Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates the CG Semi Outsourced Semiconductor Assembly and Test (OSAT) facility in Sanand, Gujarat
A landmark day for India's semiconductor journey; the CG SEMI OSAT facility in Sanand will strengthen the chip manufacturing ecosystem, boost technological self-reliance and enhance India's position in the global semiconductor value chain: PM
The Semicon India programme is gathering rapid momentum; Step by step, Brick by brick, Chip by chip: PM
The expansion of the semiconductor industry in India did not happen overnight; it is the next step in the electronics revolution that has taken place in India over the past decade: PM
First products, then components and now semiconductors; India is building the entire electronics value chain, This is the roadmap to Viksit Bharat, This is the next phase of Make in India: PM
Our goal is to build a complete semiconductor ecosystem in India, from chip design to fabrication and packaging: PM
India's youth will power the AI, robotics and next-gen tech revolution with Made in India chips: PM
04 JUL 2026 7:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today inaugurated the CG Semi Outsourced Semiconductor Assembly and Test (OSAT) facility in Sanand, Gujarat. Highlighting the significance of the occasion, the Prime Minister framed the launch as a testament to the nation's unwavering commitment to its goals. He emphasized that the country consistently translates its strong resolutions into tangible realities without hesitation. "Today's event is proof that whatever India resolves to do, it firmly accomplishes," asserted Shri Modi.
Tracing the strategic vision initiated half a decade ago, the Prime Minister recalled the core objective of transforming the nation into a global hub for advanced technology. Driven by the overarching strategies of domestic design and localized manufacturing, he celebrated the official commencement of commercial chip packaging at this third major facility. "We successfully moved forward with the foundational mantra of Design in India and Make in India," noted Shri Modi.
Reflecting on the rapid developmental timeline of the project, the Prime Minister recalled laying the foundation stone in 2024 and acknowledged the prompt initiation of chip testing by August 2025. He credited this incredibly swift journey from inception to full-scale production directly to the relentless dedication and focus of numerous project associates. "This remarkable journey from foundation stone to production is definitely the result of the immense hard work of many colleagues," observed Shri Modi.
Recounting his personal interactions just moments before addressing the gathering, the Prime Minister shared his experiences speaking with the dedicated workforce stationed at the facility. Having engaged directly with numerous young professionals during his exhibition tour, he praised their palpable energy, optimism, and positive outlook. "Every young colleague I interacted with today is completely full of self-confidence," remarked Shri Modi.
Positioning the newly inaugurated facility as a beacon of international collaboration, the Prime Minister lauded the joint efforts bridging domestic, Japanese, and Thai industry partners. He described the venture as far more than a simple commercial enterprise, highlighting it instead as a robust model of technological trust and cross-border partnership. "This integrated partnership is going to give entirely new momentum to India's semiconductor journey," affirmed Shri Modi.
Acknowledging the monumental scaling achieved over the past two and a quarter years, the Prime Minister praised the transition into active commercial production capable of delivering 20 crore units annually. Expressing absolute confidence in the team's ambitious target to reach 500 crore units annually, he attributed this rapid progress to the accelerating momentum of the nationwide technology program. "I congratulate the entire team, the state government, and the whole country for building this step by step, brick by brick, and chip by chip," remarked Shri Modi.
Addressing the gathered industry experts and youth, the Prime Minister drew pivotal lessons from global industrial history to emphasize that true manufacturing power does not stem from isolated factories. Citing legendary tech hubs like Silicon Valley, Hsinchu Science Park, and Tsukuba Science City, he underscored the absolute necessity of developing comprehensive, integrated ecosystems. "Today, Sanand is firmly taking its steps in the same direction to establish such powerful clusters," observed Shri Modi.
Detailing the rapid emergence of a robust domestic ecosystem, the Prime Minister highlighted the concurrent production launches by major firms like Micron, Kaynes, and CG Semi in the region over just a few months. Envisioning the imminent arrival of specialized chemical producers, testing labs, design centers, and dynamic new startups, he illustrated how localized industries exponentially multiply broader economic and employment opportunities. "This is the true power of a cluster, where one industry gives birth to ten, ultimately changing the economy of the entire region," asserted Shri Modi.
Addressing the immense nationwide and global excitement surrounding this sectoral boom, the Prime Minister corrected the misconception that this rapid growth is an isolated phenomenon. He explained that the current expansion is actually a carefully planned progression stemming from long-term technological policies set over the past ten years. "This is the natural next step of the electronics revolution that has arrived in India over the last decade," noted Shri Modi.
Tracing the roots of this localized manufacturing success, the Prime Minister contrasted the past reliance on imported smartphones with the current production boom. Noting a staggering thirty-three-fold increase in output, he proudly recognized the nation's new status as the world's second-largest producer and exporter in the mobile sector. "We deliberately started our journey with mobile phone manufacturing to eventually achieve these incredible milestones," observed Shri Modi.
Quantifying the broader success of the domestic ecosystem over recent years, the Prime Minister shared remarkable growth statistics across the entire sector. He revealed that total production has surged nearly seven times compared to 2014 levels, alongside an impressive eleven-fold explosion in overall exports. "We have successfully and comprehensively strengthened the entire electronics manufacturing ecosystem," affirmed Shri Modi.
Expanding on the government's strategic roadmap, the Prime Minister clarified that the ultimate goal extends far beyond self-reliance in final consumer products to encompass the foundational components themselves. By committing to manufacture the very chips that power global technology, he outlined a complete, end-to-end domestic value chain. "First the product, then components, and now the semiconductor; this is the definitive next phase of Make in India," asserted Shri Modi.
Mapping out the future phases of the ecosystem, the Prime Minister emphasized the critical need for self-reliance in high-tech materials and critical minerals to secure the entire supply chain. Envisioning a localized network spanning from design to packaging, he expressed immense faith in the younger generation to leverage these domestic chips for advanced revolutions in AI and robotics. "Our youth will actively accelerate the next-gen tech revolution strictly utilizing Made in India chips," affirmed Shri Modi.
Directing his message toward the younger demographic, the Prime Minister highlighted historical precedents showing how major industrial shifts consistently generate unprecedented employment prospects. Drawing parallels to the massive opportunities unlocked by the previous IT and smartphone manufacturing booms, he forecasted similar vast horizons emerging from the current technological wave. "The era of the semiconductor and AI revolution is bringing countless opportunities spanning from research and design to supply chain management," remarked Shri Modi.
Challenging the future workforce to continuously adapt, the Prime Minister stressed that modern relevance is strictly dependent on acquiring fresh expertise and cultivating innovative ideas. Pointing to the vast new paradigms unlocked by artificial intelligence, he urged the younger generation to seize these emerging prospects with immense passion. "The youth of India must absolutely not lose this incredible opportunity to learn and execute something new," asserted Shri Modi.
Showcasing the inclusive social impact of these technological strides, the Prime Minister shared the inspiring stories of young women from tribal communities actively working at the new facility. Deeply moved by their journey from ordinary backgrounds and ITI studies to receiving advanced technical training in Malaysia, he celebrated their crucial role in executing the world's most modern manufacturing processes despite having never previously traveled out of their home regions. "These daughters with truly extraordinary dreams are today an integral part of the Made in India chip manufacturing process," noted Shri Modi.
Concluding his address by reaffirming the nation's rapid momentum toward becoming a fully developed entity, the Prime Minister celebrated the on-time realization of multiple manufacturing facilities promised just months earlier. Assuring global investors of absolute policy stability, clear decision-making, and unmatched execution speed, he promised an even faster pace of systemic economic reforms. "With a complete commitment to the ease of doing business, 140 crore Indians will definitely make the nation developed by 2047," affirmed Shri Modi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গুজৰাটৰ সানন্দত চিজি ছেমি আউটচ’ৰ্চড ছেমিকণ্ডাক্টৰ এচেম্বলী এণ্ড টেষ্ট ফেচিলিটী উদ্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ
ভাৰতৰ ছেমিকণ্ডাক্টৰ যাত্ৰাৰ বাবে এক ঐতিহাসিক দিন; সানন্দৰ চিজি ছেমি অ’এছএটি প্ৰকল্পই চিপ উৎপাদন পৰিস্থিতিতন্ত্ৰক শক্তিশালী কৰিব, প্ৰযুক্তিগত স্বাৱলম্বিতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু গোলকীয় ছেমিকণ্ডাক্টৰ ভেল্যু চেইনত ভাৰতৰ স্থিতি উন্নত কৰিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
ছেমিকন ইণ্ডিয়া কাৰ্যসূচীয়ে দ্ৰুত গতি লাভ কৰিছে; খোজৰ পিছত খোজকৈ, ইটাৰ পিছত ইটাকৈ, চিপৰ পিছত চিপকৈ: প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতত ছেমিকণ্ডাক্টৰ উদ্যোগৰ সম্প্ৰসাৰণ এক ৰাতিৰ ভিতৰতে হোৱা নাই; যোৱা এক দশকত ভাৰতত সংঘটিত হোৱা ইলেক্ট্ৰনিক্স বিপ্লৱৰ ই পৰৱৰ্তী পদক্ষেপ: প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰথমে সামগ্ৰী, তাৰ পিছত সঁজুলি আৰু এতিয়া ছেমিকণ্ডাক্টৰ; ভাৰতে সমগ্ৰ ইলেক্ট্ৰনিক্স ভেল্যু চেইন গঢ়ি তুলিছে, এয়া হৈছে বিকশিত ভাৰতৰ ৰোডমেপ, এয়া মেক ইন ইণ্ডিয়াৰ পৰৱৰ্তী পৰ্যায়: প্ৰধানমন্ত্ৰী
আমাৰ লক্ষ্য হৈছে ভাৰতত চিপ ডিজাইনৰ পৰা ফেব্ৰিকেচন আৰু পেকেজিঙলৈকে এটা সম্পূৰ্ণ ছেমিকণ্ডাক্টৰ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ গঢ়ি তোলা: প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মই 'মেড ইন ইণ্ডিয়া' চিপৰ জৰিয়তে এআই, ৰবটিক্স আৰু পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ প্ৰযুক্তি বিপ্লৱক শক্তি প্ৰদান কৰিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
04 JUL 2026 7:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি গুজৰাটৰ সানন্দত চিজি ছেমি আউটচ’ৰ্চড ছেমিকণ্ডাক্টৰ এচেম্বলী এণ্ড টেষ্ট প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে। এই অনুষ্ঠানৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই শুভাৰম্ভণিক দেশৰ লক্ষ্যৰ প্ৰতি থকা অদম্য প্ৰতিশ্ৰুতিৰ প্ৰমাণ হিচাপে অভিহিত কৰে। তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে দেশে কোনো সংকোচ নোহোৱাকৈ ধাৰাবাহিকভাৱে নিজৰ দৃঢ় সংকল্পসমূহক বাস্তৱ ৰূপলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়, "আজিৰ এই অনুষ্ঠান প্ৰমাণ কৰে যে ভাৰতে যিয়েই কৰিবলৈ সংকল্প লয়, তাক দৃঢ়তাৰে সম্পূৰ্ণ কৰে।"
আধা দশক পূৰ্বে আৰম্ভ হোৱা কৌশলগত দৃষ্টিভংগীৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশখনক উন্নত প্ৰযুক্তিৰ গোলকীয় কেন্দ্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ মূল উদ্দেশ্যৰ কথা স্মৰণ কৰে। ঘৰুৱা ডিজাইন আৰু স্থানীয় উৎপাদনৰ সৰ্বাত্মক কৌশলৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ তেওঁ এই তৃতীয়টো বৃহৎ প্ৰকল্পত বাণিজ্যিক চিপ পেকেজিঙৰ আনুষ্ঠানিক আৰম্ভণিক আদৰণি জনায়। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "আমি 'ডিজাইন ইন ইণ্ডিয়া' আৰু 'মেক ইন ইণ্ডিয়া'ৰ মূল মন্ত্ৰৰে সফলতাৰে আগবাঢ়ি গৈছো।"
প্ৰকল্পটোৰ দ্ৰুত উন্নয়নৰ সময়সীমাৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০২৪ চনত আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ কথা স্মৰণ কৰে আৰু ২০২৫ চনৰ আগষ্ট মাহৰ ভিতৰত তৎক্ষণাত চিপ পৰীক্ষণৰ কাম আৰম্ভ হোৱাটো স্বীকাৰ কৰে। আৰম্ভণিৰ পৰা পূৰ্ণ পৰ্যায়ৰ উৎপাদনলৈকে এই অবিশ্বাস্যভাৱে দ্ৰুত যাত্ৰাৰ বাবে তেওঁ বহু প্ৰকল্প সহযোগীৰ নিৰন্তৰ উৎসৰ্গা আৰু মনোযোগক কৃতিত্ব দিয়ে। শ্ৰী মোদীয়ে পৰ্যবেক্ষণ কৰে, "আধাৰশিলাৰ পৰা উৎপাদনলৈকে এই উল্লেখনীয় যাত্ৰা নিশ্চিতভাৱে বহু সতীৰ্থৰ অপৰিসীম কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ ফল।"
সমবেত ৰাইজক সম্বোধন কৰাৰ ঠিক পূৰ্বে নিজৰ ব্যক্তিগত বাৰ্তালাপৰ কথা স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰকল্পটোত নিয়োজিত কৰ্মীবাহিনীৰ সৈতে হোৱা বাৰ্তালাপৰ অভিজ্ঞতাৰ কথা সদৰী কৰে। প্ৰদৰ্শনী ভ্ৰমণৰ সময়ত বহু যুৱ পেছাদাৰীৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ জড়িত হৈ তেওঁ তেওঁলোকৰ দৃশ্যমান শক্তি, আশাবাদ আৰু ইতিবাচক দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰশংসা কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে, "আজি মই বাৰ্তালাপ কৰা প্ৰতিগৰাকী যুৱ সতীৰ্থই সম্পূৰ্ণ আত্মবিশ্বাসেৰে ভৰপূৰ।"
নতুনকৈ উদ্বোধন কৰা এই প্ৰকল্পটোক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহযোগিতাৰ এক উজ্জ্বল নিদৰ্শন হিচাপে উপস্থাপন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ঘৰুৱা, জাপানী আৰু থাইলেণ্ডৰ উদ্যোগ অংশীদাৰসকলৰ যুটীয়া প্ৰচেষ্টাক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ এই উদ্যোগটোক কেৱল এক বাণিজ্যিক প্ৰতিষ্ঠানতকৈও অধিক বুলি বৰ্ণনা কৰি ইয়াক প্ৰযুক্তিগত বিশ্বাস আৰু আন্তঃসীমান্ত অংশীদাৰিত্বৰ এক শক্তিশালী আৰ্হি হিচাপে উল্লেখ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়, "এই সংহত অংশীদাৰিত্বই ভাৰতৰ ছেমিকণ্ডাক্টৰ যাত্ৰাক এক সম্পূৰ্ণ নতুন গতি প্ৰদান কৰিবলৈ গৈ আছে।"
যোৱা দুই বছৰত লাভ কৰা ঐতিহাসিক প্ৰসাৰক স্বীকাৰ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাৰ্ষিক ২০ কোটি ইউনিট উৎপাদন কৰিব পৰা সক্ৰিয় বাণিজ্যিক উৎপাদনলৈ হোৱা ৰূপান্তৰৰ প্ৰশংসা কৰে। বাৰ্ষিক ৫০০ কোটি ইউনিট উৎপাদনৰ অভিলাষী লক্ষ্যত উপনীত হ’বলৈ দলটোৰ থকা লক্ষ্যৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণ আস্থা প্ৰকাশ কৰি তেওঁ এই দ্ৰুত অগ্ৰগতিৰ কাৰণ সমগ্ৰ দেশজুৰি চলি থকা প্ৰযুক্তি কাৰ্যসূচীৰ দ্ৰুত গতি বুলি অভিহিত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "খোজৰ পিছত খোজকৈ, ইটাৰ পিছত ইটাকৈ আৰু চিপৰ পিছত চিপকৈ ইয়াক গঢ়ি তোলাৰ বাবে মই সমগ্ৰ দল, ৰাজ্য চৰকাৰ আৰু সমগ্ৰ দেশবাসীক অভিনন্দন জনাইছো।"
সমবেত উদ্যোগ বিশেষজ্ঞ আৰু যুৱপ্ৰজন্মক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গোলকীয় উদ্যোগিক ইতিহাসৰ পৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ শিক্ষা বুজাই দি কয় যে প্ৰকৃত উৎপাদন ক্ষমতা কেৱল একক কাৰখানাৰ পৰা নাহে। ছিলিকন ভেলী, হ্সিনচু ছায়েন্স পাৰ্ক আৰু চুকুবা ছায়েন্স চিটিৰ দৰে কিংবদন্তি প্ৰযুক্তি কেন্দ্ৰসমূহৰ উদাহৰণ দি তেওঁ ব্যাপক, সংহত পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ গঢ়ি তোলাৰ চৰম প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে পৰ্যবেক্ষণ কৰে, "আজি সানন্দে এনে শক্তিশালী ক্লাষ্টাৰ স্থাপনৰ বাবে একে দিশতে দৃঢ়তাৰে খোজ পেলাইছে।"
এটা শক্তিশালী ঘৰুৱা পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ দ্ৰুত উত্থানৰ বিশদ বিৱৰণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মাত্ৰ কেইমাহমানৰ ভিতৰতে এই অঞ্চলটোত মাইক্ৰন, কেইনছ আৰু চিজি ছেমিৰ দৰে প্ৰধান প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ দ্বাৰা একেলগে উৎপাদন আৰম্ভ কৰাৰ কথা উল্লেখ কৰে। বিশেষ ৰাসায়নিক উৎপাদনকাৰী, পৰীক্ষাগাৰ, ডিজাইন কেন্দ্ৰ আৰু নতুন ষ্টাৰ্টআপসমূহৰ অতি শীঘ্ৰে হ’বলগীয়া আগমনৰ কথা কল্পনা কৰি তেওঁ দেখুৱাই দিয়ে যে কেনেকৈ স্থানীয় উদ্যোগে ব্যাপক অৰ্থনৈতিক আৰু নিয়োগৰ সুযোগ বহু গুণ বৃদ্ধি কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "এয়াই হৈছে এটা ক্লাষ্টাৰৰ প্ৰকৃত শক্তি, য’ত এটা উদ্যোগে দহটা উদ্যোগৰ জন্ম দিয়ে আৰু অৱশেষত সমগ্ৰ অঞ্চলটোৰ অৰ্থনীতি সলনি কৰি পেলায়।"
এই খণ্ডটোৰ উত্থানক লৈ সমগ্ৰ দেশ তথা বিশ্বজুৰি সৃষ্টি হোৱা ব্যাপক উছাহক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই দ্ৰুত বিকাশ এক বিচ্ছিন্ন ঘটনা বুলি থকা ভুল ধাৰণাটো শুধৰাই দিয়ে। তেওঁ বুজাই দিয়ে যে বৰ্তমানৰ এই সম্প্ৰসাৰণ আচলতে যোৱা দহ বছৰত নিৰ্ধাৰণ কৰা দীৰ্ঘম্যাদী প্ৰযুক্তিগত নীতিৰ পৰা উদ্ভৱ হোৱা এক পৰিকল্পিত অগ্ৰগতি। শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে, "যোৱা এক দশকত ভাৰতত অহা ইলেক্ট্ৰনিক্স বিপ্লৱৰ এয়া স্বাভাৱিক পৰৱৰ্তী পদক্ষেপ।"
এই স্থানীয় উৎপাদনৰ সফলতাৰ শিপা বিচাৰি উলিয়াই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পূৰ্বতে আমদানি কৰা স্মাৰ্টফোনৰ ওপৰত থকা নিৰ্ভৰশীলতাৰ সৈতে বৰ্তমানৰ উৎপাদনৰ উত্থানৰ তুলনা কৰে। উৎপাদন ৩৩ গুণ বৃদ্ধি পোৱাৰ কথা উল্লেখ কৰি তেওঁ মোবাইল খণ্ডত বিশ্বৰ দ্বিতীয় বৃহত্তম উৎপাদক আৰু ৰপ্তানিকাৰক হিচাপে দেশৰ নতুন মৰ্যাদাক গৌৰৱেৰে স্বীকাৰ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে লক্ষ্য কৰে, "অৱশেষত এই অবিশ্বাস্য মাইলৰ খুঁটিসমূহ অৰ্জন কৰাৰ বাবে আমি ইচ্ছাকৃতভাৱে মোবাইল ফোন উৎপাদনৰ জৰিয়তে আমাৰ যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিছিলো।"
শেহতীয়া বছৰবোৰত ঘৰুৱা পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ ব্যাপক সফলতাৰ পৰিসংখ্যা দাঙি ধৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমগ্ৰ খণ্ডটোৰ উল্লেখনীয় বৃদ্ধিৰ তথ্য শ্বেয়াৰ কৰে। তেওঁ প্ৰকাশ কৰে যে ২০১৪ চনৰ তুলনাত মুঠ উৎপাদন প্ৰায় সাত গুণ বৃদ্ধি পাইছে আৰু সামগ্ৰিক ৰপ্তানি ১১ গুণ বৃদ্ধি পাইছে। শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়, "আমি সমগ্ৰ ইলেক্ট্ৰনিক্স উৎপাদন পৰিস্থিতিতন্ত্ৰক সফলতাৰে আৰু সৰ্বাত্মকভাৱে শক্তিশালী কৰিছো।"
চৰকাৰৰ কৌশলগত ৰোডমেপৰ বিষয়ে বিশদভাৱে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্পষ্ট কৰি দিয়ে যে চূড়ান্ত লক্ষ্য কেৱল উপভোক্তা সামগ্ৰীৰ ক্ষেত্ৰত স্বাৱলম্বী হোৱাই নহয়, বৰঞ্চ ইয়াৰ মূল সঁজুলিসমূহকো অন্তৰ্ভুক্ত কৰা। গোলকীয় প্ৰযুক্তি পৰিচালনা কৰা চিপসমূহ উৎপাদন কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰে তেওঁ এক সম্পূৰ্ণ ঘৰুৱা ভেল্যু চেইনৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "প্ৰথমে সামগ্ৰী, তাৰ পিছত সঁজুলি আৰু এতিয়া ছেমিকণ্ডাক্টৰ; এয়া হৈছে মেক ইন ইণ্ডিয়াৰ নিশ্চিত পৰৱৰ্তী পৰ্যায়।"
পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ ভৱিষ্যত পৰ্যায়সমূহৰ মেপিং কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমগ্ৰ যোগান শৃংখলা সুৰক্ষিত কৰিবলৈ হাই-টেক সামগ্ৰী আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ পদাৰ্থৰ ক্ষেত্ৰত স্বাৱলম্বিতাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত জোৰ দিয়ে। ডিজাইনৰ পৰা পেকেজিঙলৈকে বিস্তৃত এক থলুৱা নেটৱৰ্কৰ কল্পনা কৰি তেওঁ যুৱ প্ৰজন্মৰ ওপৰত অপাৰ আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে তেওঁলোকে এআই আৰু ৰবটিক্সৰ উন্নত বিপ্লৱৰ বাবে এই ঘৰুৱা চিপসমূহ ব্যৱহাৰ কৰিব। শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়, "আমাৰ যুৱপ্ৰজন্মই কেৱল 'মেড ইন ইণ্ডিয়া' চিপ ব্যৱহাৰ কৰি পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ প্ৰযুক্তি বিপ্লৱক সক্ৰিয়ভাৱে ত্বৰান্বিত কৰিব।"
যুৱপ্ৰজন্মৰ প্ৰতি নিজৰ বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ঐতিহাসিক উদাহৰণসমূহ দাঙি ধৰি দেখুৱাই দিয়ে যে কেনেকৈ ডাঙৰ উদ্যোগিক পৰিৱৰ্তনে ধাৰাবাহিকভাৱে অভূতপূৰ্ব নিয়োগৰ সম্ভাৱনা সৃষ্টি কৰে। পূৰ্বৰ আইটি আৰু স্মাৰ্টফোন উৎপাদনৰ উত্থানে মুকলি কৰা ব্যাপক সুযোগৰ সৈতে সাদৃশ্য টানি তেওঁ বৰ্তমানৰ প্ৰযুক্তিগত ঢৌৰ পৰাও অনুৰূপ বিশাল সম্ভাৱনাৰ পূৰ্বাভাস দিয়ে। শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে, "ছেমিকণ্ডাক্টৰ আৰু এআই বিপ্লৱৰ যুগে গৱেষণা আৰু ডিজাইনৰ পৰা আৰম্ভ কৰি চাপ্লাই চেইন মেনেজমেণ্টলৈকে অসংখ্য সুযোগ কঢ়িয়াই আনিছে।"
ভৱিষ্যতৰ কৰ্মীবাহিনীক ধাৰাবাহিকভাৱে খাপ খুৱাই ল’বলৈ প্ৰত্যাহ্বান জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয় যে আধুনিক প্ৰাসংগিকতা কেৱল নতুন বিশেষজ্ঞতা অৰ্জন আৰু নতুন চিন্তাধাৰাৰ চৰ্চা কৰাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা মুকলি কৰা বিশাল নতুন দিগন্তৰ দিশ আঙুলিয়াই দি তেওঁ যুৱ প্ৰজন্মক এই উদীয়মান সম্ভাৱনাসমূহক গভীৰ আগ্ৰহেৰে আঁকোৱালি লবলৈ আহ্বান জনায়। শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়, "ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মই কিবা নতুন শিকা আৰু তাক কাৰ্যকৰী কৰাৰ এই অবিশ্বাস্য সুযোগ কোনো কাৰণতে হেৰুৱাব নালাগে।"
এই প্ৰযুক্তিগত অগ্ৰগতিৰ অন্তৰ্ভুক্তিমূলক সামাজিক প্ৰভাৱ প্ৰদৰ্শন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনজাতীয় সম্প্ৰদায়ৰ যুৱতীসকলৰ অনুপ্ৰেৰণাদায়ী কাহিনী শ্বেয়াৰ কৰে যিসকলে নতুন প্ৰকল্পটোত সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে। সাধাৰণ পটভূমি আৰু আইটিআই অধ্যয়নৰ পৰা আৰম্ভ কৰি মালয়েছিয়াত উন্নত কাৰিকৰী প্ৰশিক্ষণ গ্ৰহণ কৰালৈকে তেওঁলোকৰ এই যাত্ৰাই তেওঁক গভীৰভাৱে অনুপ্ৰাণিত কৰে। পূৰ্বে কেতিয়াও নিজৰ গৃহ জিলাৰ বাহিৰলৈ নোযোৱাকৈ বিশ্বৰ আটাইতকৈ আধুনিক উৎপাদন প্ৰক্ৰিয়া ৰূপায়ণত তেওঁলোকৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাক তেওঁ প্ৰশংসা কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে, "অসাধাৰণ স্বপ্ন থকা এই কন্যাসকল আজি 'মেড ইন ইণ্ডিয়া' চিপ উৎপাদন প্ৰক্ৰিয়াৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ।"
দেশখনক এখন সম্পূৰ্ণ বিকশিত ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ দ্ৰুত গতিৰ কথা পুনৰ দোঁহাৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাষণৰ সামৰণি মাৰে। তেওঁ কেইমাহমান পূৰ্বে প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া কেইবাটাও উৎপাদন প্ৰকল্প নিৰ্ধাৰিত সময়ত বাস্তৱায়িত হোৱাক আদৰণি জনায়। গোলকীয় বিনিয়োগকাৰীসকলক সম্পূৰ্ণ নীতিগত সুস্থিৰতা, স্পষ্ট সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ আৰু অতুলনীয় কাৰ্যকৰীকৰণৰ গতিৰ আশ্বাস দি তেওঁ প্ৰণালীবদ্ধ অৰ্থনৈতিক সংস্কাৰৰ অধিক দ্ৰুত গতিৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে। শ্ৰী মোদীয়ে দৃঢ়তাৰে কয়, "'ব্যৱসায়ৰ সুচলতা'ৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণ প্ৰতিশ্ৰুতিৰে, ১৪০ কোটি ভাৰতীয়ই ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত দেশখনক নিশ্চিতভাৱে বিকশিত কৰি তুলিব।"