Department of Atomic Energy
DAE-Nurtured Olympiad Programme Powers India's Yuva Shakti at International Science and Mathematics Olympiads 2026
Indian students delivered exceptional performances across the International Physics, Chemistry, Biology and Mathematics Olympiads 2026, reinforcing India's growing stature in global scientific excellence.
The 2026 campaign yielded 12 Gold, and 7 Silver medals, including historic all Golden Sweeps at the International Physics Olympiad and the International Chemistry Olympiad.
The achievements reflect the strength of India's National Olympiad Programme in the sciences and mathematics, spearheaded by the Homi Bhabha Centre for Science Education (HBCSE), a National Centre of the Tata Institute of Fundamental Research (TIFR), an aided institution under the Department of Atomic Energy (DAE).
For almost four decades, the Department of Atomic Energy has provided the institutional foundation for identifying, mentoring and preparing India's brightest young minds to excel at the world's most prestigious science and mathematics competitions.
22 JUL 2026 11:52AM by PIB Delhi
The Department of Atomic Energy (DAE) has once again reaffirmed its enduring commitment to nurturing India's scientific talent, as the students trained under the National Olympiad Programme delivered one of the country's finest-ever performances at the International Physics, Chemistry, Biology and Mathematics Olympiads 2026. The achievements underscore the extraordinary potential of India's youth and reflect the strength of a national ecosystem painstakingly built over decades to identify, mentor and inspire the nation's brightest young minds. The remarkable success of the Olympiad teams is a powerful reflection of India's Yuva Shakti and of the country's sustained investment in creating opportunities for talented young students to realise their full potential on the global stage.
The 2026 Olympiad season stands out as a landmark chapter in India's performance at the International Olympiads. Across the four Olympiads, the Indian contingent won an impressive 12 Gold, 7 Silver, including historic Golden Sweeps in Physics and Chemistry, besides outstanding performances in Biology and Mathematics. Competing against the world's finest young minds, Indian students demonstrated exceptional scientific aptitude, perseverance and innovation, bringing immense pride to the nation and reaffirming India's emergence as a global force in science and mathematics.
International Olympiads in 2026
India's Performance
International Physics Olympiad
All 5 Gold, Joint World No. 1
International Chemistry Olympiad
All 4 Gold, Joint World No. 1
International Biology Olympiad
1 Gold, 3 Silver
International Mathematical Olympiad
2 Gold, 4 Silver
Congratulating the students on their exceptional accomplishments, Dr. Ajit Kumar Mohanty, Secretary, Department of Atomic Energy and Chairman, Atomic Energy Commission, said, “The outstanding performances of Indian students at the International Olympiads are a matter of immense national pride and a celebration of India's scientific spirit. These achievements reflect the dedication of the students, the invaluable guidance of mentors and teachers, and the strength of the institutional ecosystem painstakingly built over decades.”
At the heart of this success is the Homi Bhabha Centre for Science Education (HBCSE), a National Centre of the Tata Institute of Fundamental Research (TIFR), an aided institution under the Department of Atomic Energy. As the national nodal centre for India's Science and Mathematical Olympiad Programmes, HBCSE conducts a rigorous, multi-stage process of talent identification, orientation, advanced training and mentoring, preparing the country's brightest pre-university students to compete at the highest international level. The programme has evolved into one of the world's most respected Olympiad ecosystems through DAE's sustained institutional support and unwavering commitment to scientific excellence.
Acknowledging the unstinting support extended by DAE in nurturing India's Olympiad programme, Prof. Arnab Bhattacharya, Centre Director, HBCSE said, "We are deeply grateful to the Department of Atomic Energy for its invaluable support to HBCSE and for its long-standing commitment to nurturing scientific talent in the country. The outstanding performances of our students reaffirm our mission of identifying, nurturing and inspiring the next generation of young scholars, while fostering a culture of excellence in science and mathematics across the country."
The Department of Atomic Energy's contribution to the Olympiad movement extends well beyond sponsorship. Through its support to TIFR and HBCSE, DAE has helped create an enduring national ecosystem that brings together scientists, teachers, academic institutions and subject experts from across the country in a shared mission to nurture scientific talent. This collaborative framework has consistently produced generations of Olympians who have gone on to distinguish themselves in higher education, research, innovation and scientific leadership, both in India and abroad.
The Department of Atomic Energy congratulates all the medal winners, team leaders, mentors, scientific observers, the Olympiad Cells at HBCSE, teacher organisations and the nationwide network of resource persons whose dedication has made these achievements possible. DAE also acknowledges the continued partnership of the Department of Science and Technology, Department of Space, and the Ministry of Education, Government of India, whose support has further strengthened India's National Olympiad Programme.
The achievements of India's Olympiad teams in 2026 reaffirm the transformative impact of sustained investment in scientific education and talent nurture. As the nation advances towards becoming a global knowledge economy, the Department of Atomic Energy remains steadfast in its commitment to inspiring young scientific minds, strengthening institutions of excellence, and building a future powered by science, innovation and human potential.
Indian Team at the 56th International Physics Olympiad (IPhO) 2026, held in Bucaramanga, Colombia
Indian Team at the 58th International Chemistry Olympiad, Tashkent, Uzbekistan
Indian Team at the 37th International Biology Olympiad 2026 in Vilnius, Lithuania
May be an image of one or more people and text
Indian Team at the 67th International Mathematical Olympiad in Shanghai, China

এতোমিক ইনর্জী মন্ত্রালয়
DAE-নরচর্দ ওলিম্পিয়াদ প্রোগ্রাম্না ভারতকী নহাগী মতিকপু ইন্তরনেস্নেল সাইন্স এন্দ মেথমেতিক্স ওলিম্পিয়াদ্স ২০২৬ তা মতিং হাপ্লি
ভারতকী মহৈরোয়শিংনা ইন্তরনেস্নেল ফীজিক্স, কেমিস্ত্রী, বাইওলোজী অমসুং মেথমেতিক্স ওলিম্পিয়াদ ২০২৬ তা থোইদোক হেন্দোকপা পর্ফোর্মেন্স পীদুনা মালেমগী সাইন্তিফিক এক্সেলেন্সতা ভারতকী হেনগৎলক্লিবা খোঙফম মপাঙ্গল কনখৎহল্লি
২০২৬ কেম্পেন অসিনা ইন্তরনেস্নেল ফীজিক্স ওলিম্পিয়াদ অমসুং ইন্তরনেস্নেল কেমিস্ত্রী ওলিম্পিয়াদতা সনাগী মেদলশিং লৌবা য়াওনা গোল্দ মেদল ১২, অমসুং সিল্ভর মেদল ৭ পুরকখি
মায় পাকপা অসিদা দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জী (DAE)গী মখাদা লৈবা এদেদ ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা তাতা ফন্দামেন্তেল রীছর্চ (TIFR) কী নেস্নেল সেন্তর অমা ওইরিবা হোমী বাবা সেন্তর ফোর সাইন্স এজুকেসন (HBCSE) না লুচিংলিবা ভারতকী নেস্নেল ওলিম্পিয়াদ প্রোগ্রামগী সাইন্স অমসুং মেথমেতিক্সতা লৈরিবা মপাঙ্গলগী মমি তারি
দেকেদ মরিরোম, দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জীনা মালেমগী খ্বায়দগী লেমজনিংঙাই ওইরবা সাইন্স অমসুং মেথমেতিক্স কম্পিতিসনশিং অসিদা ভারতকী খ্বায়দগী হৈ-শিংবা নহাশিং মশক খঙদোক্নবা, লমজিংনবা অমসুং শেম-শানবা ইন্সতিত্যুসনগী ওইবা য়ুম্ফম পীদুনা লাক্লি
22 JUL 2026 11:52AM by PIB Imphal
নেস্নেল ওলিম্পিয়াদ প্রোগ্রামগী মখাদা ত্রেন তৌবা মহৈরোয়শিংনা ইন্তরনেস্নেল ফীজিক্স, কেমিস্ত্রী, বাইওলোজী অমসুং মেথমেতিক্স ওলিম্পিয়াদ ২০২৬দা লৈবাক অসিগী খ্বায়দগী ফবা পর্ফোর্মেন্স পীদুনা দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জী (DAE) না তারতকী সাইন্তিফিক তেলেন্তশিং মখোঙ শোম্নবগীদমক লেপ্লিবা খোঙফম অমুক হন্না চেৎশিনহনখ্রে। মায় পাকপা অসিনা ভরতকী নহাশিংগী তোপ তোপ্পা মতিক ময়াই তাক্লি অমসুং লৈবাক অসিগী খ্বায়দগী হৈ-শিংবা নহাশিং মশক খঙদোক্নবা, লমজিংনবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনবা দেকেদ কয়া চঙনা ৱানা শেমগৎলকখিবা নেস্নেল ইকোসিস্তেম অসিগী মপাঙ্গল উৎলি। ওলিম্পিয়াদ তীম অসিগী থোইদোক হেন্দোকপা মায় পাকপা অসি ভারতকী নহাগী মতিক অমসুং মালেমগী থাক্তা হৈ-শিংলবা নহা ওইরিবা মহৈরোয়শিংগী মশাগী মপুং ফাবা মতিং ফুদোকচবা ঙমহন্নবা খুদোংচাবা শেমগৎনবা লেপ্তনা হোৎনরিবা অসিগী শক্লোন অমনি।
২০২৬ ওলিম্পিয়াদ সীজন অসি ইন্তরনেস্নেল ওলিম্পিয়াদশিংদা ভারতকী পর্ফোর্মেন্সকী মশক নাইবা পন্দুপ অমা ওইরি। ওলিম্পিয়াদ মরিদা, ভারতকী কন্তিঞ্জেন্তনা বাইওলোজী অমসুং মেথমেতিক্সতা মশক থোকপা পর্ফোর্মেন্স পীখিবগী মথক্তা ফীজিক্স অমসুং কেমিস্ত্রীদা সনাগী মেদল পুম্নমক লৌবা য়াওনা সনাগী মেদল ১২, লুপাগী মেদল ৭ ফংলকখি। মালেমগী খ্বায়দগী হৈ-শিংবা নহাশিংগী মায়োক্নদুনা লম্বা পারদুনা, ভারতকী মহৈরোয়শিংনা শিংথানিংঙাই ওইরবা সাইন্তিফিক এপ্তিচুদ, হোৎনবা কনবা অমসুং ইনোভেসনগী মতৌ উত্তুনা, লৈবাক অসিগী মিংচৎ পুরকখি অমসুং সাইন্স অমসুং মেথমেতিক্সকী লমদা ভারতনা মালেমগী শাফু অমা ওইরক্নবগী খোঙফম চেৎশিনহল্লে।
২০২৬ তা পাঙথোকখিবা ইন্তরনেস্নেল ওলিম্পিয়াদশিং
