Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Construction of 6 Lane Road Tunnel For NH-148AE connecting Dwarka Expressway (NH 248 BB) with Nelson Mandela Marg, Vasant Kunj in Delhi with a Total Project Length of 8.1 Km worth Rs. 6969.67 crore on Hybrid Annuity Mode (HAM) under NH (O) scheme
01 JUL 2026 3:06PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the construction of 6 Lane Road Tunnel For NH-148AE connecting Dwarka Expressway (NH 248 BB) with Nelson Mandela Marg, Vasant Kunj in Delhi with a total project length of 8.1 Km and total capital cost of Rs.6969.67 crore on Hybrid Annuity Mode (HAM) under NH (O) scheme.
Project will provide faster connectivity between West and South Delhi connecting UER 2/ Dwarka Expressway with Vasant Kunj in South Delhi. Further benefiting traffic from Gurugram, Dwarka, IGI Airport, and West Delhi towards South Delhi. Underground twin-tube tunnel minimizes surface disruption, preserving Southern Ridge Forest (1.98 km tunnel section passes beneath the Ridge). NHAI is also proposing Elevated Corridor between AIIMS and Mahipalpur. This link will connect Tunnel with Barapullah elevated road thereby connecting West Delhi, South Delhi with East Delhi, Ghaziabad and NOIDA.
The proposed tunnel passes through Rangpuri (Southern Delhi) Ridge, designed as a twin-tube tunnel (to be constructed through TBM), takes off from Shivmurti Interchange and terminates before the intersection of Nelson Mandela Marg and Mahipalpur Chhatarpur Road.
To mitigate congestion at this intersection an elevated road is also proposed (1.8 Km) along the Nelson Mandela Marg. Additional flyover from Chhatarpur towards Mahipalpur is also proposed along the existing flyover. For facilitating right turn traffic from towards Chhatarpur, an elevated U Turn is also proposed.
Length of the Main Carriageway is 6.3 Km. Considering proposed flyover and elevated U Turn along Mahipalpur Chhatarpur Road, the total project length is 8.100 km, including 3.140 km of tunnel, 0.980 km of tunnel approach ramp, 0.554 km Approach with RE Wall, 2.556 Elevated Portion and 0.870 km of at-grade road.
It has been estimated that development of each lane-kilometer of a National Highway generates average 264 person-days/ day of direct employment and average 55 person-days/ day of indirect employment. Therefore, the project will generate close to 7.54 lakh person-days of direct employment and 9.80 lakh person-days of indirect employment. The project will also induce additional employment opportunities due to increase in economic activity in the vicinity of the proposed high-speed corridor.
Project Alignment Map for Proposed Tunnel between Shiv Murti Interchange/ Dwarka Expressway with Nelson Mandela Marg/ Vasant Kunj

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা এন.ঐচ.(ও) স্কীমগী মখাদা হায়ব্রদ এনুইতি মোদ (ঐচ.এ.এম.)দা দিল্লীগী দ্বারকা এক্সপ্রেশৱে(এন.ঐচ. ২৪৮ বি.বি.) অসি নেলসন মন্দেলা মার্গকা বশন্ত কুঞ্জগা শম্নহনগদবা লুপা করোর ৬৯৬৯.৬৭ চংগদবা অমদি অপুনবা প্রোজেক্ত কিলোমিতর ৮.১ শানবা অয়াবা পীখ্রে শাংবা এন.ঐচ.- ১৪৮ ওএ.ই.গীদমক্তা লেন ৬ কী রোদ তনেল শানবা লুপা করোর ৮.১ ওইবা পিখ্রেঅয়াবা পীখ্রে
01 JUL 2026 3:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়রমেন ওইবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়র্সনা ঙসি মন্ত্রীমন্দলনা এন.ঐচ.(ও) স্কীমগী মখাদা হায়ব্রদ এনুইতি মোদ (ঐচ.এ.এম.)দা দিল্লীগী দ্বারকা এক্সপ্রেশৱে(এন.ঐচ. ২৪৮ বি.বি.) অসি নেলসন মন্দেলা মার্গকা বশন্ত কুঞ্জগা শম্নহনগদবা লুপা করোর ৬৯৬৯.৬৭ চংগদবা অমদি অপুনবা প্রোজেক্ত কিলোমিতর ৮.১ শানবা অয়াবা পীখ্রে শাংবা এন.ঐচ.- ১৪৮ ওএ.ই.গীদমক্তা লেন ৬ কী রোদ তনেল শানবা লুপা করোর ৮.১ ওইবা পিখ্রেঅয়াবা পীখ্রে।
প্রোজেক্ত অসিনা খা দিল্লীগী বশন্ত কু্জগা য়ু.ই.আর.২/ দ্বারকা এক্সপ্রেশৱেগা শম্নহন্দুনা ৱেস্ত অমসুং সাউথ দিল্লীগী মরক্তা য়াম্না থুনা কনেক্তিবিতি ফংহল্লগনি। গুরুগ্রাম, দ্বারকা, আই.জি.আই.এয়রপোর্ত, অমসুং ৱেস্ত দিল্লীদগী খা দিল্লীগী মায়কৈদা চত্থোক-চৎশিন তৌবদা মখা তানা কান্নবা ফংহনবা। অন্দরগ্রাওন্দা ত্বীন-ত্যুব তনেলনা সর্ফেস ​​দিসরপসন হন্থহল্লি, মসিনা সাউদর্ন রিজ ফোরেস্ত (রিজগী মখাদা কিলোমিতর ১.৯৮ চৎলি) ঙাক্তুনা থম্লি। এন.ঐচ.এ.আই.না এম.আই.এম.এস. অমসুং মহিপালপুরগী মরক্তা এলিভেতেদ কোরিদোর অমসু প্রপোজ তৌরি। মসিগী লিঙ্ক অসিনা তনেল অসি বরাপুল্লা এলিভেতেদ রোদকা শম্নহনগনি মদুনা ৱেস্ত দিল্লী, সাউথ দিল্লী অমসুং ইস্ত দিল্লী, গাজিয়াবাদ অমসুং নোইদা শম্নহনগনি।
প্রপোজ তৌরিবা তনেল অসি ত্বীন-ত্যুব তনেল (তি.বি.এম.গী খুত্থাংদা শাগদৌরিবা) অমা ওইনা দিজাইন তৌরবা রঙ্গপুরি (খা থংবা দিল্লী) রিজদগী চৎলি অমসুং শিবমুর্তি ইন্তরচেঞ্জদগী লাপ্না চৎলি অমসুং নেলসন মন্দেলা মার্গ অমসুং মহিপালপুর সতারপুর রোদকি ইন্তরসেক্সন মমাঙদা লোয়রে।
ইন্তরসেক্সন অসিদা মী য়াম্না তিনবা হন্থহন্নবা নেলসন মন্দেলা মার্গকি মনাক্তা লৈবা অৱাংবা লম্বি অমসু (কিলোমিতর ১.৮) প্রপোজ তৌরি। সতারপুরদগী মহিপালপুরগী মায়কৈদা অহেনবা ফ্লাইওভরসু হৌজিক লৈরিবা ফ্লাইওভর অসিগা লোয়ননা প্রপোজ তৌরি। সতারপুরগী মায়কৈদগী রাইত তর্ন ত্রাফিক লাইথোকহন্নবগীদমক, এলিভেতেদ য়ু তর্ন অমসু প্রপোজ তৌরি।
মেন কেরিয়রৱেগী লম্বি অসি কিলোমিতর ৬.৩নি। মহিপালপুর সতারপুর রোদকি মনাক্তা প্রপোজ তৌরিবা ফ্লাইওভর অমসুং এলিভেতেদ য়ু তর্ন অসি য়েংলগা, প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা লম্বি অসি কিলোমিতর ৮.১০০নি, মসিদা কিলোমিতর ৩.১৪০ তনেল, তনেল এপ্রোচ রেম্প কিলোমিতর ০.৯৮০, আর.ই.
নেস্নেলল হায়ৱে অমগী লেন-কিলোমিতর খুদিংমক দিবেলপমেন্তনা চাংচত্তা মীওই-নুমীৎ ২৬৪/ নোংমদা হকথেংননা থবক পিবা অমসুং চাংচৎতা মীওই-নুমীৎ ৫৫/নুমীৎ নাকোয়ননা থবক পিবা থোকহল্লি হায়না পানরি। মরম অদুনা প্রোজেক্ত অসিনা মীওই-নুমীৎ লাখ ৭.৫৪গা নক্ননা হকথেংননা থবক পিগনি অমসুং মীওই-নুমীৎ লাখ ৯.৮০ নাকোয়ননা থবক পিগনি। প্রোজেক্ত অসিনা প্রপোজ তৌরিবা হায় শ্পিদা কোরিদোরগী মনাক্তা শেনমীৎলোনগী থবক থৌরমশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা অহেনবা থবক পিবগী খুদোংচাবশিংসু পুরগনি
নেলসন মন্দেলা মার্গ/ বসন্ত কু্জগা লোয়ননা শিব মুর্তি ইন্তরচেঞ্জ/ দ্বারকা এক্সপ্রেশৱেগী মরক্তা প্রপোজ তৌরিবা তনেলগীদমক প্রোজেক্ত এলাইন্মেন্ত মেপ।