Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the Indian Diaspora in Australia
09 JUL 2026 6:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed today a large gathering of the Indian community in Australia at Marvel Stadium in Melbourne. In a special gesture, the Prime Minister of Australia, the Hon. Anthony Albanese, also joined the diaspora event.
Addressing the gathering, Prime Minister thanked the diaspora for their gracious welcome. He also expressed gratitude for the gracious presence of Prime Minister Albanese and his steadfast commitment to India-Australia relations, including the welfare of the Indian diaspora. Prime Minister highlighted the remarkable progress made over the past decade in the bilateral partnership. He underlined that the complementarities between the two economies positioned India and Australia as natural partners in shaping a secure, prosperous and resilient partnership.
Prime Minister expressed appreciation for the contribution of the Indian diaspora in Australia to the bilateral relationship, describing them as a living bridge between the two countries. He noted that the community, even while playing an important role in Australia’s social fabric, had preserved their cultural traditions and were sharing their colour, warmth and vibrancy with the local people. Underlining the presence of a large community of Indian students in Australia and the growing number of Australian Universities opening campuses in India, he noted that education was one of the strongest pillars of the bilateral relationship.
Prime Minister elaborated on the rapid progress taking place in India, based on sustained high growth, policy reforms, digital revolution and next-generation infrastructure development. He stated that the country was making new strides in the fields of communication technology, semiconductors, smart phone manufacturing and ‘Make in India’ defence exports. He further added that India’s democratic strength, combined with its talent, technology and innovation, were creating new opportunities for its global partners. He also underlined that India’s approach was not just to focus on its own progress, but to walk hand in hand with its friends and partners. Prime Minister called upon the Indian community to contribute with ideas and expertise to achieve the goal of building a Viksit Bharat by 2047. The full address of Prime Minister may be seen here [link].
The event was attended by members of the Indian diaspora from diverse fields, including students, professionals, entrepreneurs, researchers, community leaders and representatives of cultural organisations. The gathering reflected the depth of people-to-people ties that characterizes the India-Australia relationship. Australia is home to about a million people of Indian origin.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রেলিয়াদা লৈরিবা ভারত মচাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে
09 JUL 2026 6:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মেলবোর্নগী মার্ভেল স্তেদিয়মদা ওস্ত্রেলিয়াদা লৈরিবা ভারত মচাশিংগী মীফম অমদা ৱা ঙাংখ্রে। য়াম্না নোল্লুক্নিংঙাই ওইরবা মতৌ অমদা, ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী, ইকাইখুম্নরবা এন্থোনি অলবেনিজসু দাইসপোরা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
মীয়ামগী মীতিন অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মহাকপু তরাম্না ওকপগীদমক দাইসপোরা অদুবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী অলবেনিসপু থৌরম অদুদা সরুক য়াবগীদমক্তা অমসুং ভারত-ওস্ত্রেলিয়াগী মরীদা, ভারতকী মপান্দা লৈরিবা মীওইশিংগী য়াইফ-থৌরাং য়াওনা মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা চহী তরা অসিদা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা মরী অসিদা চাউনা খুমাং চাউশিল্লকপগী মতাংদা পনখি। শেন্মিৎলোন অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীনা ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াবু সেক্যুর, প্রোসপেরস অমসুং রেজিলিয়েন্ত পার্তনরশিপ অমা শেমগৎপদা মহৌশাগী ওইবা পার্তনরশিং ওইনা থম্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ওস্ত্রেলিয়াদা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসিদা কৎথোক্লিবা থৌদাং অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না পনখি মদুদি কম্ম্যুনিতী অসিনা ওস্ত্রেলিয়াগী খুন্নাইগী ওইবা থৌদাং অমা লৌরবসু, মখোয়গী নাতকী চৎনবীশিং ঙাক্না চৎলি অমসুং মখোয়গী মচু, নুংশি-চান্নবা অমসুং ফজবশিংবু মফম অদুগী মীওইশিংগা শরুক য়ামিন্নরি। ওস্ত্রেলিয়াদা ভারতকী মহৈরোই কয়া অমা লৈরি অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী য়ুনিভর্সিতী কয়ানা ভারত্তা কেম্পসশিং হাংলি হায়না পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি এজুকেসন অসি নাকল অনিগী মরীগী খ্বাইদগী মপাঙ্গল কনখৎহনগদবা য়ুম্বী অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতনা লেপ্পা লৈতনা অৱাংবা গ্রোথ, পোলিসী রিফোর্মশিং, দিজিতেল রিভোলুসন অমসুং মথংগী জেনরেসনগী ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তদা য়ুম্ফম ওইদুনা য়াম্না থুনা খুমাং চাউশিল্লকপগী মতাংদা শন্দোক্না হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা কম্ম্যুনিকেসন তেক্নোলোজী, সেমিকন্দক্তর, স্মার্ত ফোন মেন্যুফেকচরিং অমসুং 'মেক ইন ইন্দিয়া' দিফেন্স এক্সপোর্তকী লমদা অনৌবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎলি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি ভারতকী দেমোক্রেসিগী মপাঙ্গল, মসিগী তেলেন্ত, তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসনগা লোয়ননা, মালেমগী পার্তনরশিংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিং শেমগৎলি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী এপ্রোচ অসি মশাগী খোংজেল খক্তদা মীৎয়েং চংবা নত্তে, অদুবু মহাক্কী মরুপশিং অমসুং পার্তনরশিংগা খুৎশম্নদুনা চৎপা ওইগদবনি। ২০৪৭ ফাওবদা বিক্সিত ভারত অমা শেমগৎনবা পান্দম ফংনবা ৱাখল্লোন অমসুং হৈশিংবগা লোয়ননা মতেং পাংনবা হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ভারত মচাশিংদা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীগী মপুংফাবা ৱারোল অসি [link] অসিদা য়েংবা য়াগনি ।
থৌরম অদুদা তোঙান-তোঙানবা লমশিংদা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা য়াওনা মহৈরোইশিং, প্রোফেস্নেলশিং, এন্ত্রপ্রেনরশিং, রিসর্সশিং, কম্ম্যুনিতীগী লুচিংবশিং অমসুং কলচরেল ওর্গনাইজেসনশিংগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি। মীফম অসিনা ভারত-ওস্ত্রেলিয়াগী মরীদা মশক তাক্লিবা মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অদু উৎখি। ওস্ত্রেলিয়াদা ভারত মচা মিলিয়ন অমা লৈরি।