Ministry of Commerce & Industry
India Hosts 13th ASEAN-India Trade in Goods Agreement Joint Committee Meeting to Advance ASEAN-India Trade Pact Review
AITIGA Joint Committee Directs Expedited Finalisation of Outstanding Review Chapters
08 JUL 2026 11:06AM by PIB Delhi
India hosted the 13th ASEAN-India Trade in Goods Agreement (AITIGA) Joint Committee (JC) and related meetings at Vanijya Bhawan, New Delhi, from July 6 to 10, 2026, to review the progress of negotiations under the AITIGA Review. The meetings are being held in a hybrid format.
Meetings of three of the eight Sub-Committees under the AITIGA Joint Committee are currently being held on the sidelines of the 13th Joint Committee meeting. These include the Sub-Committee on Customs Procedures and Trade Facilitation (SC-CPTF), the Sub-Committee on National Treatment and Market Access (SC-NTMA), and the Sub-Committee on Rules of Origin (SC-ROO). The meetings are serving as an important platform to deepen cooperation, strengthen mutual understanding and advance constructive dialogue between India and ASEAN.
The Joint Committee provided strategic guidance to the Sub-Committees in their respective areas of work and urged them to expedite the finalisation of the outstanding chapters under the AITIGA Review. To maintain the momentum of negotiations, the Sub-Committees were assigned time-bound deliverables and encouraged to work closely towards achieving tangible outcomes within the agreed timelines.
The 13th AITIGA Joint Committee meeting, held on July 7, 2026, was co-chaired by Additional Secretary, Department of Commerce, Ministry of Commerce and Industry, Shri Nitin Kumar Yadav, and Deputy Secretary General (Trade), Ministry of Investment, Trade and Industry, Malaysia, Ms. Mastura Ahmad Mustafa. Delegations from all ASEAN Member States—Brunei, Cambodia, Indonesia, Lao PDR, Malaysia, Myanmar, the Philippines, Singapore, Thailand and Viet Nam—participated in the meeting.
ASEAN remains one of India's key trading partners, accounting for around 11 per cent of India's global trade. Bilateral trade between India and ASEAN reached USD 128 billion during 2025–26, reflecting the strong economic partnership between the two sides and providing further opportunities to expand trade and investment cooperation.

বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
আছিয়ান-ভাৰত বাণিজ্য চুক্তি পৰ্যালোচনা প্ৰক্ৰিয়া আগুৱাই নিবলৈ ভাৰতত ১৩ সংখ্যক আছিয়ান-ভাৰত সামগ্ৰী বাণিজ্য চুক্তি যুটীয়া সমিতিৰ বৈঠক অনুষ্ঠিত
