Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to Visit Flood-Hit Areas of Arunachal Pradesh on July 1
Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to Chair High-Level Review Meeting in Guwahati on June 30
Two-day Northeast visit by Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan on the directions of Prime Minister Shri Narendra Modi
29 JUN 2026 9:33PM by PIB Delhi
On the directions of Prime Minister Shri Narendra Modi, Union Minister for Agriculture & Farmers' Welfare and Rural Development, Shri Shivraj Singh Chouhan, will undertake a two-day visit to the Northeast. Shri Chouhan will depart from New Delhi on June 30 and hold a high-level review meeting in Guwahati, Assam, the same day. On July 1, he will visit the flood-affected areas of Arunachal Pradesh to assess the situation on the ground.
Under the guidance of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Central Government is closely monitoring the flood situation in the affected regions and is committed to accelerating relief and rehabilitation efforts through on-ground assessment and prompt decision-making. Taking serious note of the flood situation in Assam and Arunachal Pradesh, the Prime Minister has directed Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to undertake an immediate field visit to review the situation firsthand.
As per the scheduled programme, Shri Chouhan will leave New Delhi on June 30 and arrive in Guwahati, where he will chair a high-level meeting with senior officials of the Assam Government. The meeting will review the impact of the floods on crops, villages, and critical infrastructure in Assam and adjoining areas, assess the progress of ongoing relief operations, and discuss the requirements for further assistance and intervention.
Following the review in Assam, Shri Chouhan will visit the flood-affected areas of Arunachal Pradesh on July 1. He will undertake both aerial and ground surveys to assess the condition of flood-hit villages, agricultural fields, and relief camps. During the visit, the Union Minister will interact directly with affected farmers, local residents, women's groups, and youth to understand the effectiveness of the relief measures undertaken so far and identify the immediate additional support required.
Later in the day, Shri Chouhan will also hold meetings with Ministers of the Arunachal Pradesh Government, senior officials, and other public representatives. The discussions will focus on assessment of crop losses, compensation and crop insurance payments for affected farmers, restoration of flood-damaged roads, bridges, and embankments, as well as strategies for rebuilding rural infrastructure.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী শিবরাজ সিং চৌহাননা জুলাই 1দা অরুনাচল প্রদেশকী ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা মফমশিংদা চৎকনি
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী শিবরাজ সিং চৌহাননা জুন 30দা গুৱাহাতিদা অৱাংবা থাক্কী রিভ্যু মীফমদা ময়াই তাংবল লৌরগনি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং-লমতাক্কী মতুং ইন্না কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী শিবরাজ সিং চৌহানগী নোর্থ ইস্তকী নুমিৎ নিনিগী খোঙচৎ
29 JUN 2026 9:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং-লমতাক মখাদা, কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং অমসুং খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রী, শ্রী শিবরাজ সিং চৌহাননা অৱাং-নোংপোক লমদমদা নুমিৎ নিনিগী ওইবা খোঙচৎ চৎকনি। শ্রী চৌহাননা জুন 30দা নই দিল্লীদগী চৎখিগনি অমসুং নুমিৎ অদুদা অসামগী গুৱাহাতিদা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোক্কনি। জুলাই 1দা, মহাক্না অরুনাচল প্রদেশকী ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা মফমশিংদা চত্তুনা মফম অদুগী ফিভম য়েংশিনগনি।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, কেন্দ্র সরকারনা শোকহল্লবা মফমশিংদা ওইরিবা ঈশিং-ঈচাউগী ফিভম অদু কুপ্না য়েংশিল্লি অমসুং মফম অদুদা হকথেংননা য়েংশিন্দুনা অমসুং অথুবা মতমদা ৱারেপ লৌদুনা রিলীফ অমসুং রিহেবিলিতেসনগী থবকশিং অথুবা মতমদা পাংথোক্নবা হোৎনরি। অসাম অমসুং অরুনাচল প্রদেশতা ওইরক্লিবা ঈশিং-ঈচাউগী ফিভম অসি য়াম্না লুনা লৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী শিবরাজ সিং চৌহানবু ফিভম অসি মশানা চত্তুনা য়েংশিন্নবা অথুবা মতমদা লমদম অসিদা চৎনবা খঙহনখ্রে।
লেপখিবা প্রোগ্রামগী মতমগী মতুং ইন্না, শ্রী চৌহাননা জুন 30দা নই দিল্লী থাদোক্লগনি অমসুং গুৱাহাতিদা থুংলগনি। মফম অদুদা মহাক্না অসাম সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসিয়েলশিংগা লোয়ননা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোক্কনি। মীফম অসিদা অসাম অমসুং মনাক নকপা মফমশিংদা মহৈ-মরোংশিং, খুঙ্গংশিং অমসুং মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা ঈশিং-ঈচাউগী শাফু য়েংশিনগনি, হৌজিক চত্থরিবা রিলীফ ওপরেসনশিংগী খোংজেল য়েংশিনগনি অমসুং মখাতানা তেংবাং অমসুং ইন্তরভেন্সনগী মথৌ তাবশিংগী মতাংদা খন্নগনি।
অসামদা য়েংশিনবগী মতুংদা, শ্রী চৌহাননা জুলাই 1দা অরুনাচল প্রদেশকী ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা মফমশিংদসু চৎকনি। মহাক্না ঈশিং-ঈচাউনা শোকহল্লবা খুঙ্গংশিং, লৌউ-শিংউগী লমশিং অমসুং রিলীফ কেম্পশিংগী ফিভম য়েংশিন্নবা এরিয়ল অমসুং গ্রাউন্দ সর্ভে অনিমক পাংথোক্কনি। খোঙচৎ অদুগী মনুংদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হৌজিক ফাওবদা লৌখৎলিবা রিলীফকী খোঙথাংশিং অদু কয়া য়াম্না শাফবগে অমসুং কান্নরিবগে হায়বদু খঙদোক্নবা অমসুং মথৌ তাবা অহেনবা মতেং অদু খঙদোক্নবা শোকহল্লবা লৌমীশিং, মফম অদুগী মীওইশিং, নুপী কাংলুপশিং অমসুং নহারোলশিংগা হকথেংননা ৱারী শানগনি।
নুমিৎ অদুগী মতুং তারকপদা, শ্রী চৌহাননা অরুনাচল প্রদেশ সরকারগী মন্ত্রীশিং, সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং অমসুং অতোপ্পা মীয়ামগী মীহুৎশিংগসু উনগনি। খন্ন-নৈনবদা মহৈ-মরোং মাংখিবা, শোকহল্লবা লৌমীশিংগীদমক কম্পেন্সেসন অমসুং মহৈ-মরোংগী ইন্সুরেন্স পেমেন্তশিং, ঈশিং-ঈচাউনা মাং-তাকহনখিবা লম্বীশিং, থোংশিং, অমসুং ‌এম্বেঙ্কমেন্তশিং অদু অমুক হন্না শেমজিনবা অমসুং খুঙ্গংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমুক হন্না শেমগৎনবা লৌখৎকদবা থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্নরগনি।