Ministry of Information & Broadcasting
Government Supports Indian Filmmakers through Financial Assistance, International Partnerships and Global Promotion
A High-Level Study Group also Constituted to Further Examine Opportunities and Challenges in the Indian Film Sector
22 JUL 2026 4:15PM by PIB Delhi
Under the Development, Communication and Dissemination of Filmic Content (DCDFC) Scheme, the Government provides financial assistance for the production of regional films. These initiatives benefit filmmakers across the country, including those from Maharashtra, and contribute to strengthening India's film ecosystem and enhancing its global competitiveness.
The Government has also undertaken several initiatives to strengthen the Indian film ecosystem and enhance the global outreach of Indian cinema. Through the National Film Development Corporation (NFDC), financial assistance is provided to such filmmakers.
To facilitate international promotion and market access, the Government supports the participation of Indian filmmakers at major international film festivals and film markets. The Ministry also collaborates with industry bodies such as The Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) and International Chamber of Commerce (ICC) to promote Indian cinema and create opportunities for international partnerships.
In addition, financial assistance is provided to Indian Missions abroad for organising activities aimed at promoting Indian cinema and facilitating engagement between Indian and international film industries. Such initiatives include the WAVES Bazaar, Work-in-Progress Labs, Viewing Rooms, film markets, and programmes for facilitating international coproductions. These platforms provide project development support, networking opportunities, and international market access to Indian Filmmakers.
Maharashtra continues to be one of the country's leading film production hubs, with worldclass infrastructure and facilities. Dadasaheb Phalke Chitranagari (Film City), Goregaon is located in Mumbai. Institutes like the Film and Television Institute of India (FTII), Pune, and Indian Institute of Creative Technologies (IICT), Mumbai support capacity building of the sector. Apart from these, a wide network of production and post-production facilities by private sector is also functioning across Mumbai, Pune and Nashik.
To further examine the issues related to film sector, the Ministry of Information and Broadcasting has recently constituted a High-Level Study Group. Based on the report of this Group, further policy interventions will be formulated.
This information was provided by the Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs, Dr. L. Murugan, in a written reply to an Unstarred Question in the Lok Sabha raised by Dr. Amol Ramsing Kolhe.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
শেন্থং পীদুনা, মালেমগী লৈবাকশিংগা পুন্না ফিল্ম পুথোকমিন্নদুনা অমসুং মালেমগী ওইনা ফিল্ম য়োকখত্তুনা সরকারনা ভারতকী ফিল্মমেকরশিং শৌগৎলে
ভারতকী ফিল্ম পুথোকপদা লৈরিবা খুদোংচাবশিং অমসুং অৱাবশিং মখা তানা মশক খঙদোক্নবা অৱাংবা থাক্কী ষ্টদি গ্রুপ অমসুং শেম্লে
22 JUL 2026 4:15PM by PIB Imphal
দিবলপমেন্ত, কম্মুনিকেসন এন্দ দিসিমিনেসন ওফ ফিল্মিক কন্তেন্ত (দি সি দি এফ সি) স্কিমগী মখাদা, রিজনেল ফিল্মশিং পুথোকপদা সরকারনা শেন্থং পীরে। থবকশিং অসিনা মহারাষ্ট্রা য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংবগী ফিল্ম পুথোক্লিবা মীওইশিংদা কান্নবা পীরে অমসুং ভারতকী ফিল্ম পুথোকপগী থবকশিং ফগৎহনবা অমসুং মালেমগী ওইনা চাংদম্নবদা শরুক য়াবা হেনগৎহনবদা মতেং পাংলে।
ভারতকী ফিল্ম পুথোকপগী থবকশিং ফগৎহন্নবা অমসুং ভারতকী ফিল্মশিং মালেমগী লৈবাকশিংদা য়ৌহন্নবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে। নেসনেল ফিল্ম দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন (এন এফ দি সি) না অসিগুম্বা ফিল্মমেকরশিংদা শেন্থং পীরে।
মালেমগী কৈথেলশিংদা য়ৌহন্নবা, মরুওইবা মালেমগী ফিল্ম ফেষ্টিবেলশিং অমসুং ফিল্মগী কৈথেলশিংদা ভারতকী ফিল্মমেকরশিং শরুক য়াবদা সরকারনা মতেং পাংলে। ভারতকী সেনিমা য়োকখৎনবা অমসুং মালেমগী লৈবাকশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়ানবা খুদোংচাবশিং শেমগৎনবা ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ান চেম্বর্স ওফ কম্মর্স এন্দ ইন্দষ্ট্রি (এফ আই সি সি আই) অমসুং ইন্তরনেসনেল চেম্বর ওফ কম্মর্স (আই সি সি) গুম্বা উদ্যোগকী লুপশিংগা মিনিষ্ট্রিগা পুন্না থবক তৌমিন্নরে।
ভারতকী সেনিমা য়োকখৎনবা পান্দম থমদুনা অমসুং ভারত অমসুং মালেমগী ফিল্ম ইন্দষ্ট্রিশিংগী মরক্ত থবক তৌমিন্নবা য়ানবা থৌরম কয়া পাংথোক্নবা মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ভারতকী মিসনশিংদা শেন্থং পীরে। অসিগুম্বা থবকশিংগী মনুংদা ৱেবস বাজার, ৱার্ক-ন-প্রোগ্রেস লেবশিং, ফিল্ম য়েংফম কাশিং, ফিল্মগী কৈথেলশিং অমসুং মালেমগী লৈবাকশিংগা পুন্না ফিল্ম নম্নবা থৌরমশিং য়াওরি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা প্রোজেক শেমগৎপা, নেতৱার্ককী খুদোংচাবশিং অমসুং ভারতকী ফিল্মমেকরশিং মালেমগী কৈথেলশিংগা শম্নবদা মতেং পাংলি।
মালেম থাক্কী ইনফ্রাষ্ট্রকচরশিং অমসুং খুদোংচাবশিং লৈদুনা, মহারাষ্ট্রানা মখা তানা লৈবাক অসিদা অচৌবা ফিল্ম পুথোকপা মফম ওইরি। মুম্বাইগী গোরেগাউন্দা দাদাসাহেব ফালকে চিত্রানগরি (ফিল্ম সিতি) লৈরি। ফিল্ম এন্দ তেলিবিজন ইন্সতিতুৎ ওফ ইন্দিয়া (এফ তি আই আই), পুনে অমসুং ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ ক্রিয়েতিপ তেক্নোলোজিস (আই আই সি তি), মুম্বাইগুম্বা মহৈলোয়শঙশিংনা সেক্তর অসিগী হৈথোই-শিংথোইরবা মীওই কয়া পুথোক্লি। হায়রিবা থবকশিং অসিগী মথক্ত, মুম্বাই, পুনে অমসুং নাশিক শীনবা থুংনা লনাই কাংবুগী প্রদক্সন অমসুং পোষ্ট-প্রদক্সনগী পাক-চাউরবা নেতৱার্ক অমা লৈরি।
ফিল্ম সেক্তরগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং মখা তানা থিজিন্নবা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাষ্টিং মিনিষ্ট্রিনা অৱাংবা থাক্কী ষ্টদি গ্রুপ অমা শেম্লে। গ্রুপ অসিগী রিপোর্ত মতুংইন্না, মখা তানা থবক পায়খৎনবা থৌশিলশিং শেমগনি।
ৱাফম অসি লোক সভাদা দোক্তর অমোল রামশিং কোলহেনা পুখৎলকপা অনষ্টার ৱাহং অমগী অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাষ্টিং অমসুং পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর এল.মরুগান্না ফোঙদোকখিবনি।