বাকী থকা পৰ্যালোচনা অধ্যায়সমূহ ক্ষিপ্ৰতাৰে চূড়ান্ত কৰিবলৈ আছিয়ান-ভাৰত সামগ্ৰী বাণিজ্য চুক্তি যুটীয়া সমিতিৰ নিৰ্দেশ
08 JUL 2026 11:06AM by PIB Guwahati
আছিয়ান-ভাৰত সামগ্ৰী বাণিজ্য চুক্তি পৰ্যালোচনাৰ অধীনত চলি থকা আলোচনাৰ প্ৰগতিৰ বুজ ল’বলৈ ভাৰতে ২০২৬ চনৰ ৬ ৰ পৰা ১০ জুলাইলৈ নতুন দিল্লীৰ বাণিজ্য ভৱনত ১৩ সংখ্যক আছিয়ান-ভাৰত সামগ্ৰী বাণিজ্য চুক্তি যুটীয়া সমিতি আৰু ইয়াৰ সৈতে জড়িত বৈঠকসমূহৰ আয়োজন কৰিছে। এই বৈঠকসমূহ হাইব্ৰিড মাধ্যমত অনুষ্ঠিত হৈছে।
১৩ সংখ্যক যুটীয়া সমিতিৰ বৈঠকৰ সমান্তৰালভাৱে বৰ্তমান আছিয়ান-ভাৰত সামগ্ৰী বাণিজ্য চুক্তি যুটীয়া সমিতিৰ অধীনস্থ আঠখন উপ-সমিতিৰ ভিতৰত তিনিখন উপ-সমিতিৰ বৈঠক অনুষ্ঠিত হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত আছে সীমাশুল্ক পদ্ধতি আৰু বাণিজ্য সৰলীকৰণ উপ-সমিতি (SC-CPTF), ৰাষ্ট্ৰীয় ব্যৱহাৰ আৰু বজাৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ উপ-সমিতি (SC-NTMA), আৰু উৎপত্তিস্থলৰ নিয়ম সম্পৰ্কীয় উপ-সমিতি (SC-ROO)। এই বৈঠকসমূহে ভাৰত আৰু আছিয়ানৰ মাজত সহযোগিতা গভীৰ কৰা, পাৰস্পৰিক বুজাবুজি সুদৃঢ় কৰা আৰু গঠনমূলক বাৰ্তালাপক আগুৱাই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মঞ্চ হিচাপে কাম কৰিছে।
যুটীয়া সমিতিয়ে উপ-সমিতিসমূহক তেওঁলোকৰ নিজ নিজ কাৰ্যক্ষেত্ৰত কৌশলগত নিৰ্দেশনা প্ৰদান কৰে আৰু আছিয়ান-ভাৰত সামগ্ৰী বাণিজ্য চুক্তি (AITIGA) পৰ্যালোচনাৰ অধীনত বাকী থকা অধ্যায়সমূহ ক্ষিপ্ৰতাৰে চূড়ান্ত কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। আলোচনাৰ গতি ধাৰাবাহিকভাৱে বজাই ৰাখিবলৈ, উপ-সমিতিসমূহক সময়সীমা নিৰ্ধাৰিত কামৰ দায়িত্ব অৰ্পণ কৰা হয় আৰু সন্মত হোৱা সময়সীমাৰ ভিতৰত দৃশ্যমান ফলাফল লাভ কৰাৰ দিশত একগোট হৈ কাম কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰা হয়।
২০২৬ চনৰ ৭ জুলাইত অনুষ্ঠিত হোৱা ১৩ সংখ্যক আছিয়ান-ভাৰত সামগ্ৰী বাণিজ্য চুক্তি (AITIGA) যুটীয়া সমিতিৰ বৈঠকত বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়ৰ বাণিজ্য বিভাগৰ অতিৰিক্ত সচিব শ্ৰী নিতিন কুমাৰ যাদৱ আৰু মালয়েছিয়াৰ বিনিয়োগ, বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়ৰ উপ-সচিব প্ৰধান (বাণিজ্য) মিছ মাস্তুৰা আহমদ মুস্তাফাই যুটীয়াভাৱে অধ্যক্ষতা কৰে। এই বৈঠকত আছিয়ানৰ সকলো সদস্য ৰাষ্ট্ৰ— ব্ৰুণেই, কম্বোডিয়া, ইণ্ডোনেছিয়া, লাও পি ডি আৰ, মালয়েছিয়া, ম্যানমাৰ, ফিলিপাইনছ, ছিংগাপুৰ, থাইলেণ্ড আৰু ভিয়েটনামৰ প্ৰতিনিধিমণ্ডলে অংশগ্ৰহণ কৰে।
আছিয়ান ভাৰতৰ অন্যতম প্ৰধান বাণিজ্যিক অংশীদাৰ হৈ আছে, যিয়ে ভাৰতৰ বিশ্বজোৰা বাণিজ্যৰ প্ৰায় ১১ শতাংশ অংশ অধিকাৰ কৰে। ২০২৫-২৬ বৰ্ষত ভাৰত আৰু আছিয়ানৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক বাণিজ্য ১২৮ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰত উপনীত হৈছে, যিয়ে দুয়োপক্ষৰ মাজৰ শক্তিশালী অৰ্থনৈতিক অংশীদাৰিত্বক প্ৰতিফলিত কৰে আৰু বাণিজ্য তথা বিনিয়োগ সহযোগিতা সম্প্ৰসাৰণৰ অধিক সুযোগ প্ৰদান কৰে।