Prime Minister's Office
Prime Minister visits the Melbourne Cricket Ground for a Sporting event
10 JUL 2026 8:21AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today visited the Melbourne Cricket Ground accompanied by the Prime Minister of Australia, the Hon. Mr. Anthony Albanese and the Premier of Victoria, the Hon. Jacinta Allan, for an event celebrating India-Australia sporting ties. Several Australian sporting legends, including Mr. Steve Waugh and Ms. Lisa Sthalekar, were present at the event. The visit underscored the growing importance of sports, cultural exchanges and people-to-people ties as pillars of the India-Australia Comprehensive Strategic Partnership.
At the event, the two Prime Ministers jointly released the India-Australia Sports Collaboration Roadmap which would promote cooperation in the fields of sports training and capacity building, sports science and technology, and sports industry and investment. It also aims to organize an India-Australia Youth Sports Festival. The two leaders welcomed the growing collaboration between India and Australia in the field of sports.
Addressing the gathering, Prime Minister Modi highlighted the unique role of sports in bringing people together and noted that the Roadmap will enable the two countries to diversify their sporting partnership. He congratulated Australia for winning the women’s cricket World Cup. Prime Minister Modi noted that India and Australia were together entering a significant decade in international sports, with India hosting the Commonwealth Games in 2030 and Australia hosting the Brisbane Olympics in 2032. He emphasized that these developments create natural opportunities for closer bilateral cooperation in sports and associated industries.
During the visit, the leaders interacted with young athletes participating in Kabbadi, Australian Football and Cricket exhibition games.
The visit showcased the vibrant sporting and people-to-people connections between India and Australia.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শান্নখোৎনবগী থৌরম অমগীদমক মেলবোর্ন ক্রিকেত গ্রাউন্দদা খোংচৎ অমা চৎখ্রে
10 JUL 2026 8:21AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী ইকাইখুম্নজরিবা শ্রী এন্থোনী অলবানিজ অমসুং প্রিমিয়র ওব ভিক্তোরিয়া ইকাইখুম্নজরিবা জসিন্তা এলানগা লোইননা ভারত-ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা লৈরক্লিবা শান্নখোৎনবগী মরী অসিবু হরাওবা ফোংদোকপা থৌরম অমগীদমক চৎখি। ওস্ত্রেলিয়াগী শক্নাইরবা শান্নরোইশিংগী মরক্তা স্তিব ৱোগ অমসুং মিস লিসা স্থালেকরসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। খোংচৎ অদুনা শান্নখোৎনবা, নাৎকী থৌরমশিং লান্নবা অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈনবা মরীনা ভারত ওস্ত্রেলিয়া কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপতা পীরিবা মরুওইবশিং পুখৎলি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রী অনিনা ইন্দিয়া-ওস্ত্রেলিয়া স্পোর্তস কোলাবোরেসন রোদমেপ অমা ফোংখি, মসিনা শান্নখোৎনবগী ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী শাগৎপা, স্পোর্তস সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, অমসুং স্পোর্তস ইন্দস্ত্রী অমসুং ইনভেস্তমেন্ততা মতেং পীনহনগনি।
তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা শান্নখোৎনবনা মীয়াম্বু অমত্তা ওইনা পুনশিল্লিবা লিপুন অসিবু পনখি অমসুং রোদমেপ অসিনা লৈবাক অনি অসিগী শান্নখোৎনবগী মরী অসি হেন্না পাকথোক চাউথোকহনগনি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না ওস্ত্রেলিয়াবু নুপীগী ৱর্ল্দ কপ লৌরকপদা হরাওবা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়ানা পুন্না মালেমগী শান্নখোৎনবগী লমদা মশক থোকনা চহি তরারোম অসিদা চৎমিন্নরি। ভারতনা কম্মনৱেল্থ গেম্স ২০৩০ গী য়ুম্বু ওইবগা লোইননা ব্রিসবেন ওলিম্পিক্স ২০৩২ না ওস্ত্রেলিয়ানা য়ুম্বু ওইগদৌরি। মহাক্না পনখি মদুদি হায়রিবা খুমাং চাউশিনবশিং অসিনা শান্নখোৎনবা অমসুং মসিগা মরী লৈনবা হীরমশিংদা হেন্না নক্ননা মতেং পীনরগনি।
খোংচৎ অসিগী মনুংদা লুচিংবশিংনা কবাদি, ওস্ত্রেলিয়ন ফুতবোল অমসুং ক্রিকেত একজিবিসন গেম্সতা শরুক য়ারিবা নহা ওইরিবা শান্নরোইশিংগা ৱারী ৱাতাই তৌই।
খোংচৎ অসিনা মশক নাইরবা শান্নখোৎনবা অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরী অদু উৎলি।