ভারতকী পর্ফোর্মেন্স
ইন্তরনেস্নেল ফীজিক্স ওলিম্পিয়াদ
সনাগী মেদল ৫ মক, জোইন্ত ৱর্ল্দ নম্বর ১
ইন্তরনেস্নেল কেমিস্ত্রী ওলিম্পিয়াদ
সনাগী মেদল ৪ মক, জোইন্ত ৱর্ল্দ নম্বর ১
ইন্তরনেস্নেল বাইওলোজী ওলিম্পিয়াদ
সনাগী মেদল ১, লুপাগী ৩
ইন্তরনেস্নেল মেথমেতিক্স ওলিম্পিয়াদ
সনাগী ২, লুপাগী ৪
মহৈরোয়শিংগী মফমদা মখোয়গী মশক থোক্না মায় পাক্লকপগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা, দোক্তর অজিত কুমার মোহন্তী, সেক্রেতরী, দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জী অমসুং চেয়রমেন, এতোমিক ইনর্জী কম্মিসন্না হায়খি, “ইন্তরনেস্নেল ওলিম্পিয়াদতা ভারতকী মহৈরোয়শিংনা পীখিবা মশক থোকপা পর্ফোর্মেন্সশিং অসি লৈবাক্কী য়াম্না চাউথোকচনিংঙাইগী ৱাফম্নি অমসুং ভারতকী সাইন্তিফিক স্পিরিতকী সেলেব্রেসন অমনি। মায়পাকপশিং অসিদা মহৈরোয়শিংগী পুক্নিং লুপ্পা, লমজিং-লমতাক্লিবা অমসুং ওজাশিংগী মমল নাইদ্রবা লমজি, অমসুং দেকেদ কয়া চঙনা ৱানা শেমগৎলকখিবা ইন্সতিত্যুস্নেল ইকোসিস্তেমগী মপাঙ্গলগী মমি তারি।
মায় পাকপা অসিগী মরুমদা দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জী (DAE)গী মখাদা লৈবা এদেদ ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা তাতা ফন্দামেন্তেল রীছর্চ (TIFR) কী নেস্নেল সেন্তর অমা ওইরিবা হোমী বাবা সেন্তর ফোর সাইন্স এজুকেসন (HBCSE) লৈরি। ভারতকী সাইন্স অমসুং মেথমেতিক্স ওলিম্পিয়াদ প্রোগ্রামগী নেস্নেল নোদেল সেন্তর অমা ওইইনা, HBCSE না তেলেন্ত খঙদোক্নবা অকনবা, তাঙ্কক কয়া থোকপা থৌওং, ওরিএন্তেসন, এদভান্স ত্রেনিং অমসুং মেন্তরিং পায়খত্তুনা, লৈবাক অসিগী খ্বায়দগী হৈশিংবা প্রি-য়ুনিভর্সিতী মহৈরোয়শিংবু মালেমগী খ্বায়দগী ৱাংবা থাক্তা চাংদম্ননবগীদমক শেমগৎলি। DAE না লেপ্পা লৈতনা ইন্সতিত্যুস্নেল সপ্পোর্ত পীদুনা অমসুং সাইন্তিফিক এক্সেলেন্স পুরক্নবা খোঙফম হোংদনা লেপ্তুনা প্রোগ্রাম অসি মালেমগী খ্বায়দগী ইকায়খুম্নবা ওলিম্পিয়াদ ইকোসিস্তেম অমা ওল্লক্লে।
ভারতকী ওলিম্পিয়াদ প্রোগ্রাম মখোঙ শোমবদা DAE না পীরিবা লোইনাইদ্রবা মতেঙবু শকখঙলদুনা প্রোফঃ অর্নাব ভত্তচার্য়, সেন্তর দাইরেক্তর, HBCSE না হায়খি, “HBCSE দা পীরিবা মমল নাইদ্রবা ঙাক্লৌ অমসুং লৈবাক অসিগী সাইন্তিফিক তেলেন্তশিং মখোঙ শোম্নবা হনবা লৈতনা লেপ্লিবা খোঙফমগীদমক ঐখোয়না দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জীগী মফমদা তৌবিমল খঙবা উৎচরি। ঐখোয়গী মহৈরোয়শিংনা পীখিবা তোপ তোপ্পা পর্ফোর্মেন্সশিং অসিনা লৈবাক পুম্বদা সাইন্স অমসুং মেথমেতিক্সকী কলচর ওফ এক্সেলেন্স অমা শেমগৎপগা লোয়ননা নহা ওইরিবা স্কোলারশিংগী মথংগী মীরোল মশক খঙদোকপা, মখোঙ শোম্বিবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎপগী মিসনবু হেন্না খোঙফম চেৎশিনহল্লে।”
দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জীনা ওলিম্পিয়াদ ইহৌদা লৌরিবা থৌদাং অসি স্পোন্সরসিপখক্তদা নত্তে। TIFR অমসুং HBCSE দা ঙাক্লৌ পীদুনা, DAE না সাইন্তিফিক তেলেন্তশিং মখোঙ শোম্নবগী মান্নবা মিসন অমদা লৈবাক পুম্বদগী সাইন্তিস্ত, ওজা, একাদমিক ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং সবজেক্ত এক্সপর্তশিং পুনশিন্নবা লৈবাক্কী ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপদসু মতেঙ পাংলি। পুন্না থবক তৌমিন্নবগী ফ্রেমৱর্ক অসিনা ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংদা হাইয়র এজুকেসন, রিছর্চ, ইনোভেসন অমসুং সাইন্তিফিক লীদরসিপ্তা মশাগী তোপ তোপ্পা মফম কঞ্জবা ঙম্বা ওলিম্পিয়ান মরোল কয়া লেপ্তনা পুথোক্তুনা লাক্লি।
দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জীনা মেদল ফংলকখৎবা পুম্নমক, তীম লুচিংবশিং, মেন্তরশিং, সাইন্তিফিক ওবজর্বরশিং, HBCSE গী ওলিম্পিয়দ সেলশিং, ওজাগী লুপশিং অমসুং মখোয়গী কত্থোকপনা মায় পাকপা অসি পুরকপা ঙমহল্লিবা লৈবাক পুম্বগী রিসোর্স পর্সনশিংগী নেতৱর্কগী মফমদা থাগৎপা ফোঙদোক্লি। ভারতকী নেস্নেল ওলিম্পিয়াদ প্রোগ্রামদা ঙাক্লৌ পীদুনা মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহল্লিবা দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী, দিপার্তমেন্ত ওফ স্পেস, অমসুং মিনিস্ত্রী ওফ এজুকেসন, ভারত লৈঙাক্কী খোঙবু ওইবগী মরীবুসু DAE না শকখঙলি।
ভারতকী ওলিম্পিয়ান তীম্না ২০২৫ তা মায় পাক্লিবশিং অসিনা সাইন্তিফিক এজুকেসন অমসুং তেলেন্ত শেমগৎপদা লেপ্তনা থবক পায়খৎপনা পুরক্লিবা অওনবা শাফু অসিবু হেন্না চেৎশিনহল্লে। লৈবাক অসিনা মালেমগী নোলেজ ইকনমী অমা ওইরক্নবগী লম্বীদা চঙশিল্লকপগা লোয়ননা দিপার্তমেন্ত ওফ ইনর্জীনা নহা ওইরিবা সাইন্তিফিক ৱাখল্লোনশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবা, ইন্সতিত্যুসন্স ওফ এক্সেলেন্স মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, অমসুং সাইন্স, ইনোভেসন অমদি মীওইবগী মতিংনা মথৌ হাপ্পা তুংলমচৎ অমা শেমগনবা খোঙফম হোংদনা লেপ্লি।
বুকারামঙ্গা, কোলম্বিয়াদা পাঙথোকখিবা ৫৬শুবা ইন্তরনেস্নেল ফীজিক্স ওলিম্পিয়াদ (IPhO) ২০২৬ তা শরুক য়াখিবা ভারতকী তীম
৫৮শুবা ইন্তরনেস্নেল কেমিস্ত্রী ওলিম্পিয়াদ, তাসকেন্ত, উজবেকিস্তান্দা শরুক য়াখিবা ভারতকী তীম
ভিলনিয়স, লিথুৱানিয়াদা পাঙথোকখিবা ৩৭শুবা ইন্তরনেস্নেল বাইওলোজী ওলিম্পিয়াদ ২০২৬ তা শরুক য়াখিবা ভারতকী তীম
May be an image of one or more people and text
সংহাই, চাইনাদা পাঙথোকখিবা ৬৭শুবা ইন্তরনেস্নেল মেথমেতিকেল ওলিম্পিয়াদতা শরুক য়াখিবা ভারতকী তীম