Ministry of Women and Child Development
Nominations invited for Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar Awards 2026
Last date for submission of applications is 31st July
02 JUL 2026 1:10PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development reiterates its call for nominations to the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar Awards (PMRBP) 2026. The last date for submission of applications is 31st July 2026. All nominations for the PMRBP award must be made through the online portal https://awards.gov.in.
This is a unique recognition to celebrate the extraordinary achievements of children aged 5 to 18 years who have demonstrated excellence in the fields of Sports, Social Service, Science and Technology, Environment, Art and Culture. The award is also presented to those who have exhibited an extreme degree of bravery in trying circumstances.
Any citizen, school, institution, or organisation can nominate candidates they deem deserving. Children may also apply through self-nomination.
Particulars of the Application process are as follows:
• Deadline: 31st July 2026
• Mode: Online only
• Portal: https://awards.gov.in
Applicants will need to fill in basic personal details and category of award and then upload a recent photograph and supporting documents. They will also need to submit a write-up (up to 1000-words) about the achievement and its impact.
The Ministry encourages schools, youth groups, NGOs, panchayats, and individuals to use this final month to identify and support potential nominees. Let us together ensure that India’s youngest trailblazers are given the recognition they deserve.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রীয় বাল পুরস্কার এৱার্দস ২০২৬কীদমক নোমিনেসনশিং কৌরি
এপ্লিকেসনশিং থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং জুলাই ৩১নি
02 JUL 2026 1:10PM by PIB Imphal
নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না ২০২৬কী প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রীয় বাল পুরস্কার (পি.এম.আর.বি.পি.)গী নোমিনেসনশিংগীদমক কৌরি। এপ্লিকেসনশিং পীশিল্লকপগী অরোইবা তাং অসি জুলাই ৩১, ২০২৬নি। পি.এম.আর.বি.পি.গী এৱার্দকীদমক্তা নোমিনেসন পুম্নমক ওনলাইন পোর্তেলগী https://awards.gov.in খুত্থাংদা তৌগদবনি।
মসি স্পোর্তস, সোসিএল সর্ভিস, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, এনভাইরনমেন্ত, আর্ত অমসুং কলচরগী লমশিংদা এক্সিলেন্স উৎখিবা চহি ৫দগী ১৮ ফাওবগী মনুংদা লৈবা অঙাংশিংগী অখন্নবা মাইপাকপশিংবু পালন তৌনবা তোপ তোপ্পা শকখঙবনি। এৱার্দ অসি অরুবা ফিভমদা কা হেন্না থৌনা ফবগী থৌওং উৎখিবশিংদা পীরি।
নাগরিক, স্কুল, ইন্সতিত্যুসন নত্ত্রগা ওর্গানাইজেসন অমা হেক্তনা মখোয়না ফংফম থোকই হায়না খনবা কেন্দিদেৎশিং নোমিনেৎ তৌবা য়াই। অঙাংশিংনা মশা-মশানা নোমিনেসন তৌদুনা এপ্লাই তৌবসু য়াই।
এপ্লিকেসন প্রোসেসকী অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা পীরি:
• অরোইবা তাং: জুলাই ৩১, ২০২৬
• মোদ: ওনলাইন খক্তা
• পোর্তেল: https://awards.gov.in
এপ্লিকেন্তশিংনা বেসিক ওইবা লন্নাইগী অকুপ্পা ৱারোলশিং অমসুং এৱার্দকী কেতেগোরী অদু মপুং ফানা মেনশিনবগী মথৌ তাই অমসুং মসিগী মতুংদা অনৌবা ফোতো অমসুং সপোর্তিং দোক্যুমেন্তশিং অপলোদ তৌগদবনি। মখোয়না মায় পাকখিবা অমসুং মদুনা পীবা কান্নবগী মতাংদা অইবা অমা (ৱাহৈ ১০০০ ফাওবা) পীশিনবা মথৌ তাই।
মন্ত্রালয়না স্কুলশিং, নহারোল লুপশিং, এন.জি.ও.শিং, পঞ্চায়ৎশিং অমসুং মীওই খুদিংমকপু মসিগী অরোইবা থা অসি শীজিন্নদুনা পোতেন্সিএল নোমিনীশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং মতেং পাংনবা পুক্নিং থৌগৎলি। ভারতকী নহা ওইরিবা ত্রেলব্লেজরশিংনা মখোয়না ফংফম থোকপা শকখঙবা অদু ফংহন্নবা ঐখোয় পুন্না হোৎনমিন্নসি।