Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses from inauguration and laying of foundation stone for development projects in Balotra, Rajasthan
04 JUL 2026 10:02PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi, today dedicated, inaugurated, and laid the foundation stone for development projects worth around тВ╣1.06 lakh crore in Balotra, Rajasthan. Acknowledging the massive public gathering, he expressed deep gratitude to the people for braving the intense summer heat, and interpreted the massive turnout as a resounding validation of the current governance.
Sharing glimpses in series of posts on X, Shri Modi said:
Delighted to inaugurate the New Terminal Building at Jodhpur Airport.
In addition to providing passengers with better amenities, it will also strengthen tourism, trade and economic opportunities across Rajasthan.
India’s aviation sector continues to soar, powered by next-generation infrastructure and our commitment to connecting every part of our nation.
Inaugurated the integrated refinery-cum-petrochemical Complex, the HPCL Rajasthan Refinery at Pachpadra today. This landmark project will strengthen India’s energy security, boost domestic manufacturing, generate employment and accelerate economic transformation. It is another milestone in our journey towards an Aatmanirbhar Bharat.
рд░рд╛рдЬрд╕реНрдерд╛рди рдХреЗ рдмрд╛рд▓реЛрддрд░рд╛ рдореЗрдВ рджреЗрд╢ рдХреЗ рдкрд╣рд▓реЗ рдЧреНрд░реАрдирдлреАрд▓реНрдб рдЗрдВрдЯреАрдЧреНрд░реЗрдЯреЗрдб рд░рд┐рдлрд╛рдЗрдирд░реА-рдХрдо-рдкреЗрдЯреНрд░реЛрдХреЗрдорд┐рдХрд▓ рдХреЙрдореНрдкреНрд▓реЗрдХреНрд╕ рдХреЛ рджреЗрдЦрдиреЗ рдХрд╛ рд╕реБрдЕрд╡рд╕рд░ рдорд┐рд▓рд╛ред рдпрд╣рд╛рдВ рдХреА рдЕрддреНрдпрд╛рдзреБрдирд┐рдХ рд░рд┐рдлрд╛рдЗрдирд░реА рд╕реЗ рд╣рдорд╛рд░реЗ рдКрд░реНрдЬрд╛ рд╕реЗрдХреНрдЯрд░ рдХреЛ рдПрдХ рдирдИ рдордЬрдмреВрддреА рдорд┐рд▓рдиреЗ рд╡рд╛рд▓реА рд╣реИред
рд╢рд╣рд░реЛрдВ рдореЗрдВ рдХрдиреЗрдХреНрдЯрд┐рд╡рд┐рдЯреА рдХреЗ рддреЗрдЬ рд╡рд┐рд╕реНрддрд╛рд░ рдХреЗ рд▓рд┐рдП рд╣рдо рдкреНрд░рддрд┐рдмрджреНрдз рд╣реИрдВред рдЗрд╕реА рджрд┐рд╢рд╛ рдореЗрдВ рдЖрдЬ рдЬрдпрдкреБрд░ рдореЗрдЯреНрд░реЛ рдХреЗ рдлреЗрдЬ-2 рдХрд╛ рд╢рд┐рд▓рд╛рдиреНрдпрд╛рд╕ рдХрд░рдХреЗ рдмрд╣реБрдд рдЦреБрд╢реА рд╣реБрдИ рд╣реИред
рдЖрдЬ рд░рд╛рдЬрд╕реНрдерд╛рди рдХреЗ рдХрд░реАрдм 54 рд╣рдЬрд╛рд░ рдпреБрд╡рд╛ рд╕рд╛рдерд┐рдпреЛрдВ рдХреЛ рд╕рд░рдХрд╛рд░реА рдирд┐рдпреБрдХреНрддрд┐ рдкрддреНрд░ рд╕реМрдВрдкрдХрд░ рдмрд╣реБрдд рд╕рдВрддреЛрд╖ рдХрд╛ рдЕрдиреБрднрд╡ рд╣реБрдЖ рд╣реИред рдореИрдВ рдЙрдиреНрд╣реЗрдВ рдмрдзрд╛рдИ рджреЗрдиреЗ рдХреЗ рд╕рд╛рде рд╣реА рд░рд╛рдЬреНрдп рдХреЗ рдЙрдЬреНрдЬреНрд╡рд▓ рднрд╡рд┐рд╖реНрдп рдХреА рдХрд╛рдордирд╛ рдХрд░рддрд╛ рд╣реВрдВред
рд░рд╛рдЬрд╕реНрдерд╛рди рдХреЗ рдмрд╛рд▓реЛрддрд░рд╛ рдореЗрдВ рдЕрдкрд╛рд░ рд╕рдВрдЦреНрдпрд╛ рдореЗрдВ рдкрдзрд╛рд░реЗ рдореЗрд░реЗ рдкрд░рд┐рд╡рд╛рд░рдЬрдиреЛрдВ рдХреЗ рдЬреЛрд╢ рдФрд░ рдЙрддреНрд╕рд╛рд╣ рд╕реЗ рдкрддрд╛ рдЪрд▓рддрд╛ рд╣реИ рдХрд┐ рд╡реЗ рд░рд╛рдЬреНрдп рдореЗрдВ рд╣реЛ рд░рд╣реЗ рдЪреМрддрд░рдлрд╛ рд╡рд┐рдХрд╛рд╕ рдХрд╛рд░реНрдпреЛрдВ рд╕реЗ рдХрд┐рддрдиреЗ рдЦреБрд╢ рд╣реИрдВред
рдмреАрддреЗ рдПрдХ рджрд╢рдХ рдореЗрдВ рд╣рдордиреЗ рджреЗрд╢ рдХреА рдКрд░реНрдЬрд╛ рдХреНрд╖рдорддрд╛ рдХреЛ рдмрдврд╝рд╛рдиреЗ рдХреЗ рдЕрднреВрддрдкреВрд░реНрд╡ рдкреНрд░рдпрд╛рд╕ рдХрд┐рдП рд╣реИрдВред рдЗрдиреНрд╣реАрдВ рдкреНрд░рдпрд╛рд╕реЛрдВ рдХрд╛ рдирддреАрдЬрд╛ рд╣реИ рдХрд┐ рдЖрдЬ 21рд╡реАрдВ рд╕рджреА рдХреЗ рд╕рдмрд╕реЗ рдмрдбрд╝реЗ рдКрд░реНрдЬрд╛ рд╕рдВрдХрдЯ рдкрд░ рдирдП рднрд╛рд░рдд рдХреА рдЗрдЪреНрдЫрд╛рд╢рдХреНрддрд┐ рднрд╛рд░реА рдкрдбрд╝реА рд╣реИред
рдкрд╢реНрдЪрд┐рдо рдПрд╢рд┐рдпрд╛ рдореЗрдВ рдпреБрджреНрдз рдХреА рд╡рдЬрд╣ рд╕реЗ рдбреАрдЬрд▓-рдкреЗрдЯреНрд░реЛрд▓ рдкрд░ рдЖрдП рд╕рдВрдХрдЯ рдХреЛ рджреЗрдЦрддреЗ рд╣реБрдП рдХрдИ рддрд░рд╣ рдХреА рдЕрдлрд╡рд╛рд╣реЗрдВ рдлреИрд▓рд╛рдиреЗ рдФрд░ рдбрд░рд╛рдиреЗ-рднрдбрд╝рдХрд╛рдиреЗ рдХреЗ рд░рд╛рдЬрдиреАрддрд┐рдХ рдЦреЗрд▓ рдЦреЗрд▓реЗ рдЧрдПред рд▓реЗрдХрд┐рди рднрд╛рд░рдд рдиреЗ рдЕрдкрдиреА рдбрд┐рдкреНрд▓реЛрдореЗрд╕реА рдФрд░ рджреЛрд╕реНрддреА рд╕реЗ рд╣рд░ рд╕рдВрдХрдЯ рдкрд░ рдХрд╛рдмреВ рдкрд╛рдХрд░ рд╕рднреА рдЧрд▓рдд рдЗрд░рд╛рджреЛрдВ рдХреЛ рдирд╛рдХрд╛рдо рдХрд░ рджрд┐рдпрд╛ред
рдпреБрджреНрдз рдХреЗ рд╣рд╛рд▓рд╛рдд рдореЗрдВ рдХрд┐рд╕рд╛рдиреЛрдВ рдХреЗ рд▓рд┐рдП рдлрд░реНрдЯрд┐рд▓рд╛рдЗрдЬрд░ рдХреА рд╕рдорд╕реНрдпрд╛ рд╣реЛ рдпрд╛ MSMEs рд╕реЗ рдЬреБрдбрд╝реА рдЪреБрдиреМрддрд┐рдпрд╛рдВ, рд╣рдордиреЗ рдЗрдирд╕реЗ рдирд┐рдкрдЯрдиреЗ рдХреЗ рд▓рд┐рдП рд╕рд╣реА рд╕рдордп рдкрд░ рд╕рдЯреАрдХ рдХрджрдо рдЙрдард╛рдПред рдЗрд╕рд╕реЗ рд╡реЗ рдЖрдЬ рдЦреБрдж рдХреЛ рд╕реБрд░рдХреНрд╖рд┐рдд рдорд╣рд╕реВрд╕ рдХрд░ рд░рд╣реЗ рд╣реИрдВред
рд╣рдорд╛рд░реА рд╕рд░рдХрд╛рд░ рдКрд░реНрдЬрд╛ рдХреЗ рджреВрд╕рд░реЗ рд╕реНрд░реЛрддреЛрдВ рдкрд░ рднреА рдХрд╛рдо рдХрд░ рд░рд╣реА рд╣реИред рд░рд╛рдЬрд╕реНрдерд╛рди рдкрд░ рд╕реВрд░реНрдпрджреЗрд╡ рдХреА рдХреГрдкрд╛ рдХреЛ рджреЗрдЦрддреЗ рд╣реБрдП рдпрд╣рд╛рдВ рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕реНрддрд░реАрдп рд╕реЛрд▓рд░ рдкрд╛рд░реНрдХ рдмрдирд╛рдиреЗ рдХреЗ рд╕рд╛рде-рд╕рд╛рде рд╕реМрд░ рдКрд░реНрдЬрд╛ рд╕реЗ рдЬреБрдбрд╝реЗ рдХрдИ рдкреНрд░рдпрд╛рд╕ рдХрд┐рдП рдЬрд╛ рд░рд╣реЗ рд╣реИрдВред

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাজস্থানৰ বালোত্ৰাত উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপনৰ আভাস দাঙি ধৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
04 JUL 2026 10:02PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৰাজস্থানৰ বালোত্ৰাত প্ৰায় ১.০৬ লাখ কোটি টকাৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প দেশৰ বাবে উচৰ্গা, উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। এক বৃহৎ জনসমাৱেশক সম্বোধন কৰি তেওঁ গ্ৰীষ্মকালীন তীব্ৰ উত্তাপক সহ্য কৰিও সমৱেশত উপস্থিত হোৱা বাবে জনতাৰ প্ৰতি গভীৰ কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে ।
এক্সত দিয়া ধাৰাবাহিক পোষ্টত অনুষ্ঠানটিৰ আভাস আভাস দাঙি ধৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে কয়
যোধপুৰ বিমানবন্দৰত নতুন টাৰ্মিনেল বিল্ডিং উদ্বোধন কৰি অতিকৈ আনন্দিত হৈছো।
ই যাত্ৰীসকলক উন্নত সুবিধা প্ৰদান কৰাৰ উপৰি সমগ্ৰ ৰাজস্থানত পৰ্যটন, বাণিজ্য আৰু অৰ্থনৈতিক সুযোগসমূহো শক্তিশালী কৰিব।
ভাৰতৰ বিমান পৰিবহণ খণ্ডটোৱে পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ আন্তঃগাঁথনি আৰু আমাৰ দেশৰ প্ৰতিটো অংশক সংযোগ কৰাৰ বাবে আমাৰ দায়বদ্ধতাৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈ আছে।
আজি পাচপাদ্ৰাত সংহত শোধনাগাৰ-সহ-পেট্ৰ’কেমিকেল প্ৰকল্প , এইচ পি চি এল ৰাজস্থান শোধনাগাৰ উদ্বোধন কৰা হৈছে। এই উল্লেখনীয় প্ৰকল্পই ভাৰতৰ শক্তি সুৰক্ষাক শক্তিশালী কৰিব, ঘৰুৱা উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিব, কৰ্মসংস্থাপন সৃষ্টি কৰিব আৰু অৰ্থনৈতিক পৰিৱৰ্তনক ত্বৰান্বিত কৰিব। এয়া হৈছে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ দিশে আমাৰ যাত্ৰাৰ আন এক মাইলৰ খুঁটি।
ৰাজস্থানৰ বালোত্ৰাত থকা দেশৰ প্ৰথমটো গ্ৰীণফিল্ড ইন্টিগ্ৰেটেড ৰিফাইনেৰী-তথা -পেট্ৰ’কেমিকেল প্ৰকল্প পৰিদৰ্শন কৰাৰ সৌভাগ্য হৈছিল। এই অত্যাধুনিক শোধনাগাৰে আমাৰ শক্তি খণ্ডৰ যথেষ্ট উত্থান ঘটাব ।
চহৰসমূহত সংযোগৰ দ্ৰুত সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। এই দিশত আজি জয়পুৰ মেট্ৰ’ৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰি মই আনন্দিত হৈছো।
আজি ৰাজস্থানৰ প্ৰায় ৫৪,০০০ যুৱক-যুৱতীক চৰকাৰী নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰাৰ কথাই মোক অপৰিসীম সন্তুষ্টি দিছে। মই তেওঁলোকক অভিনন্দন জনাইছো আৰু ৰাজ্যখনৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যত কামনা কৰিছো।
ৰাজস্থানৰ বালোত্ৰাত সমবেত হোৱা বিপুল সংখ্যক নাগৰিকৰ উদ্যমে ৰাজ্যখনত চলি থকা সৰ্বাংগীন উন্নয়নৰ ফলত তেওঁলোকে লাভ কৰা সুখৰেই প্ৰতিফলন ঘটাইছে।
বিগত দশকত আমি দেশৰ শক্তি ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ বাবে অভূতপূৰ্ব প্ৰচেষ্টা চলাইছো। এই প্ৰচেষ্টাসমূহৰ ফলস্বৰূপে একবিংশ শতিকাৰ সৰ্ববৃহৎ শক্তি সংকটৰ সময়তো ‘নতুন ভাৰত’ৰ ইচ্ছাশক্তিয়ে বিশেষভাবে কাম কৰিছে।
পশ্চিম এছিয়াৰ যুদ্ধৰ ফলত ডিজেল আৰু পেট্ৰ’লৰ সংকটৰ মাজতে উৰাবাতৰি বিয়পাই ভয় জগাই তুলিবলৈ ৰাজনৈতিক খেল খেলা হৈছিল। কিন্তু কূটনীতি আৰু শক্তিশালী বন্ধুত্বৰ জৰিয়তে ভাৰতে প্ৰতিটো সংকট অতিক্ৰম কৰি সকলো কু-অভিপ্ৰায়ক বিফল কৰি পেলাইছে।
কৃষকৰ বাবে সাৰৰ উপলব্ধতাৰ বিষয়টোৱেই হওক বা যুদ্ধকালীন পৰিস্থিতিত এম এছ এম ইসমূহে সন্মুখীন হোৱা প্ৰত্যাহ্বানসমূহেই হওক, আমি সেইবোৰৰ সমাধানৰ বাবে নিখুঁত আৰু সময়োপযোগী ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিছো। ফলত আজি সকলো ক্ষেত্ৰতে তেওঁলোকে নিজকে নিৰাপদ অনুভৱ কৰিছে।
আমাৰ চৰকাৰে বিকল্প শক্তিৰ উৎসৰ বিষয়ত কাম কৰি আছে। ৰাজস্থানৰ ওপৰত সূৰ্য্য ঈশ্বৰৰ প্ৰচুৰ কৃপা থকাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আমি ইয়াত বিশ্বমানৰ সৌৰ উদ্যান স্থাপন কৰি সৌৰশক্তিৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছো।