Vice President's Secretariat
Vice-President Pays Floral Tributes to Freedom Fighter Thiru Subramania Siva on His Death Anniversary
23 JUL 2026 11:18AM by PIB Delhi
Vice-President of India Shri C. P. Radhakrishnan today paid floral tributes to the great freedom fighter Thiru Subramania Siva at the Uprashtrapati Bhawan on the occasion of his death anniversary.
Speaking on the occasion, the Vice-President said:
“The great freedom fighter Thiru Subramania Siva hailed from the small town of Vatlagundu in the southern part of Tamil Nadu. He travelled to every village, inspiring people to dedicate themselves to India’s freedom with the vibrant slogan ‘Vande Mataram’. Along with the legendary freedom fighter Thiru V. O. Chidambaram Pillai, he was imprisoned by the British colonial government for his unwavering commitment to the nation’s freedom.
Despite contracting leprosy during his imprisonment, he never allowed it to weaken his resolve and continued to serve the cause of India’s independence until his last breath. A deeply patriotic son of India, he worshipped Bharat Mata as his God and devoted his entire life to the service of the motherland.
On his death anniversary, the nation pays its deepest respects and heartfelt tributes to this great patriot."

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
নিংতম লান্মী তিরু সুব্রমনিয়া সিব লৈখিবদগী কুমওন্দা মহাক্কী মফমদা লৈ কত্তুনা উপ-রাষ্ট্রপতিনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
23 JUL 2026 11:18AM by PIB Imphal
ঙসি ভারতকী উপ-রাষ্ট্রপতি শ্রী সি.পি রাধাকৃষ্ণন্না উপরাষ্ট্রপতি ভাবন্দা শক্নাইরবা নিংতম লান্মী তিরু সুব্রমনিয়া সিব লৈখিবদগী কুমওন্দা মহাক্কী মফমদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, উপ-রাষ্ট্রপতিনা হায়খি;
“শক্নাইরবা নিংতম লান্মী তিরু সুব্রমনিয়া সিব তামিল নাদুগী খা থংবা শরুক্ত লৈবা অপীকপা তাউন ভাতলাগুন্দুগী হৌরকখিবনি। ‘বন্দে মাতারমগী’ অকনবা খোল্লাউগা লোয়ননা ভারতকী নিংতম্বা পুরক্নবা মখোয় মশামক কৎথোক্নবা মীয়ামদা ইথিল পীরদুনা, মহাক্না খুঙ্গংশিং শীনবা থুংনা চৎখি। শক্নাইরবা নিংতম লান্মী তিরু ভি.ও চিন্দম্বরম পিল্লাইগা লোয়ননা, লৈবাক অসিগী নিংতম্বা পুরক্নবা মহাক্না চিংনবা লৈতনা পাংথোকখিবা থবকশিংগীদমক মহাক বৃতিস লোয়লম লৈঙাক্না কৈশুমশঙদা থমখি।
মহাক্না কৈশুমশঙদা লৈরিঙৈদা লেপ্রোসি নারক্লবসু, মহাক্না কৈদৌঙৈদা মহাক্কী ৱাশক মপাঙ্গল শোন্থহনখিদে অমসুং মহাক্কী পুন্সিগী অরোইবা মিকুপ ফাওবা ভারতকী নিংতম্বা পুরক্নবা মখা তানা থবক তৌখি। ভারতকী মরৈবাক নিংবা মপারি অমা ওইনা, মহাক্না ভারত মাতা লাৎখি অমসুং মমা লৈবাক্কীদমক থবক তৌনবা মহাক্কী পুন্সি কৎথোকখি।
মহাক্কী লৈখিদবগী কুমওন অসিদা, শক্নাইরবা মরৈবাক নিংবা অথৌবা অসিগী মফমদা লৈবাক অসিনা মপুংফানা ইকায়খূম্নবা উৎলি”।