Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves development of 6/4 lane Elevated Corridor along Varuna River Bank & its Ramps/Loops in Uttar Pradesh on Hybrid Annuity Model at total Capital Cost of Rs.10,998.32 Crore
15 JUL 2026 3:04PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the development of a 43.218 km Link/Connector Corridor connecting NH-31 and the Varanasi Ring Road along the River Varuna for decongestion of Varanasi city in Uttar Pradesh. The project comprises a 6/4-lane predominantly elevated corridor, including main carriageway, flyovers, loops, ramps and service roads, and will be implemented by the National Highways Authority of India (NHAI) under the Hybrid Annuity Model (HAM) at a total capital cost of Rs.10,998.32 crore, including a civil construction cost of Rs.4,565.33 crore and land acquisition cost of Rs.934.91 crore.
The corridor is a major component of the Varanasi Decongestion Plan and will provide seamless connectivity between NH-31 and Kashi Railway Station, while substantially improving access to Varanasi Ring Road, Varanasi Airport, Kashi Railway Station, Varanasi City Railway Station, Varanasi Junction, Deen Dayal Upadhyaya Junction, Ramnagar Port, Sampurnanand Sanskrit University, the ghats of Varanasi and the adjoining Chandauli region.
Designed for an operating speed of 80–100 km/h, the project will reduce travel time between NH-31 and Kashi Railway Station from approximately 40 minutes to 20 minutes, representing a reduction of nearly 50 per cent. It will significantly decongest the city’s road network, improve road safety, reduce vehicle operating costs and facilitate faster, uninterrupted movement of passenger and freight traffic.
The project will also strengthen regional connectivity by improving access to one Economic Node (Chandauli Social Economic Zone), one Social Node (Chandauli) and six major Logistics Nodes, thereby enhancing multimodal integration in line with the PM Gati Shakti National Master Plan. It will facilitate efficient movement of agricultural produce, industrial goods, construction materials and minerals, improving logistics efficiency and supporting sustainable economic growth across eastern Uttar Pradesh.
Overall, the project will create a modern, access-controlled urban transport corridor that enhances connectivity, strengthens multimodal transport integration, promotes tourism and economic development, and improves the quality of life for residents and visitors to Varanasi.
Map of Corridor:

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা উত্তর প্রদেশতা বরুনা তুরেল অমসুং মসিগী ময়াদা লৈবা রেম্প/লুপশিংদা পুন্না লুপা কোতি ১০,৯৯৮.৩২গী অপুনবা শেনফমগা লোইননা হাইব্রিদ এনুইতী মোদেলদা 6/4 লেনগী ইলেভেতেদ কোরিদোর শেমগৎপগী অয়াবা পীখ্রে
15 JUL 2026 3:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা শেন্মিৎলোনগী মন্ত্রীমন্দলগী কমিতীনা ঙসি উত্তর প্রদেশকী বরানসী শহর চিনবগী চাং হন্থহন্নবা বরানসী রিং রোদকা লোয়ননা এন.ঐচ.-৩১ অমসুং বরানসী রিং রোদকা শম্নহন্নবা কিলোমিতর ৪৩.২১৮ লিঙ্ক/ কন্নেক্তর কোরিদোর অমা শেমগৎপদা অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্ত অসিদা মরুওইনা কোরিদোর, ফ্লাই ওভরশিং, লুপশিং, রাম্পশিং অমসুং সর্বিস রোদশিং য়াওনা 6/4-লেনগী এলিভেতেদ কোরিদোর অমা য়াওরি। মসি নেস্নেল হায়ৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এন.ঐচ.এ.আই.) না হাইব্রিদ এনুইতী মোদেল (ঐচ.এ.এম.) গী মখাদা পুন্না লুপা করোর ১০,৯৯৮.৩২গী শেনফম চঙনা পায়খৎকনি। মসিগী মনুংদা সিভিল কন্সত্রক্সন কোস্তকী লুপা করোর ৪,৫৬৫.৩৩ অমসুং লম লৌশিনবগী লুপা করোর ৯৩৪.৯১ য়াওরি।
কোরিদোর অসি বরানসী দি-কঞ্জেসন প্লানগী মরুওইবা শরুক অমনি অমসুং মসিনা এন.ঐচ.-৩১ অমসুং কাশী রেলৱে স্তেসনগী মরক্তা শম্নবা ঙম্লগনি। বরানসী রিং রোদ, বরানসী এয়রপোর্ত, কাশী রেলৱে স্তেসন, বরানসী সিতী রেলৱে স্তেসন, বরানসী জঙ্কসন, দীন দয়াল উপাধ্যায় জঙ্কসন, রামনগর পোর্ত, সমপুরনানন্দ সংস্কৃৎ য়ুনিভর্সিতী, বরানসীগী ঘাতশিং অমসুং মনাক নকপদা লৈবা চন্দৌলি লমদম ফাওবগী খুদোংচাবসু চাউনা হেনগৎহল্লগনি।
পুং অমদা কি.মি. ৮০দগী ১০০ ফাওবগী ওপরেতিং স্পীদকীদমক দিজাইন তৌখিবা প্রোজেক্ত অসিনা এন.ঐচ.-৩১ অমসুং কাশী রেলৱে স্তেসনগী মরক্তা চৎপগী মতম চাউরাক্না মিনিত ৪০দগী মিনিত ২০দা হন্থদুনা চাদা ৫০গী চাংদা হন্থহল্লগনি। মসিনা শহর অসিগী লম্বীগী নেৎৱার্ক চিনবা য়াম্না হন্থহল্লগনি, লম্বীগী সেফতী হেনগৎহল্লগনি, ভেহিকল ওপরেতিং কোস্ত হন্থহল্লগনি অমসুং পেসেঞ্জর অমসুং ফ্রেত ত্রাফিক হেন্না থুনা, অথিংবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা ইকোনোমিক নোদ অমা (চন্দৌলি সোসিএল ইকোনোমিক জোন), সোসিএল নোদ অমা (চন্দৌলি) অমসুং মরুওইবা লোজিস্তিক নোদ তরুক্কী এক্সেস ফগৎহন্দুনা রিজনেল কনেক্তিবিতীসু মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। মসিনা পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লানগী মতুং ইন্না মল্তিমোদেল ইন্তিগ্রেসন হেঙ্গৎহল্লগনি। মসিনা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং, ইন্দস্ত্রীগী পোত্থোকশিং, কন্সত্রক্সন মেতরিএলশিং অমসুং মিনরেলশিং, লোজিস্তিক ইফিসিএন্সী ফগৎহনবা অমসুং নোংপোক উত্তর প্রদেশ শিনবা থুংনা তুংকোইনা শেন্মিৎলোন চাউখৎপদা মতেং পাংগনি।
অপুনবা ওইনা, প্রোজেক্ত অসিনা কনেক্তিবিতী হেঙ্গৎহনগদবা, মল্তি-মোদেল ত্রান্সপোর্ত ইন্তিগ্রেসন মপাঙ্গল কনখৎহনগদবা, তুরিজম অমসুং শেন্মিৎলোন চাউখৎহনগদবা, অমসুং বরানসীদা লৈবা মীওইশিং অমসুং ভিজিটরশিংগী পুন্সি মহিং ফগৎহনগদবা, মোদর্ন, এক্সেস-কন্ত্রোল তৌরবা অর্বান ত্রান্সপোর্ত কোরিদোর অমা শেম্লগনি।
কোরিদোরগী মেপ: