Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India-UK Comprehensive Economic and Trade Agreement and the Agreement on Social Security
15 JUL 2026 12:58PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today, shared an article written by Union Minister, Shri Piyush Goyal on the India–United Kingdom Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) and the agreement on Social Security, describing it as a significant milestone in the India–UK partnership. Shri Modi said that the two agreements would further deepen the economic linkages between India and the United Kingdom and translate the shared ambition of both countries into tangible opportunities for their people.
Shri Modi noted that the CETA would provide fresh momentum to India's farmers, entrepreneurs and MSMEs by expanding access to the UK market across several vibrant sectors. He added that the agreement on Social Security would provide invaluable support to Indian professionals working temporarily in the United Kingdom and enhance the competitiveness of Indian enterprises.
Shri Modi posted on X:
This is a significant moment in the India-United Kingdom partnership!
With the coming into force of the Comprehensive Economic and Trade Agreement and the Agreement on Social Security, our economic linkages are going to get even deeper. Together, these agreements translate our shared ambition into tangible opportunities for our people.
The CETA will give fresh momentum to our farmers, entrepreneurs and MSMEs. Several vibrant sectors will gain stronger access to the UK market. It will also deepen cooperation in technology, professional services and innovation, while supporting greater mobility for skilled Indian talent.
The social security agreement will provide invaluable support to Indian professionals working temporarily in the UK and strengthen the competitiveness of Indian enterprises.
This moment reflects the trust between our democracies and our resolve to build a forward-looking partnership driven by trade, technology, investment and innovation. India and the UK will continue working together for shared prosperity.
#IndiaUKFTA

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত-য়ু.কে. কমপ্রিহেন্সিব ইকোনোমিক অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্ত অমসুং সোসিএল সেক্যুরিতীগী হীরমদা য়ানখিবশিংগী মতাংদা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
15 JUL 2026 12:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদমগী মরক্তা কমপ্রেহেন্সিব ইকোনোমিক অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্ত (সি.ই.তি.এ.) অমসুং সোসিএল সেক্যুরিতীগী হীরমদা য়ানখিবা অদুগী মতাংদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ইখিবা আর্তিকল অমবু লান্থোকখি৷ শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি এগ্রীমেন্ত অনি অসিনা ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদমগী মরক্তা লৈবা ইকোনোমিক লিঙ্কশিং হেন্না চেৎশিলহল্লগনি অমসুং লৈবাক অনিগী অপুনবা এম্বিশনশিং অসি মখোয়গী মীয়ামগীদমক ময়েক শেংবা খুদোংচাবশিংদা ওন্থোক্লগনি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি সি.ই.তি.এ.না ভারতকী লৌমীশিং, ওন্ত্রপ্রিনরশিং অমসুং এম.এস.এম.ই.শিংদা অনৌবা ইথিল পীরগনি। মসিনা মতিং লৈবা সেক্তর কয়াদা য়ু.কে.গী কৈথেলদা এক্সেস হেঙ্গৎহল্লগনি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি সোসিএল সেক্যুরিতীগী মতাংদা য়ানচে অসিনা য়ুনাইতেদ কিংদমদা মতম খরগী ওইনা থবক তৌরিবা ভারতকী প্রোফেস্নেলশিংদা মমল য়াম্লবা মতেং পীগনি অমসুং ভারতকী ইন্তরপ্রাইজশিংগী কম্পিতিতিবনেস হেনগৎহনগনি।
শ্রী মোদীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি:
মসি ভারত-য়ুনাইতেদ কিংদমগী পার্তনরশিপকী মরুওইবা তাঙ্কক অমনি!
কম্প্রিহেন্সিব ইকোনোমিক অমসুং ত্রেদ এগ্রীমেন্ত অমসুং সোসিএল সেক্যুরিতীগী মতাংদা এগ্রীমেন্ত চৎনবা হৌরকপগা লোয়ননা ঐখোয়গী ইকোনোমিক লিঙ্কশিং অসি হেন্না চেৎশিল্লগনি। মসিগী য়ানচেশিং অসিনা ঐখোয়গী অপুনবা পান্দম অসি ঐখোয়গী মীয়ামগীদমক্তা অচেৎপা খুদোংচাবদা ওন্থোকহল্লি।
সি.ই.তি.এ.না ঐখোয়গী লৌমীশিং, ওন্ত্রপ্রিনরশিং অমসুং এম.এস.এম.ই.শিংদা অনৌবা ইনোত অমা পীগনি। মপাঙ্গল লৈরবা সেক্তর কয়া অমনা UKগী কৈথেলদা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। মসিনা তেক্নোলোজী, প্রোফেস্নেল সর্বিসেস অমসুং ইন্নোবেসনগী লমদা মতেং পীনবা হেনগৎহল্লগনি।
সোসিএল সেক্যুরিতী এগ্রীমেন্ত অসিনা য়ু.কে.দা মতম খরগী ওইনা থবক তৌরিবা ভারতকী প্রোফেস্নেলশিংদা মমল য়াম্লবা মতেং পীগনি অমসুং ভারতকী ইন্তরপ্রাইজশিংগী কম্পিতিতিবনেস মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
মসিগী তাঙ্কক অসিনা ঐখোয়গী দেমোক্রেসীশিংগী মরক্তা থাজবা অমসুং ত্রেদ, তেক্নোলোজী, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইনোবেসননা লমজিংবা তুংলমচৎকী ওইবা পার্তনরশিপ অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী ৱারেপ অদু উৎলি। ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদম্না পুন্না চাউখৎনবা থবক তৌমিন্নখিগনি।
#IndiaUKFTA