কৃষি মন্ত্ৰালয়
১ জুলাইত অৰুণাচল প্ৰদেশৰ বানপীড়়িত অঞ্চল ভ্ৰমণ কৰিব কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানে
৩০ জুনত গুৱাহাটীত এক উচ্চস্তৰীয় পৰ্যালোচনা বৈঠকত অধ্যক্ষতা কৰিব কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নিৰ্দেশত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানৰ দুদিনীয়া উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল ভ্ৰমণ
29 JUN 2026 9:33PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নিৰ্দেশত কেন্দ্ৰীয় কৃষি আৰু কৃষক কল্যাণ তথা গ্ৰামোন্নয়ন মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানে দুদিনীয়া কাৰ্যসূচীৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল ভ্ৰমণ কৰিব। শ্ৰী চৌহানে ৩০ জুনত নতুন দিল্লীৰ পৰা যাত্ৰা কৰিব আৰু একে দিনাই অসমৰ গুৱাহাটীত এক উচ্চস্তৰীয় পৰ্যালোচনা বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰিব। ১ জুলাইত তেওঁ অৰুণাচল প্ৰদেশৰ বানপীড়়িত অঞ্চলসমূহ ভ্ৰমণ কৰি পৰিস্থিতিৰ বুজ ল’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নিৰ্দেশনাত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে প্ৰভাৱিত অঞ্চলসমূহৰ বান পৰিস্থিতি নিবিড়ভাৱে পৰ্যবেক্ষণ কৰি আছে আৰু স্থলভাগৰ মূল্যায়ন তথা ক্ষিপ্ৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণৰ জৰিয়তে সাহায্য আৰু পুনৰ সংস্থাপন প্ৰক্ৰিয়া ত্বৰান্বিত কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। অসম আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশৰ বান পৰিস্থিতিক গুৰুত্বসহকাৰে লৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানক তাৎক্ষণিকভাৱে ক্ষেত্ৰভিত্তিক ভ্ৰমণ কৰি পৰিস্থিতিৰ প্ৰত্যক্ষ বুজ ল’বলৈ নিৰ্দেশ দিছে।
নিৰ্ধাৰিত কাৰ্যসূচী অনুসৰি শ্ৰী চৌহানে ৩০ জুনত নতুন দিল্লীৰ পৰা গুৱাহাটীত উপস্থিত হ’ব, য’ত তেওঁ অসম চৰকাৰৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ সৈতে এক উচ্চস্তৰীয় বৈঠকত অধ্যক্ষতা কৰিব। এই বৈঠকত অসম আৰু ইয়াৰ সংলগ্ন অঞ্চলসমূহৰ শস্য, গাঁও আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ আন্তঃগাঁথনিৰ ওপৰত বানপানীৰ প্ৰভাৱ পৰ্যালোচনা কৰা হ’ব, চলি থকা সাহায্য অভিযানৰ অগ্ৰগতিৰ মূল্যায়ন কৰা হ’ব আৰু অধিক সাহায্য তথা পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হ’ব।
অসমত পৰ্যালোচনা কৰাৰ পিছত শ্ৰী চৌহানে ১ জুলাইত অৰুণাচল প্ৰদেশৰ বানপীড়়িত অঞ্চলসমূহ ভ্ৰমণ কৰিব। বানপীড়িত গাঁও, কৃষিপথাৰ আৰু সাহায্য শিবিৰসমূহৰ অৱস্থা মূল্যায়ন কৰিবলৈ তেওঁ আকাশমাৰ্গ আৰু স্থলভাগৰ জৰিয়তে পৰ্যালোচনা কৰিব। এই ভ্ৰমণকালত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বানপীড়়িত কৃষক, স্থানীয় বাসিন্দা, মহিলা গোট আৰু যুৱক-যুৱতীসকলৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ বাৰ্তালাপ কৰিব, যাতে এতিয়ালৈকে হাতত লোৱা সাহায্য ব্যৱস্থাসমূহৰ কাৰ্যকাৰীতা বুজি পোৱা যায় আৰু প্ৰয়োজনীয় অতিৰিক্ত জৰুৰী সহায়সমূহ চিনাক্ত কৰিব পৰা যায়।
বিয়লি শ্ৰী চৌহানে অৰুণাচলপ্ৰদেশ চৰকাৰৰ মন্ত্ৰীসকল, জ্যেষ্ঠ বিষয়া আৰু অন্যান্য জনপ্ৰতিনিধিসকলৰ সৈতেও বৈঠকত মিলিত হ’ব। আলোচনাৰ সময়ত শস্যৰ ক্ষতিৰ মূল্যায়ন, ক্ষতিগ্ৰস্ত কৃষকসকলৰ বাবে ক্ষতিপূৰণ আৰু শস্য বীমাৰ ধন পৰিশোধ, বানপানীত ক্ষতিগ্ৰস্ত পথ, দলং আৰু মথাউৰিৰ পুনৰ্নিৰ্মাণ, লগতে গ্ৰাম্য আন্তঃগাঁথনি পুনৰ গঢ়ি তোলাৰ ৰণনীতিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হ’ব।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to Visit Flood-Hit Areas of Arunachal Pradesh on July 1
Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to Chair High-Level Review Meeting in Guwahati on June 30
Two-day Northeast visit by Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan on the directions of Prime Minister Shri Narendra Modi
29 JUN 2026 9:33PM by PIB Delhi
On the directions of Prime Minister Shri Narendra Modi, Union Minister for Agriculture & Farmers' Welfare and Rural Development, Shri Shivraj Singh Chouhan, will undertake a two-day visit to the Northeast. Shri Chouhan will depart from New Delhi on June 30 and hold a high-level review meeting in Guwahati, Assam, the same day. On July 1, he will visit the flood-affected areas of Arunachal Pradesh to assess the situation on the ground.
Under the guidance of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Central Government is closely monitoring the flood situation in the affected regions and is committed to accelerating relief and rehabilitation efforts through on-ground assessment and prompt decision-making. Taking serious note of the flood situation in Assam and Arunachal Pradesh, the Prime Minister has directed Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to undertake an immediate field visit to review the situation firsthand.
As per the scheduled programme, Shri Chouhan will leave New Delhi on June 30 and arrive in Guwahati, where he will chair a high-level meeting with senior officials of the Assam Government. The meeting will review the impact of the floods on crops, villages, and critical infrastructure in Assam and adjoining areas, assess the progress of ongoing relief operations, and discuss the requirements for further assistance and intervention.
Following the review in Assam, Shri Chouhan will visit the flood-affected areas of Arunachal Pradesh on July 1. He will undertake both aerial and ground surveys to assess the condition of flood-hit villages, agricultural fields, and relief camps. During the visit, the Union Minister will interact directly with affected farmers, local residents, women's groups, and youth to understand the effectiveness of the relief measures undertaken so far and identify the immediate additional support required.
Later in the day, Shri Chouhan will also hold meetings with Ministers of the Arunachal Pradesh Government, senior officials, and other public representatives. The discussions will focus on assessment of crop losses, compensation and crop insurance payments for affected farmers, restoration of flood-damaged roads, bridges, and embankments, as well as strategies for rebuilding rural infrastructure.