Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister Shri Narendra Modi to Australia
09 JUL 2026 12:35PM by PIB Delhi
S. No. Title Brief description
1
Joint Declaration on Defense and Security Cooperation (JDDSC)
Renews the existing Joint Declaration on Security (2009). It identifies interoperability of forces, capacity building, maritime domain, defense industrial collaboration, cyber security and technology, counter terrorism, HADR, and unified approach in UNCLOS, ASEAN, PIF, IORA, as areas of cooperation.
2
Maritime Security Collaboration Roadmap (MSCR)
Enhances maritime security cooperation by promoting information sharing, and capability development, and operational coordination.
3
India-Australia Joint Statement on Energy Security
Reaffirms the commitment of both countries to energy security in the face of geopolitical tensions.
4
Finalisation of Administrative Arrangement of the India-Australia Civil Nuclear Agreement
Operationalises the India-Australia Civil Nuclear Agreement signed in 2014, and enables supply of uranium from Australia to India.
5
Australia-India Partnership for Cyber, Critical Technologies, Supply Chains (PACTS)
Builds on the 2020 Framework Arrangement on Cyber and Cyber Enabled Critical Technology Cooperation. Aims to support national and regional security, promote collaboration to make critical supply chains more resilient, and strengthen collaboration in critical technologies, cyber security, and digital resilience.
6
MoU between Indian Coast Guard (ICG) and Maritime Border Command (MBC) of Australia
Establishes cooperation in the field of Maritime Law Enforcement, domain awareness, and maritime border protection between ICG and MBC
7
Australian invite for an Indian military instructor in Australian Defense College for 2028-29
Announces the deployment of an Indian military instructor in Australian Defense College in 2028-29
8
MoU between Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE),and Technical and Further Education (TAFE), Government of Western Australia to set up a Centre of Excellence in Mining and Mining Equipment, Technology and Services (METS
Sets up a Centre of Excellence in Mining Equipment, Technology and Services at National Skill Training Institute (NSTI), Bhubaneswar to develop a Centre of academic excellence in sub-domains of mining operations, mine safety, mineral processing, mine machinery, etc. It will enable exchange of students/trainees between National Centre for Excellence and TAFE, Western Australia.
9
Handing over Letter of Intent (LoI) to Flinders’ University for setting up its campus in India (Bengaluru)
Enables setting up of the campus of Flinders University in Bengaluru.
10
Signing of Letter of Intent (LoI) between National Council for Vocational Education and Training (NCVET) and Australian Skills Quality Authority (ASQA)
Acknowledges the importance of quality assurance in Technical and Vocational Education and Training (TVET). It will strengthen regulatory frameworks in vocational training systems, co-development and alignment of occupational standards in priority sectors, and enable capacity building of officials, staff exchanges, joint workshops/research activities.
11
Repatriation of Indian artifacts
Brings back 3 Indian antiquities:
a. The sacred bull Nandi, vehicle of Shiva [Description: Tamil Nadu, India, 11th to 12th century Granite]
b. Trident with Auspicious Kali [Bhadrakali][Description: Tamil Nadu, India, 11th century bronze]
c. The six-headed Skanda (Karttikeya) [Description: Tamil Nadu, India, 12th century basalt]
12
Operationalisation the Rooftop Solar Training Academy
Established and operationalised in the Pandit Deendayal Energy University, Gandhinagar in collaboration by Department of Climate Change, Environment and Water (DCEEW), India’s Sector Skills Council for Green Jobs (SSCGJ), ReNEW. Aims to train 2000 women and youth as solar technicians/installers/helpers. Supports the PM Surya Ghar Yojana launched by Hon PM in January 2024, and India’s green energy journey
13
MoU under Australia-Canada-India Technology and Innovation (ACITI) Partnership
Aims to advance trilateral cooperation in emerging technologies and innovation, under the Australia–Canada–India Technology and Innovation (ACITI) Partnership
14
MoU between GeoScience Australia (GA) and Geological Survey of India (GSI)
Builds on the MoU on Scientific and Technical Cooperation signed in 2015. Aimed at adoption of advanced exploration methodologies, capacity building and skill development, and enable technological upgradation and modernization of GSI infrastructure.
15
Traditional Knowledge Digital Library access agreement between Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) and IP Australia
Provides access of the Traditional Knowledge Digital Library (TKDL) database to IP Australia.
16
MoU between Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) and University of Melbourne
Establishes linkages between both institutions for future collaboration including collaborative research programs towards drug target identification, trainee programs, and faculty exchange Programs
17
MoU between Satyajit Ray Film and Television Institute (SRFTI), Kolkata with Griffith Film School, South Brisbane, Australia.
Establish flexible and open-ended framework for collaboration including joint academic activities and workshops, development of joint projects in cinema and allied fields, and collaboration on short-term workshops, or summer schools.
18
Handing over of Letter of Approval to Victoria University
Permits the Victoria University to set up and operate its campus in Gurugram.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ওস্ত্রেলিয়া খোংচৎতা পুরকখিবা মহৈশিং
09 JUL 2026 12:35PM by PIB Imphal
সিরিএল নম্বর
মমিং
চাউরাকপা ৱারোল
1
জোইন্ত দিক্লারেসন ওন দিফেন্স এন্দ সেক্যুরিতী কোওপরেসন (JDDSC)
হৌজিক লৈরিবা জোইন্ত দিক্লারেসন ওন সেক্যুরিতী (২০০৯) অসি নৌথোক্লে। মসিনা ফোর্সশিংগী ইন্তরওপরেবিলিতী, কেপাসিতী বিল্দিং, মেরিতাইম দোমেন, দিফেন্স ইন্দস্ত্রীএল কোলাবোরেসন, সাইবর সেক্যুরিতী অমসুং তেক্নোলোজী, কন্তর তেরোরিজম, ঐচ..দি.আর. অমসুং য়ু.এন.সি.এল..এস., আসিয়ান, পি.আই.এফ., আই..আর..দা য়ুনিফাইদ এপ্রোচ অসি কোওপরেসনগী লমশিং ওইনা মশক তাক্লি
2
মেরিতাইম সেক্যুরিতী কোলাবোরেসন রোদমেপ (এম.এস.সি.আর.)
ইনফোর্মেসন শেয়র তৌবা, কেপাসিতী দিবেলপমেন্ত অমসুং ওপরেস্নেল কোওর্দিনেসন প্রোমোট তৌদুনা মেরিতাইম সেক্যুরিতী কোওপরেসন হেনগৎহল্লি।
3
ইনর্জী সেক্যুরিতীদা ভারত-ওস্ত্রেলিয়াগী অপুনবা ৱারোল
জিওপোলিতিকেল তেন্সনশিং মায়োক্নরিবা অসিদা লৈবাক অনিমক্না ইনর্জী সেক্যুরিতীদা অচেৎপা ৱাফম থম্লি
4
ইন্দিয়া-ওস্ত্রেলিয়া সিভিল ন্যুক্লিয়র এগ্রীমেন্তকী এদমিনিস্ত্রেতিব এরেঞ্জমেন্ত ফাইনেল তৌবা
২০১৪দা খুৎয়েক পীনখিবা ইন্দিয়া-ওস্ত্রেলিয়া সিভিল ন্যুক্লিয়র এগ্রীমেন্ত অসি থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমহল্লি অমসুং ওস্ত্রেলিয়াদগী ভারত্তা য়ুরানিয়ম সপ্লাই তৌবা ঙমহল্লি
5
ওস্ত্রেলিয়া-ইন্দিয়া পার্তনরশিপ ফোর সাইবর, ক্রিতিকেল তেক্নোলোজী, সপ্লাই চেন (PACTS)
সাইবর অমসুং সাইবর এনেবল ক্রিতিকেল তেক্নোলোজী কোওপরেসনগী মতাংদা ২০২০ ফ্রেমৱার্ক এগ্রীমেন্ততা য়ুম্ফম ওইগনি নেস্নেল অমসুং রিজনেল সেক্যুরিতীদা মতেং পাংনবা, ক্রিতিকেল সপ্লাই চেনশিংবু হেন্না রেসিলেন্ত ওইহন্নবা অমসুং ক্রিতিকেল তেক্নোলোজীশিং, সাইবর সেক্যুরিতী, অমসুং দিজিতেল রেসিলেন্ততা মতেং পাংনবা পান্দম থম্লি
6
ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ (আই.সি.জি.) অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মেরিতাইম বোর্দর কমান্দ (এম.বি.সি.) গী মরক্তা য়ানা ৱারোল
আই.সি.জি. অমসুং এম.বি.সি.গী মরক্তা মেরিতাইম লো এনফোর্সমেন্ত, দোমেন সেয়রনেস অমসুং মেরিতাইম বোর্দর প্রোতেক্সনগী লমদা তেংবাং পীনবা হৌদোকখ্রে
7
২০২৮-২৯গীদমক ওস্ত্রেলিয়া দিফেন্স কোলেজদা ভারতকী মিলিতরী ইন্সত্রক্তর অমগীদমক ওস্ত্রেলিয়াগী তরাম্না ওকপগী ৱারোল
২০২৮-২৯দা ওস্ত্রেলিয়া দিফেন্স কোলেজদা ভারতকী মিলিতরী ইন্সত্রক্তর অমা থাগৎপা
8
মাইনিং অমসুং মাইনিং ইক্বিপমেন্ত, তেক্নোলোজী অমসুং সর্ভিসশিংদা সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স অমা লিংখৎনবা স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং এন্ত্রিপ্রেন্যুওরশিপ (এম.এস.দি..) অমসুং তেক্নিকেল অমসুং মখা তানা মহৈ তম্বগী (তি..এফ..), ৱেস্তর্ন ওস্ত্রেলিয়াগী সরকারগী মরক্তা য়ানা ৱারোল
মাইনিং ওপরেসনশিং, মাইন সেফতী, মিনরেল প্রোসেসিং, মাইন মেছিনরীশিং অসিনচিংবগী সব-দোমেনশিংদা একাদমিক এক্সিলেন্সকী সেন্তর অমা শেমগৎনবা ভুবনেশ্বরদা লৈবা নেস্নেল স্কিল ত্রেনিং ইন্সতিত্যু (এন.এস.তি.আই.) দা মাইনিং ইক্বিপমেন্ত, তেক্নোলোজী অমসুং সর্ভিসশিংদা এক্সিলেন্সকী সেন্তর অমা লিংখৎলি। মসিনা নেস্নেল সেন্তর ফোর এক্সিলেন্স অমসুং TAFE, ৱেস্তর্ন ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা মহৈরোইশিং/ত্রেনীশিং একচেঞ্জ তৌবা য়াহনগনি
9
ভারত্তা (বেঙ্গালুরু) ফ্লিন্দরস য়ুনিভর্সিতীগী কেম্পস লিংখৎনবগীদমক লেতর ওফ ইন্তেন্ত (এল..আই.)
বেঙ্গালুরুদা ফ্লিন্দরস য়ুনিভর্সিতীগী কেম্পস লিংখৎপা ঙমহল্লি
10
নেস্নেল কাউন্সিল ফোর ভোকেসনেল এজুকেসন এন্দ ত্রেনিং (NCVET) অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী স্কিল ক্বালিতী ওথোরিতী (ASQA) গী মরক্তা লেতর ওফ ইনটেন্ট (LoI) খুৎয়েক পীনবা
তেক্নিকেল অমসুং ভোকেসনেল এজুকেসন অমসুং ত্রেনিং (TVET) গী ক্বালিতী এস্যুরেন্সকী মরুওইবা অদু খঙই মসিনা ভোকেসনেল ত্রেনিং সিস্তেমশিংদা রেগুলেতরী ফ্রেমৱার্কশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি, প্রাইওরিতী সেক্তরশিংদা কো-দিবেলপমেন্ত অমসুং ওকুপেস্নেল স্তেন্দর্দশিং এলাইন তৌহল্লগনি, অমসুং ওফিসিএলশিংগী কেপাসিতী বিল্দিং, পর্সোনেল একচেঞ্জ, জোইন্ত ৱার্কশোপশিং/রিসর্চ এক্তিবিতীশিং তৌবা ঙমহল্লগনি
11
ভারতকী আর্তিফেক্তশিং হল্লকপা
ভারতকী অরিবা মতমগী পোৎলম অহুম পুরকখ্রে:
a. শিবগী ভেহিকল ওইরিবা নন্দি কৌবা শন লাবা [তমিল নাদু, ভারত, ১১শুবা চহি চান অমসুং ১২ শুবা চহি চাগী গ্রেনাইত]
b. অস্পিসিয়স কালীগা লোয়ননা ত্রাইদেন্ত [ভদ্রাকালি][মসিগী ৱারোল: তামিল নাদু, ভারত, 11শুবা চহিচাগী ব্রোঞ্জ]
সি. মকোক তরুক্কী স্কন্দ (কার্তিকাইয়া) [মখাগী ৱারোল: তামিল নাদু, ভারত, 12শুবা চহি চাগী বেজাল্ত]
12
ছাদতা লৈবা সোলর ত্রেনিং একাদেমী থবক ওইনা পাংথোকপা
দিপার্তমেন্ত ওফ ক্লাইমে চেঞ্জ, এনভাইরনমেন্ত এন্দ ৱাতর (দি.সি...দবল্যু.), ভারতকী সেক্তর স্কিলস কাউন্সিল ফোর গ্রীন জবস (এস.এস.সি.জি.জে.), রিন্যু. সোলর তেক্নিসিয়নশিং/ইনস্তোলরশিং/হেল্পরশিং ওইনা নুপী অমসুং নহা ২০০০ ত্রেনিং পীবা পান্দম থম্লি প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারী ২০২৪দা হৌদোকখিবা পি.এম. সুর্য গার য়োজনা অমসুং ভারতকী গ্রীন ইনর্জীগী খোঙচৎপু শৌগৎলি
13
ওস্ত্রেলিয়া-কেনাদা-ইন্দিয়া তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসন (.সি.আই.তি.আই.) পার্তনরশিপকী মখাদা এম..য়ু.
ওস্ত্রেলিয়া-কেনাদা-ইন্দিয়া তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসন (.সি.আই.তি.আই.) পার্তনরশিপকী মখাদা অনৌবা তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসনদা ত্রিলেতরেল কোওপরেসন হেঙ্গৎহন্নবা পান্দম থম্লি
14
জিওসাইন্স ওস্ত্রেলিয়া (জি..) অমসুং জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া (জি.এস.আই.) গী মরক্তা এম..য়ু.
২০১৫দা খুৎয়েক পীনখিবা সাইন্তিফিক অমসুং তেক্নিকেল কোওপরেসনগী এম..য়ু. অৱাংবা থাক্কী এক্সপ্লোরেসন মেথোদোলোজীশিং শিজিন্নবা, কেপাসিতী শেমগৎপা অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত তৌবা অমসুং জি.এস.আই. ইনফ্রাস্ত্রকচরগী তেক্নোলোজিকেল অপগ্রেদেসন অমসুং মোদর্নাইজেসন তৌবা ঙমহনবা
15
কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিসর্চ (CSIR) অমসুং আই.পি. ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা ত্রেদিস্নেল নোলেজ দিজিতেল লাইব্রেরী এক্সেস তৌনবগী য়ানা ৱারোল
ত্রেদিস্নেল নোলেজ দিজিতেল লাইব্রেরী (TKDL) দেতাবেজ IP ওস্ত্রেলিয়াদা এক্সেস ফংহল্লি
16
কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রীএল রিসর্স (সি.এস.আই.আর.) অমসুং মেলবোর্ন য়ুনিভর্সিতীগী মরক্তা এম..য়ু.
দ্রগ টার্গেট মশক খঙদোক্নবা কোলাবোরেটিভ রিসর্চ প্রোগ্রামশিং, ত্রেনি প্রোগ্রামশিং অমসুং ফেকল্তী একচেঞ্জ প্রোগ্রামশিং য়াওনা তুংগী কোলাবোরেসনগীদমক ইন্সতিত্যুসন অনিগী মরক্তা লিঙ্কশিং শেম্বা।
17
কলকতাগী সত্যজি রে ফিল্ম এন্দ তেলিভিজন ইন্সতিত্যু (এস.আর.এফ.তি.আই.), অষ্ট্রেলিয়াগী সাউথ ব্রিসবেনগী গ্রিফিথ ফিল্ম স্কুলগা লোয়ননা এম..য়ু.
পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ফ্লেক্সিবল অমসুং ওপন-এদেদ ফ্রেমৱার্ক অমা শেম্বা, মসিদা জোইন্ত একাদমিক এক্তিবিতীশিং অমসুং ৱার্কশোপশিং, সিনেমা অমসুং মসিগা মরী লৈনবা লমশিংদা পুন্না প্রোজেক্তশিং শেম্বা, অমসুং অতেনবা মতমগী ৱার্কশোপশিং, নৎত্রগা সামর স্কুলশিংদা পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়াওরি।
18
ভিক্তোরিয়া য়ুনিভর্সিতীদা লেতর ওফ এপ্রুবেল পীশিনবা
ভিক্তোরিয়া য়ুনিভর্সিতীবু গুরুগ্রামদা কেম্পস লিংখৎপা অমসুং চলাইবদা অয়াবা পীরি।