Ministry of Information & Broadcasting
386 Private FM Radio Channels Operational; Govt Policy Mandates 20% Content in Local Language to Promote Regional Culture
24 JUL 2026 3:58PM by PIB Delhi
The Government conducted e-auctions for 730 FM channels across 234 new cities on July 9– 10, 2025 through a transparent system. It was widely published in print and electronic media before the auction. During this cycle, there were 18 successful bidders including 9 new entrants to the FM radio sector. There are 386 operational private FM radio channels.
Under the Private FM Radio policy, every broadcaster must ensure that at least 20% of its daily broadcast content is in the local language of the city and promotes local content, including programmes on local culture, traditions, and folk music.
The Private FM Radio Phase-III policy permits broadcasters to access Prasar Bharati towers and sites, wherever available, for faster rollout. The Government issues Letters of Intent (LOI) and executes Grant of Permission Agreements (GOPA) with clearly defined timelines for operationalisation especially in LWE and aspirational districts.
The Government follows a multi-pronged approach by tracking the broadcast of public service announcements and government schemes. It maintains close coordination with broadcasters for timely dissemination of verified information during emergencies and key campaigns.
This information was provided by the Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs, Dr. L. Murugan, in a written reply to an Unstarred Question in the Rajya Sabha raised by Shri I. S. Inbadurai.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
৩৮৬ প্রাইবেৎ এফ.এম.রেদিও চেনেল্স ওপরেস্নেল; লম-লমগী নাৎ-চৎনবী য়োকখৎনবা সরকারগী পোলিসীনা লমদুগী লোলদা চাদা ২০ গী কন্তেন্ত তঙাইফদনা য়াওনবা তৌখ্রে
24 JUL 2026 3:58PM by PIB Imphal
সরকারনা ত্রান্সপরেন্ত সিস্তেম অমগী খুত্থাংদা জুলাই ৯– ১০, ২০২৫দা অনৌবা শহর ২৩৪দা এফ.এম.চেনেল ৭৩০গী ই-ওক্সনশিং পাংথোকখি। মসি নিলাম লাওদ্রিঙৈগী মমাঙদা প্রীন্ত অমসুং ইলেক্ত্রোনিক মিদিয়াদা পাক শন্না ​​ফোংখি। চয়োল অসিগী মনুংদা এফ.এম.রেদিও সেক্তরদা অনৌবা এন্ত্রাঞ্চ ৯ য়াওনা মায় পাক্লবা বিদ্দর ১৮ লৈখি। ওপরেস্নেল প্রাইভেৎ এফ.এম.রেদিও চেনেল ৩৮৬ লৈরি।
প্রাইভেৎ এফ.এম.রেদিও পোলিসীগী মখাদা, ব্রোদকাস্তর খুদিংমক্না নুমিৎ খুদিংগী ব্রোদকাস্ত তৌরিবা কন্তেন্তকি য়ামদ্রবদা চাদা ২০ দি শহরগী মফমদুগী লোলদা ওইগদবনি অমসুং মফমদুগী কন্তেন্তশিং য়াওনবা শৌগৎকদবনি, মসিদা লমদুগী নাৎ, চৎনবী, অমসুং খুনুং ইশৈগী থৌরমশিং য়াওরি।
প্রাইবেৎ এফ.এম.রেদিও ফেজ-III পোলিসীনা ব্রোদকাস্তরশিংদা প্রসার ভারতীগী তৱারশিং অমসুং মফমশিংদা, ফংলিবা মফম খুদিংদা, য়াম্না থুনা চৎনহন্নবা অয়াবা পিরি। সরকারনা লেতর ওফ ইন্তেন্ত (এল.ও.আই.) ইসু তৌই অমসুং মরুওইনা এল.দব্ল্যু.ই. অমসুং এসপিরেস্নেল দিস্ত্রিক্তশিংদা ওপরেস্নেলাইজেসনগীদমক্তা ময়েক শেঙনা লেপথোক্লবা মতম লেপ্পগা লোয়ননা গ্রান্ত ওফ পরমিসন এগ্রীমেন্তশিং (জি.ও.পি.এ.) য়াহল্লি।
সরকারনা পব্লিক সর্ভিসকি এনাওন্সমেন্তশিং অমসুং সরকারগী স্কীমশিংগী ব্রোদকাস্ত তৌবগী ত্রেক তৌদুনা মখল-মখা য়াম্বা এপ্রোচ অমগী তুং ইল্লি। মসিনা এমর্জেন্সীশিং অমসুং মরুওইবা কেম্পেনশিংগী মনুংদা ভেরিফাই তৌরবা ই-পাওশিং মতম চানা শন্দোক্নবগীদমক ব্রোদকাস্তরশিংগা য়াম্না নক্না কোওর্দিনেসন থম্লি।
ৱারোল অসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং পারলিয়ামেন্তরি এফেয়রসকি রাজ্য মন্ত্রী দা.এল.মুরুগন্না শ্রী. আই.এস. ইনবাদুরাইগী মার্ক তৌদবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুমদা ফোংদোকখিবনি।