Ministry of Electronics & IT
UIDAI Enables Free Email Update in Aadhaar through Aadhaar App
Over 2.5 Lakh Email Updates Recorded in First Two Days
03 JUL 2026 12:45PM by PIB Delhi
In another step towards enhancing resident convenience, the Unique Identification Authority of India (UIDAI) has now allowed people to add or update their email ID in Aadhaar directly through the Aadhaar App, eliminating the need to visit an Aadhaar centre.
This is a free service via the Aadhaar App only, effective 1 July 2026 for a period of six months, making it easier than ever for residents to keep their Aadhaar information up to date. By removing the requirement for physical visits, the initiative underlines UIDAI's commitment to providing people friendly digital service as part of Digital India initiative towards a Viksit Bharat.
Within two days of the new service available on the Aadhaar App, more than 250,000 people have updated their email address. Linking email with Aadhaar helps in receiving real-time email notifications whenever an Aadhaar authentication request is executed.
It enhances transparency and provides an additional layer of security by enabling Aadhaar number holders to stay informed about the use of their Aadhaar for any purpose.
Designed to improve ease of living, the new Aadhaar App is enabling people to avail multiple services including mobile number update, and address update easily directly from their smart phones.
So far, over 4 million people have updated their mobile numbers using the new Aadhaar App. At the same time, around one million people have used the App for updating their address.
UIDAI encourages people to avail the benefit to add and update email IDs in Aadhaar. Residents can access the update email feature by downloading or updating the Aadhaar App.
The new Aadhaar App is available in both Android and Apple iOS platforms. People can download here:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.uidai.pehchaan&hl=en_IN
iOS - https://apps.apple.com/in/app/aadhaar/id6744029871

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
আধার এপকী খুত্থাংদা আধারদা UIDAIনা ফ্রী ই-মেল অপদেৎ তৌবা য়াহল্লে
অহানবা নুমিৎ অনিদা ই-মেল অপদেৎ লাখ 2.5 হেন্না রেকোর্দ তৌখ্রে
03 JUL 2026 12:45PM by PIB Imphal
রেসিদেন্তকী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা অতোপ্পা খোংথাং অমদা, য়ুনিক আইদেন্তিফিকেসন ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (UIDAI)না হৌজিক্তি আধার এপকী খুত্থাংদা মীওইশিংদা মখোয়গী ইমেল ID অদু আধারদা হাপচিনবা নত্রগা অপদেৎ তৌবগী অয়াবা পীরে।
মসি আধার এপ খক্তগী খুত্থাংদা পীবা লেম্না ফংলিবা সর্বিস অমনি। মসি 2026গী জুলাই 1দগী হৌদুনা থা তরুক্কী ওইনা চৎনগনি। মসিনা রেসিদেন্তশিংদা মখোয়গী আধার ইনফোর্মেসনবু মতমগা চুনবা থম্নবা হান্নদগী হেন্না লায়থোকহল্লগনি। ফিজিকেল ভিজিৎকী মথৌ তাবশিং লৌথোক্তুনা, খোংথাং অসিনা UIDAIনা ভিক্সিত ভারতকী মায়কৈদা দিজিতেল ইন্দিয়া ইনিসিয়েতিবকী শরুক অমা ওইনা মীয়ামদা মরুওইবা দিজিতেল সর্বিসশিং ফংহন্নবা হোৎনরিবা অদু উৎলি।
আধার এপতা অনৌবা সর্ভিস ফংবগী নুমিৎ অনিগী মনুংদা, মীওই 250,000 হেনবনা মখোয়গী ই-মেল এদ্রেস অপদেৎ তৌখ্রে। আধারগা ইমেল লিঙ্ক তৌবনা আধার ওথেন্তিকেসন রিক্বেস্ত অমা পাংথোকপা খুদিংগী রিয়েল-তাইম ইমেল নোতিফিকেসন লৌবদা মতেং পাংই।
মসিনা ত্রান্সপরেন্সী হেনগৎহল্লি অমসুং আধার নম্বর হোল্দরশিংদা মখোয়গী আধারবু করিগুম্বা মরম অমহেক্তদা শীজিন্নবগী মতাংদা পাউ ফাওনহল্লি।
পুন্সি মহিং লাইথোকহন্নবগীদমক দিজাইন তৌখিবা অনৌবা আধার এপ অসিনা মীশিংদা মখোয়গী স্মার্ত ফোনদগী মোবাইল নম্বর অপদেৎ তৌবা অমসুং এদ্রেস অপদেৎ তৌবা য়াওনা সর্ভিস কয়া অমা খুদক্তা ফংহল্লি।
হৌজিক ফাওবদা মীওই মিলিয়ন 4 হেনবনা অনৌবা আধার এপ শিজিন্নদুনা মখোয়গী মোবাইল নম্বরশিং অপদেৎ তৌখ্রে। মসিগা লোয়ননা, মীওই মিলিয়ন অমা রোম্না মখোয়গী এদ্রেস অপদেৎ তৌনবগীদমক্তা এপ অসি শিজিন্নখ্রে।
UIDAIনা মীপুম খুদিংমকপু আধারদা ইমেল IDশিং হাপচিন্নবা অমসুং অপদেৎ তৌনবগী কান্নবা লৌনবা পুক্নিং থৌগৎলি। রেসিদেন্তশিংনা আধার এপ দাউনলোদ তৌদুনা নত্রগা অপদেত তৌদুনা অপদেৎ ইমেল ফিচর অসি এক্সেস তৌবা য়াগনি।
অনৌবা আধার এপ অসি এন্দ্রোইদ অমসুং এপল iOS প্লেতফোর্ম অনিমক্তা ফংই। মীয়াম্না মফমসিদগী দাউনলোদ তৌবা য়াগনি:
এন্দ্রোইদ: https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.uidai.pehchaan&hl=en_IN
iOS - https://apps.apple.com/in/app/aadhaar/id6744029871