PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
10 AUG 2022 6:01PM by PIB Delhi
• 207.03 cr Total Vaccine doses (93.65 cr Second Dose and 11.27 cr Precaution Dose) have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 15,21,429 doses administered in last 24 hours
• India's Active caseload currently stands at 1,28,261
• Active cases stand at 0.29%
• Recovery Rate currently at 98.52%
• 19,539 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,35,35,610
• 16,047 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (4.94%)
• Weekly Positivity Rate (4.90%)
• 87.88 cr Total Tests conducted so far; 3,25,081 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 207.03 Cr
Over 3.96 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 1,28,261
16,047 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.52%
Weekly Positivity Rate is presently at 4.90%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 207.03 Cr (2,07,03,71,204) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,74,83,097 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.96 Cr (3,96,04,796) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,12,772
2nd Dose
1,00,96,525
Precaution Dose
64,90,347
FLWs
1st Dose
1,84,32,304
2nd Dose
1,76,81,389
Precaution Dose
1,26,13,719
Age Group 12-14 years
1st Dose
3,96,04,796
2nd Dose
2,88,55,319
Age Group 15-18 years
1st Dose
6,13,95,012
2nd Dose
5,15,90,257
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,99,08,236
2nd Dose
51,04,02,579
Precaution Dose
3,58,29,498
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,37,69,068
2nd Dose
19,56,73,969
Precaution Dose
2,24,37,847
Over 60 years
1st Dose
12,74,96,216
2nd Dose
12,22,93,113
Precaution Dose
3,53,88,238
Precaution Dose
11,27,59,649
Total
2,07,03,71,204
India’s Active Caseload currently stands at 1,28,261. Active cases now constitute 0.29% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.52%. 19,539 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,35,35,610.
16,047 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 3,25,081 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 87.88 Cr (87,88,77,098) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 4.90% and the Daily Positivity rate is reported to be 4.94%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1850372
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 198.10 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 7.09 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 10th Aug 2022)
SUPPLIED
1,98,10,51,075
BALANCE AVAILABLE
7,09,24,890
More than 198.10 crore (1,98,10,51,075) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 7.09 Cr (7,09,24,890) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1850358
Tweet Links

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
10 AUG 2022 6:01PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজংগী মখাদা তিকা দোজ পুন্না করোর ২০৭.০৩ (অনিশুবা দোজ করোর ৯৩.৬৫ অমসুং প্রিকোসন দোজ করোর ১১.২৭) কাপখ্রে‍
• হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ ১৫,২১,৪২৯ কাপখ্রে
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,২৮,২৬১ লৈরি
• এক্তিব কেস ০.২৯% দা লৈরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৫২% দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৯,৫৩৯ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,৩৫,৩৫,৬১০ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,০৪৭ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৪.৯৪%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৪.৯০%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৭.৮৮ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৩,২৫,০৮১ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ২০৭.০৩ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৩.৯৬ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,২৮,২৬১ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,০৪৭ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৫২%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ৪.৯০% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ২০৭.০৩ (২,০৭,০৩,৭১,২০৪) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৭৪,৮৩,০৯৭কী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৩.৯৬ (৩,৯৬,০৪,৭৯৬)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,১২,৭৭২
অনিশুবা দোজ
১,০০,৯৬,৫২৫
প্রিকোসন দোজ
৬৪,৯০,৩৪৭
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,৩২,৩০৪
অনিশুবা দোজ
১,৭৬,৮১,৩৮৯
প্রিকোসন দোজ
১,২৬,১৩,৭১৯
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩,৯৬,০৪,৭৯৬
অনিশুবা দোজ
২,৮৮,৫৫,৩১৯
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৬,১৩,৯৫,০১২
অনিশুবা দোজ
৫,১৫,৯০,২৫৭
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৯৯,০৮,২৩৬
অনিশুবা দোজ
৫১,০৪,০২,৫৭৯
প্রিকোসন দোজ
৩,৫৮,২৯,৪৯৮
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,৩৭,৬৯,০৬৮
অনিশুবা দোজ
১৯,৫৬,৭৩,৯৬৯
প্রিকোসন দোজ
২,২৪,৩৭,৮৪৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৭৪,৯৬,২১৬
অনিশুবা দোজ
১২,২২,৯৩,১১৩
প্রিকোসন দোজ
৩,৫৩,৮৮,২৩৮
প্রিকোসন দোজ
১১,২৭,৫৯,৬৪৯
অপুনবা
২,০৭,০৩,৭১,২০৪
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,২৮,২৬১দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.২৯% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৫২%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৯,৫৩৯ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,৩৫,৩৫,৬১০ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,০৪৭ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৩,২৫,০৮১ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৭.৮৮ (৮৭,৮৮,৭৭,০৯৮) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৪.৯০%অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৪.৯৪% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1850372
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৮.১০ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ৭.০৯ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওগস্ত ১০, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৯৮,১০,৫১,০৭৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
৭,০৯,২৪,৮৯০
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৮.১০ (১,৯৮,১০,৫১,০৭৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৭.০৯ (৭,০৯,২৪,৮৯০) ময়া নক্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1850358
ত্বীৎ লিঙ্কশিং