PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
11 APR 2022 5:29PM by PIB Delhi
• 185.74 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 11,058
• Active cases stand at 0.03%
• Recovery Rate currently at 98.76%
• 929 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
4,25,03,383
• 861 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.32%)
• Weekly Positivity Rate (0.23%)
• 79.41 cr Total Tests conducted so far; 2,71,211 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
Graphic on Covid
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 185.74 Cr
Over 2.22 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 11,058
861 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.76%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.23%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 185.74 Cr (1,85,74,18,827) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,24,81,173 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 2.22 Cr (2,22,67,519) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started yesterday i.e. 10th April 2022 onwards. On the first day, 9,674 precaution doses were administered.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,04,105
2nd Dose
1,00,05,229
Precaution Dose
45,37,825
FLWs
1st Dose
1,84,13,930
2nd Dose
1,75,20,810
Precaution Dose
70,14,334
Age Group 12-14 years
1st Dose
2,22,67,519
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,76,51,525
2nd Dose
3,96,08,886
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,50,52,829
2nd Dose
47,02,19,979
Precaution Dose
2,557
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,28,21,273
2nd Dose
18,62,87,235
Precaution Dose
7,117
Over 60 years
1st Dose
12,67,92,219
2nd Dose
11,60,30,268
Precaution Dose
1,27,81,187
Precaution Dose
2,43,43,020
Total
1,85,74,18,827
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload declines to today 11,058 Active cases now constitute 0.03% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.76%. 929 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,25,03,383.
861 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 2,71,211 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 79.41 Cr (79,41,18,951) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly Positivity Rate too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.23% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.32%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1815514
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 188.88 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 18.03 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
.
VACCINE DOSES
(As on 11th April 2022)
SUPPLIED
1,88,88,10,015
BALANCE AVAILABLE
18,03,24,566
More than 188.88 crore (1,88,88,10,015) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 18.03 Cr ( 18,03,24,566 ) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1815508
Hon’ble Supreme Court fixes timelines for filing of claims for payment of ex-gratia assistance to families of COVID-19 deceased
The Hon’ble Supreme Court vide its Order dated 24th March 2022 in the Miscellaneous Application No. 1805 of 2021 in Writ Petition (C) No. 539 of 2021 has fixed the following timelines for beneficiaries to file claims for payment of ex-gratia assistance to families of COVID-19 deceased as announced by National Disaster Management Authority.
For details :- https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1815545

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
11 APR 2022 5:29PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৫.৭৪ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১১,০৫৮ লৈরি
• এক্তিব কেসশিং ০.০৩%দা লৈরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৬%দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা ৯২৯ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা ৪,২৫,০৩,৩৮৩দা হেনগৎলে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ৮৬১ লাক্লি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৩২% )নি
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (০.২৩%)নি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৯.৪১ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ২,৭১,২১১ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
Graphic on Covid
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৮৫.৭৪ লানখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ করোর ২.২২গী মথক্তা কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১১,০৫৮দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৮৬১ রিপোর্ত তৌরক্লি
অনাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৮.৭৬%দা লৈরি
লেঙদবা চয়োলগী পোজিতিবিতী চাং হৌজিক ০.২৩দা লৈরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮৫.৭৪ (১,৮৫,৭৪,১৮,৮২৭) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,২৪,৮১,১৭৩গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ২.২২ (২,২২,৬৭,৫১৯) দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্ননা, চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী কোবিদ-১৯ প্রিকোসন দোজসু ঙরাং হায়বদি ২০২২গী এপ্রিল ১০দগী কাপ্পা হৌখ্রে। অহানবা নুমিৎতা, প্রিকোসন দোজ ৯,৬৭৪ কাপখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০৪,১০৫
অনিশুবা দোজ
১,০০,০৫,২২৯
প্রিকোসন দোজ
৪৫,৩৭,৮২৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,১৩,৯৩০
অনিশুবা দোজ
১,৭৫,২০,৮১০
প্রিকোসন দোজ
৭০,১৪,৩৩৪
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
২,২২,৬৭,৫১৯
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,৭৬,৫১,৫২৫
অনিশুবা দোজ
৩,৯৬,০৮,৮৮৬
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৫০,৫২,৮২৯
অনিশুবা দোজ
৪৭,০২,১৯,৯৭৯
প্রিকোসন দোজ
২,৫৫৭
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,২৮,২১,২৭৩
অনিশুবা দোজ
১৮,৬২,৮৭,২৩৫
প্রিকোসন দোজ
৭,১১৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৬৭,৯২,২১৯
অনিশুবা দোজ
১১,৬০,৩০,২৬৮
প্রিকোসন দোজ
১,২৭,৮১,১৮৭
প্রিকোসন দোজ
২,৪৩,৪৩,০২০
অপুনবা
১,৮৫,৭৪,১৮,৮২৭
মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা ঙসি ১১,০৫৮ দা হন্থখ্রে, লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৩%দা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৬%তা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৯২৯নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৫,০৩,৩৮৩ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮৬১ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ২,৭১,২১১ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৯.৪১ (৭৯,৪১,১৮,৯৫১) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২৩% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৩২% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1815514
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৮.৮৮ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮.০৩ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(এপ্রিল ১১, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৮৮,৮৮,১০,০১৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৮,০৩,২৫,৫৬৬
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৮.৮৮ (১,৮৮,৮৮,১০,০১৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৮.০৩ (১৮,০৩,২৫,৫৬৬) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1815508
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা সুপ্রীম কোর্তনা কোবিদ-১৯ নাদুনা লৈখিদবা ইমুংশিংদা এক্স প্রেসিয়া পীবগী ক্লেম ফাইল তৌবগী মতম লেপখ্রে
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা সুপ্রীম কোর্তনা মার্চ ২৪, ২০২২দা থোকখিবা ওর্দর, রিত পেতিসন (সি.) নম্বর. ইং ২০২১গী ৫৩৯গী মিসসেলানিয়স এপ্লিকেসন নম্বর. ইং ২০২১গী ১৮০৫দা নেস্নেল দিজাজতর মেনেজমেন্ত ওথোরিতীনা লাউথোকখিবগুম্না কোবিদ-১৯ নাদুনা লৈখিদবা মীওইগী ইমুং মনুংদা এক্স গ্রেসিয়াগী তেংবাং পীবগী বেনিফিশরীশিংনা ক্লেম তৌবগী মতম মখাদা পীরিবা অসিগুম্বা লেপখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :- https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1815545