Prime Minister's Office
Prime Minister expresses delight as Sarnath is inscribed on the UNESCO World Heritage List
25 JUL 2026 7:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed that it is a proud moment for every Indian, sharing his delight that Sarnath in Uttar Pradesh has been inscribed on the UNESCO World Heritage List.
He noted that Sarnath has a close association with Lord Buddha, whose timeless message of wisdom, compassion and harmony inspires the world.
Shri Modi highlighted that this recognition celebrates India’s profound civilisational and spiritual heritage. The Prime Minister observed that it will also inspire more people across the world to come to Sarnath and connect with the ideals of Lord Buddha.
In a post on X, the Prime Minister shared:
"A proud moment for every Indian!
Delighted that Sarnath in Uttar Pradesh has been inscribed on the UNESCO World Heritage List.
Sarnath has a close association with Lord Buddha, whose timeless message of wisdom, compassion and harmony inspires the world.
This recognition celebrates India’s profound civilisational and spiritual heritage. It will also inspire more people across the world to come to Sarnath and connect with the ideals of Lord Buddha.
@UNESCO"

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সারনাথনা য়ুনেস্কো ৱর্ল্দ হেরিতেজ লিস্ততা চল্লকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
25 JUL 2026 7:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি হায়খি মদুদি ভারত মচা খুদিংমক্কীদমক চাউথোকচনীংঙাই ওইবা মীকুপ অমনি। উত্তর প্রদেশকী সারনাথ অসি য়ুনেস্কো ৱর্ল্দ হেরিতেজ লিস্ততা চনবা ঙমখ্রে।
মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্কী লৌশিং, মীনুংশি অমসুং নুংশি চান্নবগী পাউজেলনা মালেমদা ইথিল পীরিবা ভগবান বুদ্ধগা সারনাথ অসি য়াম্না অনকপা মরী অমা লৈনৈ।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মসিগী শকখঙবা অসিনা ভারতকী অচৌবা সিভিলাইজেস্নেল অমসুং স্পিরিচুএল হেরিতেজবু থাগৎলি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিনা মালেম শিনবা থুংনা লৈরিবা মীওই কয়া অমা সারনাথতা লাক্নবা অমসুং ভগবান বুদ্ধগী ৱাখল্লোনগা শম্ননবা ইথিল পীরগনি।
এক্সকী পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা শিয়র তৌখি:
“ভারত মচা খুদিংমক্কী চাউথোকচনীংঙাই ওইবা মীকুপ অমনি! উত্তর প্রদেশকী সারনাথপু য়ুনেস্কো ৱর্ল্দ হেরিতেজ লিস্ততা চনখিবা অসিদা নুংঙাইবা ফাওই।
মহাক্কী লৌশিং, মীনুংশি অমসুং নুংশি চান্নবগী পাউজেলনা মালেমদা ইথিল পীরিবা ভগবান বুদ্ধগা সারনাথ অসি য়াম্না অনকপা মরী অমা লৈনৈ।
মসিগী শকখঙবা অসিনা ভারতকী অচৌবা সিভিলাইজেস্নেল অমসুং স্পিরিচুএল হেরিতেজবু থাগৎলি। মসিনা মালেম শিনবা থুংনা লৈরিবা মীওই কয়া অমা সারনাথতা লাক্নবা অমসুং ভগবান বুদ্ধগী ৱাখল্লোনগা শম্ননবা ইথিল পীরগনি।
@UNESCO”