Prime Minister's Office
PM’s Departure statement ahead of his three nation visit to Indonesia, Australia and New Zealand
06 JUL 2026 9:00AM by PIB Delhi
I am undertaking a three nation visit to Indonesia, Australia and New Zealand from 6-11 July 2026.
At the invitation of the President of the Republic of Indonesia H.E. Mr. Prabowo Subianto, I will be visiting Indonesia from 6-8 July. India and Indonesia elevated bilateral ties to a Comprehensive Strategic Partnership during my first visit to Indonesia in 2018. This will be my first bilateral visit after the elevation of our bilateral ties and follows the state visit of President Prabowo, who was the chief guest at our Republic Day celebrations on 26 January, 2025. India and Indonesia share strong civilizational and people-to-people ties and my visit will further deepen all aspects of our multifaceted partnership. During this visit, I will also interact with the Indian diaspora in Indonesia and visit the Prambanan Temple complex at Yogyakarta with President Prabowo, which is another remarkable testament to our close cultural ties.
From Indonesia, at the invitation of the Prime Minister of Australia, the Hon’ble Anthony Albanese, I will travel to Melbourne. My visit will strengthen our Comprehensive Strategic Partnership and I shall in my discussions with Prime Minister Albanese, take forward our relations in the areas of defence and security, trade and investments, education and mobility and people-to-people ties. In Melbourne, I will have the opportunity to interact with the Indian diaspora which is an important pillar of our strategic partnership. Further, this visit will also provide an opportunity for India and Australia to deepen our bilateral ties in the areas of emerging and critical technologies, sports and sports science.
From Melbourne, at the invitation of the Prime Minister of New Zealand, Rt. Hon’ble Christopher Luxon, I shall visit Auckland, New Zealand. My visit will meaningfully build upon the strong momentum in our bilateral ties pursuant to the visit of Prime Minister Luxon to India in March 2025. During my visit, I shall discuss with Prime Minister Luxon how to further enhance economic, trade and commercial engagements. India and New Zealand have committed themselves to strengthening bilateral trade and commercial ties with the signing of the Free Trade Agreement. Our bilateral ties have seen significant contribution from the Indian diaspora and during this visit I look forward to addressing a large gathering of the Indian community who have excelled in all spheres of life.
My visit to Indonesia and Australia in the Eastern and Southern Indian Ocean respectively, followed by New Zealand will further strengthen India’s Act East Policy, MAHASAGAR Vision as well as our outlook towards a free and open Indo-Pacific.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দোনেসিয়া, ওস্ত্রেলিয়া অমসুং ন্যু জিলেন্দগী মহাক্কি লৈবাক অহুমগী খোংচৎকীদমক্তা থাদোক্ত্রিঙৈগী মমাংদা পি.এম. গী ৱারোল
06 JUL 2026 9:00AM by PIB Imphal
ঐহাক্না ২০২৬কি জুলাই ৬-১১ ফাওবা ইন্দোনেসিয়া, ওস্ত্রেলিয়া অমসুং ন্যু জিলেন্দগী লৈবাক অহুমগী খোঙচৎ অমা চৎকদৌরি।
রিপব্লিক ওফ ইন্দোনেসিয়াগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. শ্রী প্রবোও সুবিয়ান্তোনা হায়রকপদগী, ঐহাক জুলাই ৬-৮ ফাওবা ইন্দোনেসিয়াদা চৎকদৌরি। ২০১৮দা ঐহাক্না ইন্দোনেসিয়াদা ঐহাক্কি অহানবা খোঙচত্তা ভারত অমসুং ইন্দোনেসিয়ানা নাকল অনিগী মরি অসি কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ অমদা হেনগৎহনখি, মসি ঐখোয়গী নাকল অনিগী মরি ফগৎলকপগী মতুংদা ঐহাক্কি অহানবা নাকল অনিগী খোঙচৎ ওইগনি অমসুং মসি ২০২৫গী জনুৱারি ২৬তা ঐখোয়গী রিপব্লিক দে সেলেব্রেসন্দা অথোইবা মিথুংলেন ওইখিবা রাস্ত্রপতি প্রবোৱোগী রাজ্যগী খোঙচৎকি মতুং ইন্না চৎকদবনি, ভারত অমসুং ইন্দোনেসিয়ানা অচেৎপা সিভিলাইজেসন অমসুং মীয়াম-মীয়ামগী মরিশিং সেয়র তৌরি অমসুং ঐহাক্কি খোঙচৎ অসি মখা তানা চৎকনি। আহাক্কী খোংচৎ অসিনা ঐখোয়গী মল্তিফেসেতেদ পার্ত্নরশিপকি মায়কৈ খুদিংমক হেন্না চেৎশিলহনগনি। খোঙচৎ অসিগী মনুংদা ঐহাক্না ইন্দোনেসিয়াদা লৈরিবা ভারতকি দাইসপোরাগা লোয়ননা ৱারি শান্নগনি অমসুং রাস্ত্রপতি প্রবোওগা লোয়ননা ঐখোয়গী নক্নবা কলচরেলগী মরিগী অতৈ শিংথানিংঙাই ওইবা ৱাফম অমা ওইরিবা য়োগ্যাকার্তাদা লৈবা প্রম্বনন তেম্পল কমপ্লেক্সতা চৎকনি।
ইন্দোনেসিয়াদগী ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রি ইকায় খুম্নজরবা এন্থোনি অলবানিজগী লাক্নবা হায়রকপদগী ঐহাক মেলবোর্ন্দা চৎকনি। ঐহাক্কি খোঙচৎ অসিনা ঐখোয়গী কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ অসি মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি অমসুং ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রি অলবানিজগা লোয়ননা ঐহাক্না খন্ন-নৈনবদা, দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতি, ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, এজুকেসন অমসুং মোবিলিতি অমসুং মীয়ামগা মীয়ামগগী মরিদা ঐখোয়গী মরিশিং মাংলোমদা পুখৎকনি। মেলবোর্ন্দা ঐহাক্না ঐখোয়গী স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপকি মরুওইবা য়ুম্বী অমা ওইরিবা ভারতকি দাইসপোরাগা লোয়ননা ৱারি শানবগী খুদোংচাবা ফংগনি। মখা তানা, খোঙচৎ অসিনা ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াদা ইমর্জিং অমসুং মরুওইবা তেক্নোলোজিশিং, শান্ন-খোৎনবা অমসুং শান্ন-খোৎনবগী সাইন্সকি লমদা ঐখোয়গী নাকল অনিগী মরি হেন্না চেৎশিলহন্নবগী খুদোংচাবা অমসু পিরগনি।
মেলবোর্ন্দগী ন্যু জিলেন্দগী প্রধান মন্ত্রি আর.তি. ইকায় খুম্নজরবা খৃস্তোফর লুক্সন্না হায়রকপদগী ঐহাক্না ন্যু জিলেন্দগী ওকলেন্দদা চৎকনি। ঐহাক্কি খোঙচৎ অসিনা ২০২৫গী মার্চতা প্রধান মন্ত্রি লুক্সনগী ভারত্তা লাকখিবা খোঙচৎ অদুগী মতুং ইন্না ঐখোয়গী নাকল অনিগী মরিদা অচেৎপা খোঙজেল অদু মরু ওইনা শেমগৎলগনি, ঐহাক্কি খোঙচৎ মনুংদা ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রি লুক্সনগা লোয়ননা ইকোনোমিক, ত্রেদ অমসুং কম্মর্সিএল এঙ্গেজমেন্তশিং মখা তানা হেঙ্গৎহনবগী মতাংদা খন্নগনি। ভারত অমসুং ন্যু জিলেন্দনা ফ্রী ত্রেদা এগ্ৃমেন্ত খুৎয়েক পিনবগা লোয়ননা নাকল অনিগী ললোন-ইতিক অমসুং ললোন-ইতিক্কী মরি হেন্না চেৎশিলহন্নবা ৱাশক লৌখ্রে। ঐখোয়গী নাকল অনিগী মরিদা ভারতকি দাইসপোরাদগী মশক থোকপা থৌদাং উবা ফংলে অমসুং খোঙচৎ অসিগী মনুংদা ঐহাক্না পুনশিগী লম খুদিংমক্তা মায় পাকাপা ভারতকি মিয়ামগী অচৌবাা মীফম অমদা ৱা ঙাংনবা থাজবা থম্লি।
ঐহাক্না মথংশিৎনা অৱাংথংবা অমসুং খা থংবা ভারতকী মহাসাগরদা ইন্দোনেসিয়া অমসুং ওস্ত্রেলিয়াদা চৎখিবা খোঙচৎ অদুগী মতুংদা ন্যু জিলেন্দগী খোঙচৎ অসিনা ভারতকি এক্ত ইস্ত পোলিশি, মহাসাগর ভিজন অদুগা লোয়ননা ফ্রী অমসুং ওপন ইন্দো-পেসিফিক অমগী মায়কৈদা ঐখোয়গী মিৎয়েং অদু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।