৰ জৰিয়তে স্বাস্থ্যসেৱা এতিয়া একেধৰণৰ ডিজিটেল ৰূপান্তৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে আজি আৰম্ভ কৰা পদক্ষেপসমূহে স্বাস্থ্যসেৱাৰ উপলভ্যতা শক্তিশালী কৰিব, দক্ষতা বৃদ্ধি কৰিব, ৰোগীৰ অভিজ্ঞতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদানকাৰীসকলক উন্নত ডিজিটেল সঁজুলিৰে সজ্জিত কৰিব। তেওঁ লগতে কয় যে এই পদক্ষেপসমূহে প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ৰ বাবে এক সংযুক্ত, সামগ্ৰিক আৰু ডিজিটেলভাৱে শক্তিশালী স্বাস্থ্য পৰিৱেশতন্ত্ৰ গঢ়ি তোলাৰ দিশত আন এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ চিহ্নিত কৰিছে।