Ministry of Defence
DRDO & IAF conduct successful flight-tests of RudraM-II Air-to-Surface Missile
02 JUN 2026 7:11PM by PIB Delhi
Defence Research & Development Organisation (DRDO) and the Indian Air Force (IAF) have conducted the successful flight-tests of RudraM-II Air-to-Surface Missile from an airborne platform. The tests were conducted under extreme release conditions with critical trajectory establishing the capability of all subsystems.
QCV8.jpeg)
The missiles after release were guided to a predefined target with pin-point accuracy. All the test objectives were fully met as confirmed by the flight data captured by various range instruments deployed by Integrated Test Range (ITR), Chandipur.
Rudram-II has been indigenously developed by Research Centre Imarat, Hyderabad as the nodal DRDO laboratory in collaboration with other sister labs such as Defence Research and Development Laboratory, High Energy Materials Research Laboratory, Armament Research & Development Establishment & ITR. Along with the Development cum Production Partners (DcPPs), agencies like Hindustan Aeronautics Limited, Regional Centre for Military Airworthiness, Missile System Quality Assurance Agency and many other industries have contributed significantly towards achieving this goal.
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has lauded the effort of DRDO, IAF, DPSUs, DcPPs and the industry for the successful flight-tests. He stated that the tests have demonstrated the growing maturity of indigenous defence technologies, contributing significantly to Aatmanirbharta in advance weapon systems.
Secretary, Department of Defence R&D and Chairman DRDO has congratulated all the teams associated with the test for the commendable achievement.

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଡିଆରଡିଓ ଏବଂ ଆଇଏଏଫ୍‍ ପକ୍ଷରୁ ରୁଦ୍ରମ୍-୨ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ରର ସଫଳ ପରୀକ୍ଷଣ
02 JUN 2026 7:11PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ ସଂଗଠନ (ଡି. ଆର୍. ଡି. ଓ.) ଏବଂ ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା (ଆଇ. ଏ. ଏଫ୍.) ଏକ ବାୟୁସେନା ବିମାନରୁ ଆକାଶରୁ ଭୂପୃଷ୍ଠ ଲକ୍ଷ୍ୟଭେଦ କରିପାରୁଥିବା କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ରୁଦ୍ରମ୍-୨ ର ସଫଳ ପରୀକ୍ଷଣ କରିଛନ୍ତି। ସମସ୍ତ ଉପ-ପ୍ରଣାଳୀର ସାମର୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରୁଥିବା କଠିନ ଗତିପଥ ସହିତ ଅତ୍ୟଧିକ ମୁକ୍ତ ପରିସ୍ଥିତିରେ ପରୀକ୍ଷଣ କରାଯାଇଥିଲା ।
ନିକ୍ଷେପ ହେବା ପରେ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ଏକ ପୂର୍ବନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଆଡକୁ ସଠିକ୍ ଭାବେ ଗତି କରିଥିଲା। ଚାନ୍ଦିପୁର ସ୍ଥିତ ଇଣ୍ଟିଗ୍ରେଟେଡ୍ ଟେଷ୍ଟ ରେଞ୍ଜ୍ (ଆଇ. ଟି. ଆର୍.) ଦ୍ୱାରା ନିୟୋଜିତ ବିଭିନ୍ନ ରେଞ୍ଜ୍ ଉପକରଣ ଦ୍ୱାରା ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଥିବା ଉଡ଼ାଣ ତଥ୍ୟ ଦ୍ୱାରା ସମସ୍ତ ପରୀକ୍ଷଣ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ରୂପେ ସଫଳ ହୋଇଥିଲା।
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ ପରୀକ୍ଷାଗାର, ଉଚ୍ଚ ଶକ୍ତି ସାମଗ୍ରୀ ଗବେଷଣା ପରୀକ୍ଷାଗାର, ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଏବଂ ଆଇ. ଟି. ଆର୍. ଭଳି ଅନ୍ୟ ସହଯୋଗୀ ପରୀକ୍ଷାଗାରମାନଙ୍କ ସହଯୋଗରେ ରୁଦ୍ରମ୍-୨କୁ ହାଇଦ୍ରାବାଦର ଗବେଷଣା କେନ୍ଦ୍ର ଇମାରତ୍ ଦ୍ୱାରା ନୋଡାଲ ଡି. ଆର୍. ଡି. ଓ. ପରୀକ୍ଷାଗାର ସହଯୋଗରେ ସ୍ୱଦେଶୀ ଭାବେ ବିକଶିତ କରାଯାଇଛି। ଡେଭଲପମେଣ୍ଟ ପ୍ରଡକ୍ସନ୍ ପାର୍ଟନର୍ସ (ଡି. ସି. ପି. ପି.) ସହିତ, ହିନ୍ଦୁସ୍ତାନ ଏରୋନଟିକ୍ସ ଲିମିଟେଡ୍, ରିଜିଓନାଲ ସେଣ୍ଟର ଫର୍ ମିଲିଟାରୀ ଏୟାରୱର୍ଦିନେସ, ମିସାଇଲ୍ ସିଷ୍ଟମ୍ କ୍ୱାଲିଟି ଆସ୍ୟୁରାନ୍ସ ଏଜେନ୍ସି ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନେକ ଶିଳ୍ପ ସଂସ୍ଥା ଏହି ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଛନ୍ତି।
ସଫଳ ପରୀକ୍ଷଣ ପାଇଁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ୍ ସିଂହ ଡି. ଆର୍. ଡି. ଓ., ଆଇ. ଏ. ଏଫ୍., ଡି. ପି. ଏସ୍. ୟୁ., ଡି. ସି. ପି. ପି. ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ଜଗତର ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ପରୀକ୍ଷଣଗୁଡ଼ିକ ସ୍ୱଦେଶୀ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାର ବର୍ଦ୍ଧିତ ପରିପକ୍ୱତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି, ଯାହା ଉନ୍ନତ ଅସ୍ତ୍ର ପ୍ରଣାଳୀରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଛି।
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ ବିଭାଗର ସଚିବ ତଥା ଡି. ଆର୍. ଡି. ଓ. ର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏହି ପରୀକ୍ଷଣ ସହ ଜଡ଼ିତ ସମସ୍ତ ଦଳକୁ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ସଫଳତା ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି।