Prime Minister's Office
Prime Minister greets doctors on National Doctors' Day
PM lauds all the medical professionals from India who are tirelessly working in Venezuela as a part of Operation Amistad
01 JUL 2026 12:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today extended his greetings to doctors across the country on the occasion of National Doctors' Day, expressing gratitude for their unwavering service, compassion and commitment towards the nation.
Shri Modi said that the hard work, compassion and dedication of doctors form the backbone of India's healthcare system. He noted that their tireless efforts, often in the most challenging circumstances, have earned the trust and gratitude of countless people across the country.
Highlighting the progress made in the healthcare sector over the past decade, the Prime Minister said that India has made significant strides in strengthening its healthcare ecosystem. He observed that the number of medical colleges in the country has more than doubled, while undergraduate and postgraduate medical seats have expanded substantially. He said that this unprecedented growth is creating greater opportunities for aspiring doctors, strengthening the healthcare workforce and ensuring that quality medical care reaches every corner of the country.
Shri Modi also appreciated the dedication of Indian doctors and medical professionals serving in Venezuela as part of Operation Amistad. He said that, in challenging times, their selfless service demonstrates how healthcare professionals consistently rise to the occasion whenever society faces adversity.
The Prime Minister posted on X:
On Doctors' Day, greetings to our dedicated doctors, whose hard work, compassion and commitment form the backbone of India's healthcare system. Their tireless efforts, often in the most challenging circumstances, have earned the trust and gratitude of countless people.
Over the last decade, India has made significant strides in strengthening our healthcare ecosystem. The number of medical colleges has more than doubled, while undergraduate and postgraduate medical seats have expanded substantially. This unprecedented growth is creating greater opportunities for aspiring doctors, building a stronger healthcare workforce and ensuring that quality medical care reaches every corner of the country.
As we work towards building a Viksit Bharat, our doctors will continue to play a pivotal role in promoting preventive healthcare, advancing medical research, embracing innovation and delivering affordable, accessible healthcare for all.
#NationalDoctorsDay
Today, as we mark Doctors’ Day, I would like to appreciate all the doctors and medical professionals from India who are tirelessly working in Venezuela, as a part of #OperationAmistad. In such a challenging time, their efforts to serve those in need are shining examples of how medical professionals rise to the occasion every time our society faces a challenge.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାତୀୟ ଡାକ୍ତର ଦିବସ ଅବସରରେ ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଅପରେସନ୍ ଆମିସ୍ତାଦ୍ ର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ଭେନେଜୁଏଲାରେ ଅକ୍ଳାନ୍ତ ପରିଶ୍ରମ କରୁଥିବା ଭାରତର ସମସ୍ତ ଡାକ୍ତରୀ ବୃତ୍ତିଧାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି
01 JUL 2026 12:22PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଜାତୀୟ ଡାକ୍ତର ଦିବସ ଅବସରରେ ସାରା ଦେଶର ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ ଦେଶ ପ୍ରତି ସେମାନଙ୍କ ଅତୁଟ ସେବା, କରୁଣା ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ, କରୁଣା ଏବଂ ସମର୍ପଣ ଭାରତର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ବ୍ୟବସ୍ଥାର ମେରୁଦଣ୍ଡ ଗଠନ କରିଥାଏ। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ସେମାନଙ୍କ ଅକ୍ଳାନ୍ତ ପ୍ରୟାସ, ପ୍ରାୟତଃ ସବୁଠାରୁ ଆହ୍ୱାନପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିସ୍ଥିତିରେ, ସାରା ଦେଶରେ ଅସଂଖ୍ୟ ଲୋକଙ୍କ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ କୃତଜ୍ଞତା ଅର୍ଜନ କରିଛି।
ଗତ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ହୋଇଥିବା ଅଗ୍ରଗତି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ନିଜର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଗ୍ରଗତି କରିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଦେଶରେ ମେଡ଼ିକାଲ କଲେଜଗୁଡ଼ିକର ସଂଖ୍ୟା ଦ୍ୱିଗୁଣିତ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ସ୍ନାତକ ଏବଂ ସ୍ନାତକୋତ୍ତର ମେଡ଼ିକାଲ ଆସନଗୁଡ଼ିକର ଯଥେଷ୍ଟ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଅଭୂତପୂର୍ବ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅଧିକ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କାର୍ଯ୍ୟବଳକୁ ମଜବୁତ କରୁଛି ଏବଂ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ କୋଣରେ ଗୁଣାତ୍ମକ ଚିକିତ୍ସା ସେବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଅପରେସନ ଆମିସ୍ତାଦର ଅଂଶବିଶେଷ ଭାବେ ଭେନେଜୁଏଲାରେ କାର୍ଯ୍ୟରତ ଭାରତୀୟ ଡାକ୍ତର ଏବଂ ଡାକ୍ତରୀ ପେସାଦାରମାନଙ୍କ ସମର୍ପଣକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆହ୍ୱାନପୂର୍ଣ୍ଣ ସମୟରେ, ସେମାନଙ୍କର ନିଃସ୍ୱାର୍ଥପର ସେବା ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ସମାଜ ଯେତେବେଳେ ପ୍ରତିକୂଳ ପରିସ୍ଥିତିର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇଥାଏ, ସେତେବେଳେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପେସାଦାରମାନେ କିଭଳି ଭାବେ ନିରନ୍ତର ଏହି ସୁଯୋଗର ମୁକାବିଲା କରିଥାନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
ଡାକ୍ତର ଦିବସରେ, ଆମର ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା, ଯାହାଙ୍କ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ, କରୁଣା ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଭାରତର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ବ୍ୟବସ୍ଥାର ମେରୁଦଣ୍ଡ ଗଠନ କରେ। ସେମାନଙ୍କର ଅକ୍ଳାନ୍ତ ପ୍ରୟାସ, ପ୍ରାୟତଃ ସବୁଠାରୁ ଆହ୍ୱାନପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଅସଂଖ୍ୟ ଲୋକଙ୍କ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ କୃତଜ୍ଞତା ଅର୍ଜନ କରିଛି।
ଗତ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ, ଭାରତ ଆମର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛି। ମେଡ଼ିକାଲ କଲେଜଗୁଡ଼ିକର ସଂଖ୍ୟା ଦ୍ୱିଗୁଣିତ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ସ୍ନାତକ ଏବଂ ସ୍ନାତକୋତ୍ତର ମେଡ଼ିକାଲ ଆସନଗୁଡ଼ିକର ସଂଖ୍ୟା ଯଥେଷ୍ଟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଏହି ଅଭୂତପୂର୍ବ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଡାକ୍ତରମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅଧିକ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି, ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କାର୍ଯ୍ୟବଳ ନିର୍ମାଣ କରୁଛି ଏବଂ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ କୋଣରେ ଗୁଣାତ୍ମକ ଚିକିତ୍ସା ସେବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି।
ଯେହେତୁ ଆମେ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛୁ, ଆମର ଡାକ୍ତରମାନେ ପ୍ରତିଷେଧକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା, ଚିକିତ୍ସା ଅନୁସନ୍ଧାନକୁ ଆଗକୁ ବଢାଇବା, ନବସୃଜନ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଏବଂ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଲଭ, ଗ୍ରହଣୀୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିବା ଜାରି ରଖିବେ।
#NationalDoctorsDay
ଆଜି, ଯେତେବେଳେ ଆମେ ଡାକ୍ତର ଦିବସ ପାଳନ କରୁଛୁ, ମୁଁ ଭାରତର ସମସ୍ତ ଡାକ୍ତର ଏବଂ ଡାକ୍ତରୀ ବୃତ୍ତିଧାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବାକୁ ଚାହେଁ ଯେଉଁମାନେ ଅପରେସନ ଅମିସ୍ତାଦର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ଭେନେଜୁଏଲାରେ ଅକ୍ଳାନ୍ତ ପରିଶ୍ରମ କରୁଛନ୍ତି। ଏଭଳି ଏକ ଆହ୍ୱାନପୂର୍ଣ୍ଣ ସମୟରେ, ଆବଶ୍ୟକ କରୁଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସେବା କରିବା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରୟାସ ହେଉଛି ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଉଦାହରଣ ଯେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଥର ଆମ ସମାଜ ଏକ ଆହ୍ୱାନର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବା ସମୟରେ ଡାକ୍ତରୀ ବୃତ୍ତିଧାରୀମାନେ କିପରି ଏହି ଅବସରରେ ଦୃଢଭାବେ ଛିଡା ହୋଇଥାନ୍ତି ।